Haberler

Aa Günün

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 13.00 itibarıyla şöyle: 1- 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da gençlerimizin nice büyük başarılarıyla taçlanacak ve ebediyen yaşayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Günün öne çıkan gelişmeleri saat 13.00 itibarıyla şöyle:

1- 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Türkiye Cumhuriyeti, şimdiye kadar olduğu gibi, bundan sonra da gençlerimizin nice büyük başarılarıyla taçlanacak ve ebediyen yaşayacaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Davutoğlu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında, 19 Mayıs'ın Gazi Mustafa Kemal'in Samsun'a ayak bastığı ve aziz millet ile istiklal mücadelesinin meşalesini yaktığı gün olduğunu belirterek, şunları kaydetti:

"Bütün yokluk ve imkansızlıklara rağmen başlatılan bu yürüyüş, milletimizin birlik ve beraberliğinden, aynı hedef ve idealler etrafında kenetlenmesinden güç almış, işgal kuvvetleri karşısında vatanın bütünlüğü ve bağımsızlığı için bir millet ayağa kalkmış, dönemin çok ağır şartlarına rağmen tarihte eşine az rastlanır bir kurtuluş destanı yazılmıştır. Bu mücadelede etnik köken, din, mezhep ayırt edilmeksizin, kadın erkek, genç yaşlı farkı olmaksızın milletimizin bütün fertleri, vatan müdafaası için yan yana durmuş, omuz omuza vermiş, bizi birleştiren ortak değerleri yücelterek zafere ulaşmıştır."

Gençler ile bütün milletin Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladığını bildiren Davutoğlu, "Başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere istiklal mücadelemizin bütün kahramanlarını rahmetle, şükranla anıyorum" ifadelerini kullandı.

- Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve beraberindeki heyet, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı programı kapsamında Anıtkabir'i ziyaret etti.

Bakan Kılıç ve beraberindeki heyet ve Türk bayrakları taşıyan gençlerle, Aslanlı Yol'dan yürüyerek Atatürk'ün mozolesine geldi.

Mozoleye çelenk koyan Kılıç, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Misak-ı Milli Kulesi'nde Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı.

(10.14) (Fotoğraflı-Görüntülü)

2- İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella Tunus'ta

- Tunus'u ziyaret eden İtalya Cumhurbaşkanı Mattarella, Meclis'te yaptığı konuşmada, Libya'dan harekete geçen yasa dışı göç dalgasının, insani trajedi olduğunu ifade ederek, "Avrupa Birliği'nin bu trajediyle mücadelede tüm çabasını sarfetmesi ve göçmenleri ağırlamaya hazırlanması gerek" dedi.

Mattarella, "Avrupa Birliği, göçmenlere yaklaşımını değiştirmeye ve bu konuda göçmenlerin denize açıldığı güney (Afrika) ülkeleriyle iş birliği yapmaya çalışıyor. Göçmenlerden istifade eden tacirler ve denizcilerle mücadele için iş birliği yapılmalı. İtalya, Akdeniz'in göçmenler için mezar olmasına izin vermeyecek" diye konuştu.

(00.21)

3- Yemen'de Husilere ait kamp vuruldu

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinin, Yemen'in Lahc kentinde Husi Ensarullah hareketine ait El-Aned Kampı'na hava saldırısı düzenledi.

Görgü tanıklarından alınan bilgiye göre, Aned Kampı'nda bulunan ağır silahlar, tanklar, havan topları ve Katyuşa roketleri hedef alınarak Husilere ağır zayiat verdirildi.

Hava saldırısının ardından kampın farklı yerlerinden alevlerin yükseldiği ifade edildi.

Geçen salı günü yerel saatle 23.00'te başlayan insani amaçlı ateşkes önceki gün aynı saatte son bulmuştu.

Yemen'de devrik Cumhurbaşkanı Salih'in oğlunun evi vuruldu

- Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerine ait uçaklar, devrik Cumhurbaşkanı Salih'in oğlu Ahmed Ali Abdullah Salih'in, Sana'nın güneyinde yer alan Attan mahallesindeki evine hava saldırısı düzenledi.

Görgü tanıkları evden dumanların yükseldiğini ve can kaybı olduğunu ancak Ahmed Ali Abdullah Salih'in evde bulunup bulunmadığına ilişkin bir bilgiye ulaşamadıklarını kaydetti.

- Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçlerinde yer alan ve Yemen'de düşen Fas Silahlı Kuvvetler filosuna ait F-16 savaş uçağı pilotunun cesedinin Uluslararası Kızılhaç Komitesine teslim edildiği bildirildi.

Husilerin kontrolündeki Yemen resmi ajansı SABA'nın Sana Uluslararası Havaalanı'ndan bir yetkiliye dayandırdığı haberde, Uluslararası Kızılhaç Komitesinin, 10 Mayıs'ta düşen Fas'a ait F-16 savaş uçağının pilotunun cesedini teslim aldığı belirtildi.

Faslı pilot Yasin Bahti'nin cesedinin komite tarafından Fas hükümetine teslim edileceği kaydedildi.

(06.02/09.57/00.42)

4- BM Genel Sekreteri Ban'dan Yemen'de ateşkesin uzatılması çağrısı

- BM Genel Sekreter Sözcü Yardımcısı Farhan Haq, gazetecilere yaptığı açıklamada BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun, uluslararası toplumun taleplerine rağmen Yemen'de 5 günlük ateşkes süresinin uzatılmaması nedeniyle büyük üzüntü duyduğunu söyledi.

- Haq, Genel Sekreter Ban'ın insani yardımların sürdürülebilmesi için tüm taraflara ateşkesi 5 gün daha uzatma çağrısı yaptığını ifade etti.

(00.53)

5- Libya'da çatışma

- Libya'nın güneyindeki Fizan eyaletine bağlı Ubari kentinde Tuareg ve Tebu kabileleri arasındaki çatışmalarda 12 kişinin öldüğü, 15 kişinin yaralandığı bildirildi.

(00.21)

6- ABD yönetimi Mursi'ye verilen idam cezasından "derin kaygı" durduğunu bildirdi

- ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Jeff Rathke, günlük basın brifinginde AA muhabirinin sorusu üzerine, "Eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de aralarında bulunduğu 100'den fazla kişi hakkında Mısır mahkemesinin idam kararı vermesinden derin endişe duyuyoruz" ifadesini kullandı.

(00.22)

7- Bodrum'da kaçak operasyonu

Muğla'nın Bodrum ilçesinde yasa dışı yollardan Kos Adası'na geçmeye çalışan Suriye uyruklu 14 kaçakla 4 organizatör polis ve Sahil Güvenlik ekiplerince yakalandı.

(00.30)

8- Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne Ekmekçi seçildi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yargıtay 14. Ceza Dairesi Başkanı Mehmet Akarca'yı Yargıtay Cumuhuriyet Başsavcılığına, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'ne ise daha önce de aynı görevde bulunan Mehmet Ekmekçi'yi seçti.

(00.38/01.14)

9- Beşiktaşlı taraftarlardan protesto

Spor Toto Süper Lig'in 32. hafta karşılaşmasında Torku Konyaspor'a deplasmanda 1-0 yenilen ve şampiyonluk şansını kaybeden Beşiktaş Futbol Takımı, İstanbul'a dönüşlerinde taraftarlarca havalimanında protesto edildi.

- Maçın ardından THY'nin tarifeli seferi ile Sabiha Gökçen Havalimanı'na gelen futbolcu ve yöneticileri protesto eden siyah-beyazlı taraftarlar, yönetim ve teknik direktör Slaven Bilic aleyhinde tezahürat yaptı.

(01.49)

10- AB Akdeniz'de insan kaçakçılarına yönelik operasyon başlatacak

- AB dışişleri ve savunma bakanları Akdeniz'de insan kaçakçılarına yönelik askeri operasyon başlatılmasını onayladı.

Karargahı Roma'da bulunacak "EUNAVFOR Med" operasyonuna İtalyan Tümamiral Enrico Credendino komutanlık edecek.

AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, operasyonel planlaması derhal başlayacak operasyonun istihbarat toplama, insan kaçakçılarının teknelerine çıkarma yapma ve imha etme olmak üzere üç aşamalı olacağını belirtti.

(01.54)

11- Ramadi'nin DAEŞ'in kontrolüne geçmesi

ABD Genelkurmay Başkanı Martin Dempsey, terör örgütü DAEŞ'in Enbar vilayetinin merkezi Ramadi'nin kontrolünü eline geçirmesini Iraklı güvenlik güçleri için "gerileme" olarak nitelendirirken, bu tür durumların "üzücü ancak savaşta olağan dışı olmadığını" belirtti.

