Haberler

AA Finans Haberleri Terminali İMKB'de Faaliyete Geçti

Güncelleme:

AA'nın, 92 yıllık haber tecrübesini de arkasına alarak, haber yayınına başlayan Finans Haberleri Terminali için İMKB'de açılış töreni düzenlendi.

Anadolu Ajansı'nın, 92 yıllık haber tecrübesini de arkasına alarak, yaklaşık bir yıldır üzerinde çalıştığı ve haber yayınına başlayan Finans Haberleri Terminali için İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nda açılış töreni düzenlendi.

İMKB'den konuyla ilgili yapılan açıklamada, Anadolu Ajansı'nın, İMKB'de kurduğu Finans Haberleri Terminali ekranının bugün törenle açıldığı anımsatılarak, terminalin açılışının İMKB Başkanı İbrahim Turhan ve Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk tarafından gerçekleştirildiği vurgulandı.

AA Finans Haberleri Terminalinin açılış töreninde konuşan İMKB Başkanı İbrahim Turhan Türkiye Cumhuriyeti'nin iki yeminle kurulduğunu belirterek,

"Birisi Misak-ı Milli diğeri ise Misak-ı İktisadi. İşte AA Misak-ı İktisadi kısmını teşkil ediyor. AA bugün Misak-ı İktisadinin bütün bölgeye yayılması için önemli bir adım atıyor. AA son dönemde çok büyük atılımlar yaptı. Bu bize çok büyük kıvanç veriyor" diye konuştu.

Anadolu Ajansı Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kemal Öztürk ise Türkiye'nin ulusal ajansı AA'nın finans terminali projesinin önemli bir ayağında bulunduklarını belirterek, açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Türkiye'nin dünyada gelişen siyasi ve ekonomik gücüne paralel olarak AA da kendi vizyonunu bu şekilde değiştiriyor. Bugün İMKB Başkanının konuşmasını beş dilde yayınlayarak dünyaya duyuracağız. AA'nın finans terminalini izlemediğinizde büyük eksiklik hissedeceksiniz. Borsanın bize verdiği destekten dolayı çok minnettarız."

Anadolu Ajansı, Finans Haberleri Terminali ile abonelerine piyasa odaklı veri ve haberleri daha hızlı iletmeyi, faaliyetlerinde avantajlı duruma gelmelerini sağlamayı amaçlıyor.

Muhabir: Semra Orkan

Yayıncı: Ali Bayaslan - İSTANBUL

Kaynak: AA / Ekonomi

İbrahim Turhan Anadolu Ajansı Kemal Öztürk Ekonomi Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title