Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle: 1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ümraniye'de, ?"Erken Tanı, Erken Hayat" projesi kapsamında hayırseverlerin katkılarıyla yapılan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM-DER) Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ve Özel Eğitim Anaokullarının açılış törenine katıldı.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan, Ümraniye'de, ?"Erken Tanı, Erken Hayat" projesi kapsamında hayırseverlerin katkılarıyla yapılan Toplumsal Gelişim Merkezi Eğitim ve Sosyal Dayanışma Derneği (TOGEM-DER)  Özel Eğitim Mesleki Eğitim Merkezi ve Özel Eğitim Anaokullarının açılış törenine katıldı. Erdoğan, burada yaptığı konuşmada, anaokulundan ortaöğretime zorunlu öğrenim çağında olan 259 bin 282 özel öğretim ihtiyacı olan çocuk bulunduğunu belirterek, "Bunların yüzde 80'i eğitimlerini kaynaştırma yoluyla sürdürüyor. Yani akranları ile birlikte eğitim alıyor, yaşadıkları çevreden ayrılmadan topluma entegre oluyorlar. İnşallah sivil toplumumuzun desteğiyle bu oran yüzde 100'e ulaşacaktır" dedi.

(13.35) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, eski Uruguay Devlet Başkanı Jose Mujica ile Bakırköy Su Ürünleri Kooperatifi'ndeki kahvaltıda bir araya geldi. Kılıçdaroğlu, gazetecilerin partideki kurultay sürecine ilişkin soru üzerine, "Olağan da olsa, olağanüstü de olsa zaten ocakta olacak. Zaten süreç başlamış vaziyette. Bazen şaşırıyorum. 'CHP'de karışıklık'. ya ne karışıklığı? Kişi çıkıyor, 'Ben genel başkanlığa adayım' diyor. Bundan daha doğal ne olabilir? Her CHP'li doğal olarak kendisini genel başkan adayı olarak görebilir, görmelidir de" dedi.

(15.25) (Fotoğraflı-Görüntülü)

3- Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, KKTC'deki 3 camide sabah ezanlarının hoparlörden okunmasının mahkeme kararıyla yasaklanmasıyla ilgili, "Biz Kıbrıs'taki hem müşavirimizle hem oradaki yetkililerle diyalog halindeyiz. Onun için bunun üzerinden ayrıca bir ezan tartışması başlatmanın doğru olmadığını düşünüyorum" dedi.

(12.32)

4- HSYK'nın, siyasetçiler, bürokratlar, iş adamları ve ünlülerin sahte isimlerle dinlenmesine ilişkin yaklaşık 100 hakimle ilgili inceleme başlattığı öğrenildi.  İncelemenin, Anayasa'da güvence altına alınan "haberleşme hürriyeti", Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'ndeki "özel hayatın korunması", TCK'daki "haberleşmenin gizliliğini ihlal" suçu kapsamında yapıldığı belirtildi. Söz konusu hakimler hakkında meslekten ihraç dahil disiplin cezalarına ilişkin talepleri, HSYK 2. Dairesi ele alacak, bu hakimler hakkında ceza davası da açılabilecek.

(13.47)

5- Paralel Devlet Yapılanması'nın "casusluk ve yasa dışı dinleme" soruşturmasında, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer ve Erol Demirhan'ın da aralarında bulunduğu 23'ü tutuklu 143 polis hakkında hazırlanan iddianame, gönderildiği örgüt ve terör suçlarından sorumlu İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

(14.15)

6- İzmir merkezli 18 ilde "Paralel Devlet Yapılanması"na yönelik operasyonda gözaltına alınan 36 şüpheli, Cumhuriyet Başsavcılığınca tutuklama talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi.

(13.51)

7- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başbakanlığı döneminde çalışma ofislerine dinleme cihazı konulmasına ilişkin, eski Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanı Ömer Altıparmak hakkında "görevi kötüye kullanmak" suçundan iddianame hazırlandı.