Dempsey, DAEŞ'in Ramadi'de kontrolü sağlamasının ardından yaptığı yazılı açıklamada, söz konusu durumu Iraklı güvenlik birimleri için "gerileme" olarak tanımlarken, kentin Iraklı güçler tarafından geri alınması için şimdi daha fazla çaba gösterilmesi gerektiğini kaydetti.

Dempsey, "Iraklı emniyet güçlerini ABD'nin hava saldırıları, eğitimi ve teçhizatıyla desteklemeyi sürdüreceğiz. Mezhepsel tansiyonu azaltmak ve yeniden yapılanma Irak hükümetinin zorluğu olmayı sürdürecek" ifadesini kullandı.

(02.58)

12- Obama kişisel hesabıyla Twitter'da

ABD Başkanı Barack Obama, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı ifadesinin (President of the United States) kısaltılması "POTUS" rumuzlu Twitter hesabını açtı. Obama'nın yeni adresi kısa zamanda 1 milyon 300 bin kişi tarafından takibe alındı.

Obama, bugüne kadar takipçilerine @WhiteHouse hesabından "-bo" şeklinde isminin baş harflerini kullanarak ve @BarackObama hesabı üzerinden ulaşıyordu. Bu hesaplar Obama'nın ekibi tarafından yönetiliyordu. Ancak Obama, başkanlıkta geçen 6 yılın ardından @POTUS hesabını açtığını attığı twitle duyurdu.

Obama twitinde, "Merhaba, Twitter! Ben Barack. Gerçekten! 6 yıl sonra sonunda bana kişisel hesabımı verdiler" ifadesini kullandı. Obama'nın hesabını kısa sürede 1 milyon 300 bin kişi takip etmeye başlarken, ilk twiti 190 bin RT alarak Twitter tarihinin en çok RT alan paylaşımı arasına girdi.

Obama, Twitter profilinde Alabama eyaletinin Selma kentinde 1965 yılında yaşanan ve ABD'de "Kanlı Pazar" olarak bilinen olayın bu yıl 50. yılı anılan etkinlikte çekilen bir fotoğrafı kullandı.

(04.51)

13- Mali'de saldırı

- Mali'nin Tümbuktu kentinin 130 kilometre güneyindeki Bambara Maoude bölgesinde ayrılıkçı Azavad Hareketleri Koordinasyonu (CMA) üyelerinin saldırı düzenlediği, 3 Mali askerinin öldüğü çok sayıda kişinin yaralandığı bildirildi.

Mali'de 15 Mayıs'ta hükümetle bazı silahlı muhalif gruplar barış anlaşması imzalamış ancak CMA anlaşmaya imza atmamıştı.

(09.24)

14- Kayseri'de trafik kazası: 1 ölü, 28 yaralı

Ortaokul öğrencilerini gezi için Sivas'tan Nevşehir'e götüren midibüsün bir evin duvarına çarpması sonucu bir öğretmen öldü, 25'i öğrenci 28 kişi yaralandı

(10.09) (Fotoğraflı-Görüntülü)

15- İstanbul'daki organize suç örgütüne yönelik operasyon

Hayali ihracat yaptıkları iddiasıyla aralarında gümrük memuru, iş adamı ve döviz bürosu çalışanlarının da bulunduğu 52 kişi gözaltına alındı

Soruşturma kapsamında 76 kişi hakkında gözaltı kararı bulunduğu bildirildi

(10.13)

16- Afganistan'da Taliban operasyonları

Afganistan'ın bazı kentlerinde, ordu birliklerince Taliban üyelerine düzenlenen operasyonlarda 60 militanın öldürüldüğü, 38 militanın yaralandığı bildirildi.

Afganistan İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, "Son 24 saatte Kunduz, Laghman, Baglan, Tahar, Kunduz, Faryab, Badahşan, Sar-i Pul, Cevizcan, Farah, Helmand ve Nimroz kentlerinde güvenlik güçleri tarafından düzenlenen operasyonlarda 60 militan öldürüldü, 38'i yaralandı" denildi.

(11.15)

17- İtalyan futbolunda şike operasyonu

İtalya'da emniyet güçleri, savcılığın talimatı doğrultusunda başlatılan bahis şikesi operasyonu kapsamında, dördüncü futbol ligi (Serie D) ve amatör kümeden (Lega Pro) çok sayıda antrenör ve oyuncuyu gözaltına aldı.

