Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 16.00 itibarıyla şöyle:

1- Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Moskova Merkez Camisi'nin açılış törenine katıldı. Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Mülteci sorununun çözümü, sınırları kapatmaktan veya bu insanları denizlerde ölüme terk etmekten değil, ülkelerini onlar için yeniden yaşanabilir yerler haline dönüştürmekten geçiyor"

" İsrail'in Filistinlilere uyguladığı ayrımcı politikalar, Kudüs'te Mescid-i Aksa'nın kutsiyeti ihlal edilerek tehlikeli bir yere doğru götürülüyor"

"Avrasya'nın iki kadim kültürünün temsilcileri olarak bizim ortaya koyabileceğimiz samimi işbirliği ve dayanışma, kendi halklarımızla birlikte tüm dünyanın da hayrında sonuçlar doğuracaktır"

(13.33)

2- Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kanal 7 ve Ülke TV ortak yayınıyla ekrana gelen "İskele Sancak Özel" programında da soruları yanıtladı.  Erdoğan, özetle şunları kaydetti:

"Bu mücadeleyi en üst düzeyde vermek durumundayız. Vereceğiz ki bu terörle mücadelede milletimiz huzura kavuşsun. Huzura kavuşmadan bu işin bırakılması mümkün değil. Devletin görevi nedir? Bu milletin bir defa canını, malını, her şeyini korumakla mükelleftir. Sınırlarımızda herhangi bir tecavüz olduğu zaman onlara gerekli dersi vermektir. Hiçbir dönemde bu kadar kararlı operasyon yapılmadı. Ama son dönemde yapılan operasyonlar gerçekten kararlı operasyonlardır"

-"Şu anda ülkemi terörle bölmeye çalışan ve terörün baş aktörleri olan, dağda olanlar var, dışarıda olanlar var, aynı zamanda bir de siyasetle bu işi yapmak isteyenler var. Siyaset yapacaksan gel meşru zeminde bu siyasi mücadeleni sürdür. Neresidir bu? Parlamentodur. Yeri geldiği zaman bunlar dağa gidiyor mu, yeri geldiği zaman Kandil'e gidiyor mu? Gidiyor. Bütün bunlar ortada. Nasıl oluyor da bu meşru bir zeminde siyaset oluyor, böyle bir şey olabilir mi? Bunu milletimin bir defa çok iyi tespit etmesi lazım. Çünkü bizim birliğe, beraberliğe, kardeşliğe ihtiyacımız var"

"(Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlaller) İsrail bence ateşle oynuyor, yanlış adım atıyor. Bugüne kadar Mescid-i Aksa ile ilgili attığı adım, yani bir taraftan zaman, bir taraftan mekan itibarıyla bir bölme harekatını gerçekleştirmektir ama ne onu, ne onu Allah'ın izniyle gerçekleştiremeyecek"

"Kapı her siyasi partiliye açık ama bazıları biliyorsunuz 'Beştepe'ye gidilmez, Beştepe'ye adım atılmaz', 'Burası kaçaktır, şudur budur' dediler gelmediler. Daha sonra 'Gidebiliriz' filan gibi laflar da gelmeye başladı. Yani, biz gelene kapımızı kapatmadık. Kim olursa olsun kapımızı açık tuttuk"

"Kalkıp da şu anda 'AK Parti'nin listelerini Cumhurbaşkanı yapıyor' diye bir mantık, bir anlayış doğru bir anlayış değildir. Bu AK Parti'nin başındaki gerek Sayın Genel Başkan'a gerek ekibine saygısızlık olur, hakaret olur. Böyle bir şeye de 'evet' demek mümkün değildir"

" (Paralel Devlet Yapılanması'yla mücadele) Kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Yani hiç bu konuda, ben can tende olduğu sürece bu mücadeleyi sonuna kadar sürdüreceğim. Bunlar şu anda ülkemize en üst düzeyde zararlı olan bir örgüttür. Zaten bizim biliyorsunuz Milli Güvenlik Siyaset Belgemize bu ne olarak girdi? Ulusal güvenliğimizi tehdit eden legal görünüm altındaki tüm illegal örgütler, gereği neyse bu yapılacaktır ve şu anda da bu takip ediliyor, yapılıyor, yapmaya da devam edeceğiz"

