Haberler

Aa Fotoğraflarıyla 81 İlde "15 Temmuz" Sergisi

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırası ve sonrasında Anadolu Ajansı foto muhabirleri tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı "Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi", Bursa ve Çanakkale'de izlenime sunuldu.

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişimi sırası ve sonrasında Anadolu Ajansı foto muhabirleri tarafından çekilen fotoğrafların yer aldığı "Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi", Bursa ve Çanakkale'de izlenime sunuldu.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı tarafından 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla Anadolu Ajansı (AA) fotoğraflarıyla hazırlanan sergi, Heykel Açıkhava Sanat Galerisi'nde açıldı.

AK Parti İl Başkanı Cemalettin Torun, serginin açılış töreninde yaptığı konuşmada, hain darbe girişiminin üzerinden bir yıl geçtiğini anımsattı.

Hain darbe girişiminde ülkeyi karanlık noktaya çekmek isteyenlere karşı aziz Türk milletinin destan yazdığını belirten Torun, şunları kaydetti:

"Milletimizin cansiparane dik duruşuyla bu hain darbe girişimi bertaraf edildi. Gelecek nesillerimizin bu olayları unutmaması ve ülkemizde bir daha bu tür kötü, hain darbe girişiminin yeniden yaşanmaması için bu olayları diri tutmalıyız. Dün etkinliklerimiz başladı. Bu etkinlikler her gün devam edecek. Açılışını yaptığımız sergi ile o gün yaşananlar, fotoğraflar şeklinde milletimizin zihninde tekrar yerini alacak. Etkinliklerimiz hafta sonuna kadar devam edecek. Dolu dolu bir program gerçekleştireceğiz. 15 Temmuz'u millet olarak unutmama adına faaliyetlerimiz sürecek."

Cemalettin Torun, tüm vatandaşları fotoğraf sergisini gezmeye davet etti.

- İlçelerdeki sergi açılışları

"AA Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi", Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde bulunan Hançerli Kültür Merkezi'nde de açıldı.

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen sergide, Anadolu Ajansı foto muhabirleri tarafından Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi esnasında Ankara'da ve İstanbul'da çekilen 43 fotoğraf sergileniyor.

Sergi, Orhangazi ilçesinde ise Cumhuriyet Alanı'nda düzenlenen törenle izlenime açıldı.

Törene, Orhangazi Kaymakamı Dr. Yalçın Yılmaz, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, Emniyet Müdürü Ramiz Erçetin, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Kaya, STK temsilcileri, bürokratlar ve vatandaşlar katıldı.

Kaymakam Yılmaz, törende yaptığı konuşmada, 15 Temmuz gecesi tüm Türkiye'de olduğu gibi Orhangazi'de de haince yapılan girişime vatandaşların izin vermediğini bildirdi.

Belediye Başkanı Çağlayan da 15 Temmuz'da milletin bir destan yazdığını söyledi.

Bu milletin gücü ve ferasetinin, hainlere geçit vermediğini belirten Neşet Çağlayan, "Bundan sonra da hiçbir haince girişime bu millet izin vermeyecektir." dedi.

Konuşmaların ardından davetliler sergiyi gezdi.

Yenişehir ilçesinde ise Bursa Büyükşehir Belediyesi katkılarıyla Yenişehir Belediyesi Şehit Astsubay Ömer Halisdemir Kültür Merkezi'nde açılan sergi, büyük ilgi gördü. Fotoğrafları detaylı şekilde inceleyen vatandaşların, zaman zaman duygulu anlar yaşadıkları gözlendi.

İznik ilçesindeki sergi açılışı ise 1. Murat Hamamı Kültür Merkezi'nde yapıldı.

Sergide, İstanbul ve Ankara'da 15 Temmuz gecesi yaşananlar ve ardından tutulan demokrasi nöbetlerinden kesitlerin bulunduğu 50 fotoğraf yer alıyor.

Mustafakemalpaşa ilçesinde Adnan Menderes Meydanı'nda halkın izlenimine sunulan sergide de darbe girişiminin çarpıcı fotoğrafları ilgi gördü.

Çanakkale

Çanakkale'nin Eceabat ilçesindeki Cumhuriyet Meydanı'nda kaymakamlığın katkılarıyla açılan sergide ise FETÖ'nün 15 Temmuz darbe girişimi esnasında Ankara ve İstanbul'da çekilen fotoğraflar yer aldı.

Sergi açılışına, Eceabat Belediye Başkanı Adem Ejder, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Fatih Yıldırmaz, İlçe Emniyet Amiri Selçuk Bayram ile daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Sergide, 15 Temmuz gecesi güvenlik gerekçesiyle feribotların çalışmaması üzerine Sahil Güvenlik Komutanlığına ait bot ile Çanakkale'ye doğuma yetiştirilen Buse Göçeri'nin 16 Temmuz sabahında dünyaya gelen bebeği Kenan Efe de büyük ilgi gördü.

Annesi Buse ve dedesi Kenan Göçeri ile sergi alanına gelen ve henüz 10 günlükken haberlere konu olan bebeği Kaymakam Yılmaz, kucağına alarak sevdi.

"Anadolu Ajansı Objektiflerinden Milli İradenin Yükselişi Sergisi" il ve ilçelerde 31 Ağustos'a kadar açık kalacak. Bursa Büyükşehir, Osmangazi ve Orhaneli belediyeleri de 15 Temmuz'da sergi açılışları yapacak.

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Ajansı Çanakkale Ak Parti Politika Güncel Haberler

title