Haberler

Aa Muhabirlerine Ödül

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği'nin 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla düzenlediği yarışmada, Anadolu Ajansı muhabirleri üç dalda ödül aldı.

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği'nin 24 Temmuz Basın Bayramı dolayısıyla düzenlediği yarışmada, Anadolu Ajansı muhabirleri üç dalda ödül aldı.

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneğinin 2015 yılı değerlendirmelerinin yapıldığı gecede Anadolu Ajansı Muğla muhabiri Durmuş Genç ve Bodrum muhabiri Ali Ballı haber fotoğrafı, serbest haberci olarak Milas'ta AA'ya çalışan Mutlu Hazer de haber kategorisinde dağıtılan ödülün sahibi oldu.

Törende konuşan Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten, Muğla'da görev yapan basın mensuplarının 24 Temmuz Basın Bayramı'nı kutladı.

15 Temmuz FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Türk medyasının gösterdiği duruşla üzerine düşen görevi en iyi şekilde yaptığını kaydeden Köten, özgür basının öneminin bu gibi günlerde daha iyi anlaşıldığını dile getirdi.

Köten, "Bunların alçaklığının, zalimliğinin karşılığını hiçbir sözlükte bulamazsınız. Bu alçaklarda zalimlik ve ilkesizliğin sınırı yoktur. Bunu bilen bilir. Bilenlerden biri de naçizane benim. Bütün milletimize geçmiş olsun. Büyük Türk milleti yasama organıyla Türk Silahlı Kuvvetleriyle milletiyle özellikle de basınıyla çok başarılı bir sınav vermiştir. Muğla da gurur duyacak biçimde demokrasi tarihine geçmiştir." dedi.

AK Parti Muğla Milletvekili Nihat Öztürk, darbe girişimi gecesi milletvekilleri arasında bile bir takım yanlış bilgiler paylaşıldığına işaret etti. Milletin doğru bilgilendirilmesinin önemine değinen Öztürk, "Cumhuriyetimiz kurulduğu günden bu yana böyle bir hainlik görmemiştir. Onlar darbe yapmaya geldiler ama milletimiz vakur duruşuyla darbe yapmaya çalışanlara darbe yaptı. Ne mutlu böyle bir millete sahibiz ki bugün bu töreni yapabiliyoruz." diye konuştu.

CHP Muğla Milletvekili Akın Üstündağ, basının demokrasinin en önemli ayaklarından biri olduğunu kaydetti. Darbe girişimi gecesi basının öneminin daha da anlaşıldığına işaret eden Üstündağ, "OHAL Yasası darbecilerin ve devlet içindeki yapılanmanın tamamen tasfiyesine yönelik olarak kullanılsın." dedi.

CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir de, demokrasinin birlik içinde daha da büyütülerek koruması gerektiğini bildirdi.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş ise darbenin önlenmesinde medyanın büyük rol oynadığını ifade etti.

Ülkenin uçurumun kenarından döndüğünü belirten Gümüş, bu noktada halkın elinden geleni yaptığını vurgu yaparak, "Bizler bundan sonra daha çok demokrasiye sahip çıkacağız. El birliğiyle bunu yapacağız. Bizler cumhuriyetin sayesinde Ortadoğu'da parlayan bir yıldızız. Ortadoğu'da yaşananları hep görüyorduk." diye konuştu.

Muğla Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti Derneği Başkanı Cem Kaytan da Türk medyası ve Muğla basınının FETÖ'nün darbe girişiminde oldukça başarılı bir sınav vererek, iyi bir duruş sergilediğini belirtti.

Yapılan değerlendirmeler sonunda haber dalında serbest haberci olarak Milas'ta AA'ya haber üreten Mutlu Hazer, İHA muhabirleri Bekir Tosun, Vural Efecik, haber fotoğrafı dalında AA Bodrum muhabiri Ali Ballı, AA Muğla Muhabiri Durmuş Genç, Yeni Asır ve Menteşe Gazetesi Muhabiri Volkan Yıldız, özel haber dalında Yeni Asır muhabiri Adem Ülker, Bodrum Haber Gazetesi muhabiri Alp Arbak, spor haberi dalında Devrim Gazetesi muhabiri Ekrem Çağlayan, Milas Gazetesi muhabiri Sercan Ergin, spor fotoğrafı dalında İHA muhabiri Bekir Tosun, İHA muhabiri Mehmet Can Meral, sayfa düzeni dalında Milas Gazetesi, Yenigün Gazetesi, Kent Gazetesi, Bodrum Yarımada Gazetesi, Ege Gazetesi, köşe yazısı dalında İsmail Atasever, Kazım Tokuç, Nejat Altınsoy, röportaj dalında Selda Öztürk Kay, Hüseyin Atılgan, internet haberciliği dalında gunaydinmilas.com, pusula48.com, televizyon haberciliği dalında Kanal F, Kent TV, radyo yayıncılığı dalında Harbi Radyo, Örnek Radyo, özendirme ödülü dalında Altar Zeyhan, özel mesleğe saygı ödülü dalında Hamle Gazetesi'nden Özcan Özgür ödüle layık görüldü.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Bodrum Muğla Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title