Ülkenin güneyindeki Catanzaro kenti cumhuriyet savcılığının yürüttüğü "mafyayla mücadele soruşturması" doğrultusunda 50 kişinin gözaltına alındığı, 70 kişinin de sorgulandığı belirtildi.

İtalya geneline yayılan ve pek çok şehirde eş zamanlı operasyonlara yol açan geniş kapsamlı soruşturmanın, sporda dolandırıcılık, maç ayarlama ve bahis şikesine yönelik faaliyetler gibi suçlamalara dayandığı ve 30 takımın adının geçtiği ifade edildi.

(11.16)

18- Dezavantajlı vatandaşlara 8 bin 920 kadro

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu, engelliler, sosyal hizmet modellerinden yararlanan gençler ile şehit yakını, gazi, gazi yakını ve vazife malullerini kapsayan 8 bin 920 kişinin kamuya atanacağı kura töreninin yarın yapılacağını bildirdi.

- Yarın noter huzurundaki kurayla 4 bin 682'si engelli, 3 bin 163'ü sosyal hizmet modellerinden yararlanan gençler ve bin 75'i şehit yakını, gazi, gazi yakını ve vazife malulleri olmak üzere toplam 8 bin 920 dezavantajlı vatandaşın atanacağını bildiren Kumbuzoğlu, şunları kaydetti:

"ATO Congresium'da Sayın Başbakanımızın katılımıyla yarın yapacağımız kura töreninde, 4 bin 682 engelli kardeşimizi işe yerleştireceğiz. Bu az bir rakam değil. Bu atamayla birlikte son 3 yılda 20 bin engelli kardeşimizin atamasını yapmış olacağız. Şu ana kadar toplam 43 bin engellinin işe yerleştirildiği düşünüldüğünde, son üç yılda 20 bin rakamı tüm engelli istihdamının neredeyse yüzde 50'sini oluyor. Merkezi yerleştirmenin getirdiği imkan sayesinde bu ivmeyi yakaladık."

(11.22)

19- Ankara'da 154 kişi hakkında "izinsiz gösteri" davaları

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı başkentte düzenlenen 4 izinsiz gösteriyle ilgili "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefet" suçundan 154 kişi hakkında 4 ayrı dava açtı

Soruşturmalarda 98 şüpheli hakkında ek takipsizlik kararı verildi.

- İddianamelerde sanıklar hakkında "kanunsuz toplantı ve gösteri düzenlemek, kamu görevlisine etkili eylemde bulunmak ve mala zarar vermek" suçlarından 6 aydan 14 yıla kadar çeşitli hapis cezaları istendi.

Davalardan 2'si Ankara 32'nci, diğerleri ise 4'üncü ve 30'uncu Asliye Ceza Mahkemelerinde açıldı.

(11.57)

20- Bakü'de yangın

Azerbaycan'ın başkenti Bakü'de Azadlık Caddesi üzerinde bulunan bir binanın dış kaplamasında çıkan yangın kısa sürede rüzgarın da etkisiyle tüm binayı kapladı.

Olay yerine çok sayıda itfaiye aracı ve bir itfaiye helikopteri ve 30 ambulans sevk edildi. Azerbaycan İçişleri Bakanı Ramil Usubov, Başsavcı Zakir Qaralov ve Olağanüstü Haller Bakan Yardımcısı Etibar Mirzeyev incelemelerde bulunmak için olay yerine geldi.

Başsavcı Garalov, ilk belirlemelere göre yangında 4 kişinin hayatını kaybettiğini, 14 kişinin ise yaralandığını açıkladı. Ölenlerden birinin çocuk olduğu kaydedilirken, ölen çocuğun dumandan zehirlenerek öldüğü, bir kişinin ise binadan atlayarak hayatını kaybettiği belirtildi.

Çok sayıda kişinin ekipler tarafından kurtarıldığı ve yangının kontrol altına alındığı kaydedildi.

(12.05) (Fotoğraflı)

21- Britanya Müslüman Birliği'nden İngiliz hükümetine "Mursi" çağrısı

Britanya Müslüman Birliği, "İngiliz hükümetini savunduğu demokrasi değerine bağlı kalmaya ve Mısır halkının elinden demokrasiyi çalan Abdülfettah Sisi'ye karşı gerçek bir siyasi duruş sergilemeye" çağırdı.

