Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akabe Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Akabe Camisi'nde kıldığı cuma namazının ardından çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan'ın sözlerinin satır başları şunlar:

"(Diyarbakır'da karne dağıtımı sırasındaki terör saldırısı) Bu çok çok üzüntü verici bir olay. Bu terör örgütünün ne denli ahlaksız, ne denli alçak, ne denli adi girişimler içinde olduğunu açık ve net ortaya koyuyor. Aslında bu, bin 128 tane imzaya çok ilginç bir cevaptır. Bu sözde akademisyenler kimlerin yanında olduklarını çok açık net ortaya koyuyorlar"

"Bugüne kadar okullarımızı yaktılar mı yaktılar, camilerimizi yaktılar mı yaktılar, bombaladılar mı bombaladılar, hastanelerimize bunu yaptılar, ambulanslar hakeza. Ambulans şoförlerimizi şehit ettiler mi ettiler. Tüm bunlar ortada ve bugünkü olay da adeta bunun bir zirvesi. Tek tesellimiz şu an itibarıyla o yavrularımızdan şehidimiz yok. Durumlarının iyi olduğuna dair haberi aldım. Bundan dolayı mutluyum"

"(Mustafa Koç ile görüşmesi) Koç Grubu'nun gerek savunma sanayisine yönelik, gerek diğer sanayide attıkları adımlar, komşu ülkelerle yapılacak bazı ticari ilişkiler, bunları aramızda konuştuk. Bu sürece yönelik de daha neler yapılabilir, yatırımlar noktasında. Özellikle biliyorsunuz bu Altay tankı projesini biz onlara vermiştik. Başbakanlığım dönemimdi ve onlar geliştirdiler. Buna benzer konuları iki kardeşle beraberce değerlendirdik. Sabah kalktım, televizyonu açtığımda bu haberi görünce hakikaten ben de şok oldum"

(15.11) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Almanya ziyareti başladı. Davutoğlu, Almanya Şansölyesi Merkel tarafından resmi törenle karşılandı. Ziyareti öncesi Alman Haber Ajansı'na (DPA) demeç veren Davutoğlu, "Sığınmacı krizinin esas sebebi Türkiye veya Türkiye'yle ilgili bir şey değildir. Türkiye en ağır bir şekilde etkilenen ülkedir. Biz krizi ihraç etmiyoruz. Türkiye'ye kriz ihraç edilmiştir. Bu şimdi bir Avrupa krizi oldu" dedi.

(11.42) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Okullarda karne heyecanı

Okul öncesi eğitim kurumları ile ilk ve orta dereceli okullarda okuyan yaklaşık 18 milyon öğrenci, bugün karne alarak 2 hafta sürecek yarıyıl tatiline girecek.

(09.52) (Fotoğraflı-Görüntülü)

- Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Ünye Mehmet Refik Güven Fen Lisesi'nde karne dağıtım töreninde yaptığı konuşmada, "Çok şükür Türkiye öğretim bakımından belli bir seviyeye gelmiştir. Üniversitelerimiz, liselerimiz ve ilköğretim kurumlarımız artık Türkiye'de belli bir seviyenin üzerindedir" dedi.

(13.17) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Diyarbakır'da karne dağıtımı sırasında bir okulun bahçesine terör örgütü mensuplarınca el yapımı patlayıcı atılması sonucu 5 öğrenci yaralandı.

(10.12) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, saldırıya ilişkin, "Bu tam bir vahşet. Bu, tek örnek de değil. Daha önce pek çok okulumuza benzer saldırılar yapıldı ve biz zaten bu nedenle özellikle Cizre ve Silopi'deki okullarımızı tatil edip, öğretmenlerimizi hizmet içi eğitime alırken, istihbarat birimlerimiz bu tür saldırıların yapılabileceğine dair ön bilgiler verdikleri için bunu yapmıştık. Öncelikle bütün çocuklarımıza, o okuldaki öğrencilerimize, öğretmenlerimize, vatandaşlarımıza 'geçmiş olsun' diyorum. Sadece bu olayı değil, bugüne kadar gerçekleşen terör eylemlerinin hepsini şiddetle kınıyoruz" dedi.

(12.34) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Şırnak'ta teröristlerin saldırısı sonucu hasar meydana gelen iki okuldaki bin 504 öğrenciye karneleri başka okulda verildi

(14.52) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Mardin'in Nusaybin ile Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde teröristlere yönelik operasyonlar nedeniyle Midyat'ta eğitimlerini sürdüren öğrenciler, karne sevinçlerini buruk yaşadı.

(12.35) (Fotoğraflı-Görüntülü)

- Yozgat'ta, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Mehmet Koçak'ın kızı Gülten Naz, karnesini, mezarını ziyaret ettiği babasına hediye etti.

