Haberler

AA Gazze Bürosu Yarın Açılıyor

Güncelleme:

Dünyanın ilk 5 haber ajansından biri olma hedefiyle 100.yıl vizyonunu şekillendiren Anadolu Ajansı, Kuzey Afrika ve Ortadoğu'daki yapılanmasını yarın açılacak Gazze Bürosu'yla daha da genişletiyor.

Türk-Arap dünyası arasında doğru ve doğrudan haber akışını sağlamak amacıyla kurulan AA Arapça Haberler Koordinatörlüğü, Arapça konuşan ülkelerdeki ofisleri ve temsilcilikleri aracılığıyla olayların dünya kamuoyuna 'aracısız' aktarılmasına öncülük etmeye başladı.

Merkezi Kahire'de bulunan AA Ortadoğu Bölge Müdürlüğü'ne bağlı Gazze bürosunun açılış törenine Gazze'deki Filistin Hükümeti'nden çok sayıda yetkilinin yanı sıra, medya kuruluşlarının genel yayın yönetmenleri ile dini temsilcilerin de katılması bekleniyor.

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk'ün de aralarında bulunduğu heyet, büronun resmi açılışını yapmak amacıyla Gazze'ye gitmek üzere yola çıktı. Öztürk'ün AA'nın bölgedeki çalışmalarıyla ilgili gazeteci, yazar ve siyasi grupların temsilcileriyle de bir araya gelmesi planlanıyor.

Açılışı yarın saat 11: 00'de yapılması planlanan Gazze Bürosu, 180 metrekare alanda 6 muhabiriyle faaliyet gösterecek. Gazze'de üretilen günlük ortalama 10 haber, 7 fotoğraf ve 2 görüntünün, büronun açılışının ardından 2 katına çıkması hedefleniyor. Gazze'de 15 Nisan 2012'den bu yana faaliyet gösteren AA Arapça Haberler Koordinatörlüğü'nün Gazze mahreçli haber ve fotoğrafları, Türk kamuoyunda geniş yer buluyor. AA Arapça Haberler Koordinatörlüğü'nün, Kahire Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ofislerinin yanı sıra, Arapça konuşan çok sayıda ülkede temsilcisi bulunuyor. - Gazze

Kaynak: AA / Yerel

Anadolu Ajansı Kuzey Afrika Kahire Gazze Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title