Darbeyle görevinden uzaklaştırılan Mısır'ın seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin de aralarında bulunduğu 106 kişi hakkında verilen idam kararını kınayan Britanya Müslüman Birliği'nden yapılan açıklamada, "Mısır'daki adil olmayan ve yozlaşmış yüksek mahkemelere karşı herkesi protesto etmeye çağırıyoruz" denildi.

Britanya Müslüman Birliği'nin Başkanı Ömer El Hamdun da, "Mısır'ı 30 yıldan fazla bir süre boyunca adil olmayan şekilde yöneten Hüsnü Mübarek serbest bırakılmaya karar verilirken, demokratik şekilde seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi idam cezasına çarptırılıyor. Bu çok saçmadır ve yaşadığımız dünyanın durumunu göstermektedir. Sisi'nin diktatör yönetimi altında Mısır'ın demokrasi ve insan haklarına kavuşması için çok uzun bir yolu vardır" diye konuştu.

(12.11)

22- Memur-Sen taleplerini Bakan Çelik'e iletti

Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'e kamu görevlilerinin mali, sosyal ve özlük haklarının geliştirilmesi konularındaki taleplerini iletti.

Memur-Sen heyetinin, Bakan Çelik'ten başlıca şu taleplerde bulundu:

"Kamu görevlilerine yönelik bütün kılık-kıyafet dayatmalarına son verilsin. Kamu görevlilerine siyaset hakkı ve grev hakkı verilsin. 4/B'li ve 4/C'liler olmak üzere tüm personele kadroya alınsın. Ek ödemelerin tamamının emekli maaşına ve ikramiyesine yansıtılsın. Kamu görevlilerine fiili hizmet zammı verilsin. 2005 yılından sonra göreve başlayan personele bir derece verilsin."

(12.28)

23- Ramadi'den kaçış devam ediyor

Irak Göç ve Göçmenler Bakanı Derbaz Muhammet, Enbar vilayetinin merkezi Ramadi kentindeki çatışmalar nedeniyle son iki ayda yaklaşık 25 bin ailenin evini terk etmek zorunda kaldığını bildirdi.

Muhammet, telefonda AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Enbar'ın merkezi Ramadi'de iki aydır devam eden çatışmalar nedeniyle yaklaşık 25 bin aile, evini terk etti. Bu aileler, başkent Bağdat, güneydeki yerleşim yerleri ve Kürdistan bölgesine sığındı" dedi.

(12.37)

24- Mescid-i Aksa'da gerginlik

İsrail polisinin Doğu Kudüs'teki İslami Vakıflar bünyesinde görevli Mescid-i Aksa muhafızlarına saldıran 2 Yahudi yerleşimciyi gözaltına aldığı bildirildi.

Polis Sözcüsü Luba Semri yaptığı yazılı açıklamada, "Yahudi iki ziyaretçi görünüşe göre İslami Vakıflar muhafızlarına saldırıda bulundu. Olayda herhangi bir yaralanma olmazken, söz konusu iki kişi bölgeden uzaklaştırıldı" dedi. Açıklamada polisin bu kişileri sorgulanmak üzere gözaltına aldığı belirtildi.

(12.47)

25- THY'den Senegal'e kargo seferi

Türkiye'den Dakar'a gelen ilk kargo uçağı için Dakar Leopold Sedar Senghor Havaalanı'nda tören düzenlendi.

Törene, Senegal Turizm ve Havacılık Ulaştırma Bakanı Abdoulaye Diouf Sarr, THY Kargo Başkan Yardımcısı Serdar Demir, THY Afrika Kargo Bölge Müdürü Mehmet Gürkan ve Kargo Operasyon Şefi Mehmet Erdikler ile davetliler katıldı.

(02.37)

Kaynak: AA / Güncel

Mustafa Kemal Atatürk Ahmet Davutoğlu Barack Obama 19 Mayıs Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Irak'taki Şii Milis Gücü Haşdi Şabi'ye Hava Saldırısı Düzenlendi E Devlet çöktü mü Son Dakika? E Devlet'te sorun mu var 20 Nisan Cumartesi 2024 20 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 20 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 20 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 20 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 20 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 20 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 20 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 20 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 20 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 22 Nisan Pazartesi günü okullar tatil mi, yarım gün mü? 20 Nisan Cumartesi Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Sadettin Saran kimdir, serveti ne kadar? Sadettin Saran aday mı? Sadettin Saran Fenerbahçe başkanlığına aday oldu mu?
title