Haberler

Aa'nın 15 Temmuz Fotoğrafları Sergilendi

Şanlıurfa'da, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirleri tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında çekilen fotoğraflarından oluşan sergi açıldı.

Şanlıurfa'da, Anadolu Ajansı (AA) foto muhabirleri tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında çekilen fotoğraflarından oluşan sergi açıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından Mehmet Akif İnan Konferans Salonunda düzenlenen "15 Temmuz 2. Kurtuluş Savaşı" paneli kapsamında, AA foto muhabirleri tarafından FETÖ'nün 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında çekilen 50 fotoğrafdan oluşan sergi, ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Sergi açılışına Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol ve İl Emniyet Müdürü Veysel Tipioğlu katıldı.

Demirkol, sergiye ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, 15 Temmuz'un, Türkiye tarihinde kara bir sayfa olduğunu söyledi.

Vatandaşların dik duruşu sayesinde milleti bölme girişiminin önüne geçildiğini ifade eden Demirkol, toplumun her kesiminin meydanlara toplanarak, büyük bir tepki gösterdiğini hatırlattı.

Çanakkale ruhunun 15 Temmuz'da yeniden canlandığını vurgulayan Demirkol, "Gençlerimiz Asım'ın Nesli olduğunu, kadınlarımız ise Nene Hatun'un nesli olduğunu gösterdi. Bu şahlanışı bize yaşatan tüm kesimlere ve aziz milletimize teşekkür ediyoruz. Bu sergi, 15 Temmuz'dan kesitler şeklinde halkımızın istifadesine sunulmuştur. Halkımızın bunu ibretle izlemelerini ve hafızalarına nakşetmelerini temenni ediyoruz. Ülkemizde inşallah ebediyete kadar 15 Temmuz benzeri teşebbüsler bundan sonra olmayacaktır." diye konuştu.

Sergiyi gezen öğretmen İbrahim İpar da o dönem günlerce demokrasi nöbetine katıldığını belirtti.

Milletiyle gurur duyduğunu anlatan İpar, "Çok çok güzel bir sergi olmuş. Çok güzel bir düşünce. Yeni etkinlikler de bekliyoruz." dedi.

Sergi, 3 gün devam edecek.

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Akif İnan Anadolu Ajansı Fevzi Demirkol Şanlıurfa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title