(12.44) (Fotoğraflı-Görüntülü)

Kilis ve Şanlıurfa'daki konteyner kentlerde kalan Suriyeli öğrenciler, düzenlenen törenle karnelerini aldı.

(14.39) (Fotoğraflı-Görüntülü)

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'ın eşi Jill Biden, Ortaköy Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'ni ziyaret ederek öğrencilere karne dağıttı. Biden, "Otuz yıldan fazladır öğretmenlik yapıyorum. Öğrencilere yardım etmeyi, geleceklerine yön göstermeyi ve gözlerimin önünde geleceklerinin parıldamasını seviyorum" dedi.

(12.47) (Fotoğraflı-Görüntülü)

4- Genelkurmay Başkanlığı, devam eden terör operasyonları kapsamında dün Cizre'de 21, Sur'da 4 ve Van'da 1 olmak üzere toplam 26 teröristin etkisiz hale getirildiğini, Hakkari Çukurca'da ise 2 teröristin gözaltına alındığını bildirdi. Kilis Havuzlubahçe'de, Suriye'den Türkiye'ye yasa dışı yollardan geçmeye çalışan ve DAEŞ terör örgütü üyesi olduğu değerlendirilen 10 kişinin de yanlarında 14 çocukla yakalandığı açıklandı.

(13.06)

5 - Mardin'in Nusaybin ilçesinde, polis servis aracının geçişi sırasında yaşanan patlamanın neden olduğu tahribat, saldırının boyutunu gözler önüne serdi.

(11.00) (Fotoğraflı-Görüntülü)

6- Balıkesir'de, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında operasyon düzenlenen dershanenin bağlı olduğu şirketin, örgütten "Bank Asya'yı kurtarma çağrısı" yapıldığı dönemde bir bankadan krediyle çektiği 2 milyon lirayı Bank Asya'ya yatırdığı belirlendi.

(11.53)

7- ÖSYM Yönetim Kurulu, sokağa çıkma yasağı uygulanan Diyarbakır-Sur, Mardin-Dargeçit, Mardin-Nusaybin, Şırnak-Cizre, Şırnak-İdil, Şırnak-Silopi ilçelerinde görevli kamu görevlileri ile buralarda ikamet eden diğer adaylar için Yükseköğretime Geçiş Sınavı'na (YGS) başvuru süresini 10 Şubat 2016'ya kadar uzattı.

(15.54)

8- Ege Denizi'nde, sabaha karşı kaçakları taşıyan iki tekne battı.Yunan sahil güvenlik ekipleri, şu ana kadar 41 kişinin cesedine ulaşıldığını açıkladı.

(14.56)

9- Anadolu 5. Ağır Ceza Mahkemesi, Ümraniye Cezaevi'nde 2000'deki "Hayata Dönüş Operasyonu" sırasında meydana gelen olaylarla ilgili görülen davada, yargılama sürecinde hayatını kaybeden 32 sanık hakkındaki davanın düşürülmesine, 367 sanığın da "faili gayri muayyen şekilde adam öldürmek" suçundan beraatlerine karar verdi. Mahkeme heyeti, 367 sanık hakkında "cezaevi idaresine silahlı ayaklanma", "6136 sayılı yasaya muhalefet", "patlayıcı madde bulundurmak" ve "kasten yaralama" suçlarından açılan kamu davasının da zaman aşımı süresi dolduğu gerekçesiyle düşürülmesini kararlaştırdı.

(15.27)

10- Katıldığı televizyon programında mahkemenin tecavüz davasındaki kararına ilişkin sözleri nedeniyle Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesinin suç duyurusunda bulunduğu avukat Kezban Hatemi hakkında soruşturma başlatıldı.

(10.59)

11- Meteoroloji Genel Müdürlüğünün tahminlerine göre, İstanbul'da bugün başlayacak kar yağışı, aralıklı olarak pazartesi gününe kadar etkili olacak. Doğu Karadeniz'de başlayacak yağışlar, yarın sabah saatlerinden itibaren Giresun çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, öğle saatlerinden sonra ve akşam da Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

(14.22)

12- Türkiye genelinde satış sonucu el değiştiren konut sayısı, 2015'te bir önceki yıla göre yüzde 10,6 artışla 1 milyon 289 bin 320 oldu. - En fazla konut satışı 239 bin 767 ile İstanbul'da gerçekleşti.

(10.50)

13- Yaşam endeksinde Isparta, eğitim endeksinde Tunceli, çalışma hayatı endeksinde Zonguldak, gelir ve servet endeksinde ise İstanbul ilk sırada yer aldı.

(11.13)

14- Alman otomotiv sektörünün en büyük şirketi Volkswagen, emisyon skandalının ardından Avrupa Birliği (AB) ülkelerindeki araç sahiplerine yasal mevzuat olmadığından tazminat ödemeyi reddetti.