(00.01/00.30/00.33/01.06)

3- Başbakan Davutoğlu, Konya'da gazetecilerin sorularını yanıtladı. Davutoğlu, Geçici Bakanlar Kurulunda yer alan HDP'li Müslüm Doğan ile Ali Haydar Konca'nın bakanlıktan istifalarıyla ilgili, "Daha sonra yaptıkları açıklama, açık ifade ediyorum; her ikisine de saygı duymakla birlikte kendilerinin yazdığı bir metin olmadığı aşikar. Ellerine verilen bir metni okumak milletvekillerine, hele hele bakanlık yapmış şahsiyetlere yakışmaz" dedi. Başbakan Davutoğlu'nun açıklamalarından öne çıkan başlıklar şöyle sıralandı:

"(Seçim güvenliği) Dün Bakanlar Kurulunda bu güvenlik tedbirlerini detayı ile gözden geçirdik, takviyeler yapıldı. Bütün Türkiye'de huzur içinde bir seçim geçmesi için her türlü tedbir alındı. Herkesin rahat olmasını rica ederim"

"Türkiye'yi yönetim boşluğu içinde bırakmayız. Kesinlikle herkes rahat ve huzur içinde bayramını idrak etsin. Sorumluluğunu müdrik, gücünü kudretini sorgulatmayan bir hükümet vardır. Bütün bakanlarımız, bütün bürokrasi, devlet mekanizması görev başındadır"

(14.25/14.53)

4- Muğla'nın Bodrum ilçesinde etkili olan kuvvetli sağanak nedeniyle, çok sayıda ev ve iş yerini su bastı, onlarca otomobil ve motosiklet kullanılamaz hale geldi. Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum'daki kuvvetli rüzgar ve sağanakta 200'e yakın ev ve iş yeri ile 33 aracın hasar gördüğünü bildirdi. Bodrum'da kuvvetli sağanak nedeniyle mahsur kalan 100 vatandaş, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığı koordinasyonundaki ekiplerce kurtarıldı.

(01.51/11.49/12.57)

5- Silvan ilçesinde bir uzman çavuş terör örgütü PKK üyelerinin saldırısı sonucunda şehit oldu.

(10.45)

6- Ağrı'da, eylem hazırlığında olduğu tespit edilen terör örgütü PKK mensubu 2 terörist, düzenlenen operasyonla yakalandı.

(01.03)

7- Dünyanın dört bir yanından gelen ve Arafat'ta buluşan milyonlarca Müslüman, haccın en önemli rüknü olan "vakfe"yi gerçekleştirdi.  Arafat Hutbesi'nde hac ibadeti hakkında bilgi veren Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez'in yaptığı vakfe duasında yaklaşık 70 bin Türk hacı adayı duygu dolu anlar yaşadı.

(14.37)

8- Birleşmiş Milletler'de (BM) üye olmayan gözlemci devlet statüsünde olan Filistin'in bayrağı, 30 Eylül'de Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılacağı törenle BM'de göndere çekilecek.

(06.14)

9-  Irak'ın kuzeyi Hakurk bölgesinde bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce kullanıldığı tespit edilen silah mevzileri ve sığınakların hava harekatı ile imha edildiği bildirildi.

(12.54)

10- Yunanistan'da pazar günü yapılan seçimlerden birinci parti olarak çıkan Radikal Sol İttifak (SYRIZA) lideri Aleksis Çipras'ın başbakanlığında kurulan hükümetin üyeleri açıklandı. (01.32)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Ahmet Davutoğlu Moskova İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 17 Nisan 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 17 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 17 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 17 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 17 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Akrep yenir mi? Akrep yemek helal mi, haram mı? DİYANET AÇIKLADI Servet Yardımcı hangi takımlı, Servet Yardımcıkimdir? Fatih Sultan Mehmet kardeşlerini öldürdü mü? Erdoğan'dan öğretmen ataması son dakika açıklaması! Öğretmen ataması ne zaman, kaç tane, hangi branşlarda yapılacak?
title