(11.50)

8- Doğan Holding Kurumsal İletişimden Sorumlu Başkan Yardımcısı Ahter Kutadgu, 2008 ve 2009 yıllarında "terör örgütü üyeliği", "organize suç örgütü üyeliği" gibi suçlamalar ve uydurma isimlerle yapılan dinlemeler nedeniyle kendilerinin de şikayetçi olduğunu ve gereğinin yapılacağına inandıklarını bildirdi.

(15.13)

9- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) ve bağlı federasyonların başkentteki binalarında arama yapılıyor.

(15.57)

10- Van'da "Paralel Devlet Yapılanması" kapsamında iki okula operasyon düzenlendi. İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Edremit karayolu üzerindeki Serhat Lisesi ile Kale yolu üzerinde bulunan Nevbahar İlköğretim Okulunda arama başlattı.

(12.02) (Fotoğraflı-Görüntülü)

11- Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen, 2010 KPSS'deki usulsüzlük iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında gözaltına alınan biri kadın 3 ÖSYM çalışanı, tutuklama talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk edildi.

(14.37)

12- Anayasa Mahkemesi'nin İstanbul'daki "askeri casusluk" davasında sanıkların "haklarının ihlal edildiği" yönünde verdiği kararın ardından, 44 sanığın yeniden yargılandığı davanın görülmesine devam edildi. Mahkeme heyeti, dijital delillere ilişkin Adli Tıp Kurumundan istenen bilirkişi raporunun beklenmesine karar verdi.

(12.50)

13- Türk Silahlı Kuvvetleri, bölücü terör örgütünün "kurtarılmış bölge" ilan etmeyi düşündüğü, yüksekliği 2 bin 500-3 bin 500 metre arasında değişen Buzul Dağı, İkiyaka Dağları ve Doski Vadisi'ni, 27 Eylül'de başlattığı ve Şehit Piyade Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın adı verilen operasyonla adeta "PKK'ya mezar" yaptı. Teröristlerin "çıkılamaz" dedikleri bölgelerde, kullandıkları mevziler, sığınaklar ve mağaralar kullanılamaz hale getirilirken, 119 terörist ölü ele geçirildi. Sıcaklığın gece -15 dereceye düştüğü ve donma olaylarının yaşandığı sarp vadilerde 40 gün süren operasyonda ayrıca, kayalıklardan oluşan bölgede 5 doçka uçaksavar silahı başta olmak üzere, toplam 39 ağır silah ve bu silahlara ait on binlerce mühimmatla ile yaşam malzemesi bulundu.

(13.50)

14- Şanlıurfa'nın Ceylanpınar ilçesinde, 2 polisin evlerinde şehit edilmesiyle ilgili gözaltına alınan terör örgütü üyesi bir kişi daha tutuklandı.

(13.59)

15- Şırnak'ın Cizre ilçesinde adliye binasına PKK'lı teröristlerce roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ölen ya da yaralanan olmazken, adliye binası ile çevredeki bazı evlerde hasar oluştu.

(12.05)

16- Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığınca, Diyarbakır Barosu Başkanı Tahir Elçi'nin "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan 7,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istemiyle hazırlanan iddianame mahkemece kabul edildi.

(14.15)

17- Antalya'da terör örgütü DAEŞ'e yönelik operasyonda 2'si Rus 20 zanlı gözaltına alındı.

(11.35)

18- Sağlık Bakanlığı, eczane ve depolarda grip aşısı kalmadığı ve aşı bulmakta güçlük çekildiği iddialarının gerçeği yansıtmadığını, risk grubu içerisinde yer alan kişilere uygulanmak üzere 130 bin doz aşı satın alınarak sağlık kuruluşlarına dağıtıldığını bildirdi.

(13.04)

19- 1 Kasım seçimlerinde oy kullanan Avrupa'daki Türk seçmenler süreçteki sıkıntıların giderilmesi için birtakım yeni düzenlemeler yapılmasını istiyor.

(11.46)

20- Londra'da hizmet veren belediye otobüsünde Türk vatandaşına ırkçı ve İslamofobik saldırıda bulunduğu sırada cep telefonuyla görüntülenen 25 yaşındaki Kashif Samuels 4 ay hapis cezasına çarptırıldı.