(12.39)

15- Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Bakanlar Düzeyinde Siyasi Diyalog Toplantısı'nın 25 Ocak Pazartesi günü Ankara'da gerçekleştirileceği bildirildi.

(15.31)

16- Türkiye, Balkan coğrafyasındaki faaliyetlerini, belirli bir grup ya da kesimin çıkarlarını öncelemek yerine etnik ya da dini ayrım gözetmeden bütün kesimleri içerecek perspektif çerçevesinde devam ettiriyor. Uzmanlar, Türkiye'nin Balkanlardaki faaliyetlerinin, bölgede radikal eğilimlerin güçlenmesine engel olduğu görüşünü de dile getiriyor.

(12.04) (Analiz)

17- "İslamofobi, aklı başında akademisyenlerce küresel çapta, geniş bir şekilde tartışılmakta ve haklı olarak da kınanmakta. İslamofobinin karanlık gölgesinde ise çürüyüp kokmakta ve giderek yükselmekte olan bir "Türkofobi" bulunuyor. Türkofobi bugünlerde bütün Avrupa ve Amerika'da giderek daha bir genelgeçer hale geliyor.

(12.04) (Görüş)

18- Bakü'deki Haydar Camisi'nde farklı mezheplerden Müslümanlar aynı anda tek bir imamın arkasında saf tutarak cuma namazı kıldı.

(14.35)

19- ABD Başkanı Barack Obama, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile telefonda görüştü. ABD Başkanı Obama, Merkel'e 12 Ocak'ta İstanbul'da meydana gelen terör saldırısında hayatını kaybeden Alman vatandaşları için başsağlığı dilerken, iki lider Suriye, Avrupa'daki sığınmacı krizi ve Ukrayna meselelerini konuştu.

(03.08)

20- ABD Dışişleri Bakanlığı, Irak'a 1 milyar 950 milyon dolar değerindeki silah satışını onayladı.

(05.54)

21- Fransa Başbakanı Manuel Valls, Paris'teki terör saldırıları sonrası ülkede ilan edilen olağanüstü hal uygulamasının DAEŞ'ten kurtulana kadar devam etmesi gerektiğini söyledi.

(12.49)

22- Rus tarihçi Yuri Felshtinsky, İngiltere'de dün kamuoyuna açıklanan soruşturma komisyonu raporunda eski KGB ajanı Alexander Litvinenko'nun öldürülmesi ile ilişkilendirilen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in tarihe "kusursuz cinayeti planlayan ama başaramayan adam" olarak geçeceğini söyledi.

(13.58)

23- Özellikle futbolda yaşanan şike skandalları ve yolsuzluklarla spor dünyası derin yara alırken, teniste son günlerde ortaya atılan şike iddiaları büyük yankı uyandırdı.

(10.30) (Analiz)

24- Beşiktaş, Ukrayna Ligi ekiplerinden Dnipro'dan transfer edilen Denys Boyko ile 3,3 milyon avro bonservis bedeli karşılığında 4,5 yıllık sözleşme imzalandığını borsaya bildirdi.

(11.10)

25- Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Envanter Kontrol Merkezi Komutanlığında görevli İkmal Binbaşı Gülşah Topaloğlu, mesleki kariyerinin yanında katıldığı Uluslararası Masterler Yüzme Yarışmalarında bugüne kadar 4 altın, 3 gümüş ve 1 bronz madalya kazandı.

(12.25)

26- 65. NBA All-Star maçında Doğu ve Batı Karması'nda ilk 5'te yer alan basketbolcular belirlendi. Sezon sonunda basketbola veda edecek Bryant, basketbolseverlerce en fazla oy alan oyuncu oldu.

(11.17)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Avrupa Birliği Türkiye Şırnak Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar - Samandıra Metro Hattı'nda ne oldu? Metrolar çalışıyor mu? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 2024: İstanbul barajlarında son durum nedir? Baraj doluluk oranı seviyesi yüzde kaç? Kocasını terk edip üvey oğluyla kaçtı! Üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? 24 NİSAN TV YAYIN AKIŞI | Bugün hangi diziler var? Kanal D, Star TV, TRT1, ATV, TV8, Show TV, NOW TV Hıdırellez ritüelleri nedir 2024? Hıdırellez ne zaman, hangi tarihte kutlanır? Hıdırellez dileği nasıl yapılır? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 24 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Gelinim Mutfakta CANLI YAYIN | 24 NİSAN GELİNİM MUTFAKTA PUAN DURUMU! Gelinim Mutfakta yeni bölüm İZLE! MÜGE ANLI CANLI İZLE! 24 Nisan Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? Şevket Çoruh Arka Sokaklar dizisinden neden ayrıldı? Mesut Komiser Arka Sokaklar'a dönecek mi? AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 24 Nisan! Resmi Gazete bugün (24 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 24 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? 24 NİSAN BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 24 Nisan dün gece deprem mi oldu?
title