Haberler

Aa'nın "Dakika Dakika Fetö'nün Darbe Girişimi" Kitabı

Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Sakarya'da demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

Anadolu Ajansı (AA) tarafından hazırlanan "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı, Sakarya'da demokrasi nöbeti tutan vatandaşlara dağıtıldı.

Darbe girişiminde yaşanan tüm gelişmelerin, AA muhabirlerinin anlık haberleri ve olay anındaki fotoğraflarıyla kronolojik bir sıraya göre derlendiği "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabı Demokrasi Meydanı'nda kurulan stantta, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ve AA Sakarya Bölge Müdürü Salih Yalçıntaş ile kurum çalışanlarınca vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.

AA muhabirine, "Dakika Dakika FETÖ'nün Darbe Girişimi" kitabını değerlendiren Toçoğlu, AA yetkililerini ve çalışanlarını tebrik etti.

Demokrasi mücadelesinde şehit olanlarla ilgili çok hızlı bir şekilde doğru bilgilendirme açısından kitabı çok önemli bir çalışma olarak gördüğünü dile getiren Toçoğlu,"Ülkemizin her yerinde bu demokrasi mücadelesine hayatını kaybeden insanların haberleştirilmesi ve bir hakkı teslim etmesi açısından çok önemli. AA ekibini tebrik ediyorum." diye konuştu.

Kitabı alan vatandaşlardan Cemil Sarı, kitapta darbenin ilk dakikalarından sonuna kadar yaşanan olaylarla ilgili her bilginin yer aldığını söyledi.

Sarı, kitabın fotoğraflarıyla da her şeyi anlattığını ifade ederek, "Kitapta başbakanımızın darbe girişiminin ilk dakikalarda olaya el attığını yazıyor. Çok güzel bir çalışma olmuş. Televizyonu hiç izlemeyen birisi bile bu kitapta her şeyi görebilir. Darbe, bu yüzyılda en cahilce yapılan bir girişim. Türk milleti darbeye destek verenlere kimin cahil kimin kültürlü olduğunu gösterdi. Türk milleti bu konuda ne kadar bilinçli olduğunu gösterdi." şeklinde konuştu.

Kitabı alan bir diğer vatandaş Sinan Kanat da kitabın televizyonda görünen şeyleri daha net bir şekilde ifade ettiğini söyledi.

Kanat, "Kitap fotoğraflarıyla olayı anlatmış, Bu darbe girişimine karşı duranlardan Allah razı olsun. Bu insanlar bu milletin ekmeğini yiyip başkalarına hizmet eden insanlarmış. Bir kişiye körü körüne bağlanmamak gerekiyor. Herkesin gözünü açıp olayları dinini öğrenmesi lazım, oyunlara gelmemesi lazım. İnşallah bu son olur ve Türkiye'nin önü açılır." dedi.

Türk halkının sokaklara çıkarak darbe girişimine direnmesi, muhalefet liderlerinin ve medyanın darbeye karşı ortak tavrı, tüm dünyadan siyasetçilerin darbe girişimine yönelik tepkileri ile Türkiye'ye destek açıklamaları, darbeye direnirken şehit düşenler ve yaralananlar, darbe girişimi sonrası gözaltılar, açığa almalar ve tutuklamalar, 20 Temmuz itibarıyla ortaya çıkan rakamlar, AA'nın fotoğraf ve info grafikleriyle tarihi bir belge niteliği taşıyan kitapta yer alıyor.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Zeki Toçoğlu Türkiye Sakarya Politika Güncel Haberler

title