(12.04)

21- Türk şiirinin önemli şairlerinden biri olarak gösterilen ve tedavi gördüğü hastanede iki gün önce hayatını kaybeden şair Gülten Akın son yolculuğuna uğurlandı.

(14.40)

22- Yaz saati uygulamasının sona ermesiyle saatler, bu Cumartesi'yi Pazar gününe bağlayan gece yarısından sonra, 04.00 itibariyle 1 saat geri alınacak.

(12.18)

23- TİKA ile yürütülen kalkınma yardımları 2008 yılından 2014'e kadar yüzde 47,3 artış gösterdi. Türkiye'nin 2014 yılında yaptığı resmi kalkınma yardımlarının yüzde 48'ini insani yardımlar oluşturdu. Resmi kalkınma yardımlarından en çok yararlanan ülkelerin başında Suriye gelirken, onu Tunus, Kırgızistan, Somali ve Filistin izledi.

(14.20)

24- AA Finans "Sanayi Üretimi Beklenti Anketi"ne katılan ekonomistler, eylül ayında arındırılmamış sanayi üretim endeksinin geçen yılın aynı ayına göre yüzde 3 azalmasını öngörüyor.

(09.44)

25- Türkiye Petrol Rafinerileri AŞ'nin (Tüpraş) yılın 9 aylık dönemine ait net karı, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 39'luk artışla 1 milyar 735 milyon lira oldu.

(11.42)

26- Havalimanlarını kullanan yolcu sayısı, ocak-ekim döneminde geçen yılın aynı dönemine göre, yüzde 9,2 artarak 157 milyon 118 bin 389'a yükseldi.

(12.27)

27- ABD Başkanı Barack Obama, Mısır'da Rus yolcu uçağının düşmesine bir bombanın neden olma ihtimali bulunduğunu söyledi.

(02.02)

28- Fransız mizah dergisi Charlie Hebdo'nun Mısır'da düşen Rus yolcu uçağı ile ilgili yayımladığı karikatür, Rus yetkililerden tepki gördü. Derginin son sayısında düşen uçaktaki sivillerin ölümleri ile Rusya'nın terör örgütü DAEŞ'e yönelik hava saldırıları arasında kurduğu bağlantı Rusya'nın tepkisine yol açtı.

(13.03)

29- Mısır'ın kuzeydoğusunda bulunan Nil Deltası'ndaki El-Buhayra ve El-Garbiyye illerinde geçen haftadan bu yana etkili olan şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle ölenlerin sayısının 17'ye yükseldiği, 28 kişinin yaralandığı bildirildi.

(04.51)

30- Batı Sahra'nın "Yeşil Yürüyüş" diye adlandırılan İspanya işgalinden kurtuluşunun 40'ıncı kurtuluş yıl dönümü bir çok etkinlik ve törenle kutlanıyor. Fas Kralı 6. Muhammed, yıl dönümü dolayısıyla aralarında terör suçlularının da bulunduğu 4 bin 215 mahkumu affetti.

(12.47-06.13)

31- UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda 25 Kasım'da oynanacak Atletico Madrid-Galatasaray maçı, güvenlik gerekçesiyle "yüksek riskli" ilan edildi.

(13.06)

32- Futbol dünyasının günümüzdeki en büyük yıldızlarından Cristiano Ronaldo'nun gelecek sezon Real Madrid'i bırakarak, Fransa'nın Paris Saint-Germain (PSG) takımına transfer olacağı iddia ediliyor.

(13.43)

33- Uluslararası Atletizm Federasyonu Birliğinin (IAAF) eski başkanı Lamine Diack ve oğlu Pape Massata'nın da aralarında yer aldığı çete üyelerinin, Türk atlet Aslı Çakır Alptekin'e şantaj yaptığı savunuldu.

(14.30)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Emine Erdoğan Bakırköy Ümraniye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sandık Kokusu 20. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Sandık Kokusu yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti!
title