Haberler

Aa'dan Tercüman Gazetesine Cevap

Anadolu Ajansı Haber Yayın Daire Başkanı Muzaffer Şahin, Aa'nın 'Ulusal Konularda En Büyük Duyarlılık ve Hassasiyete Sahip, Atatürk'ün Yolunda ve O'nun Bütün Değerlerine Sahip Çıkarak, Ulusal Menfaatlere Her Zaman Hassas Yaklaşan Bir Kurum Olduğunu' Belirterek, Yayıncılık İlkelerinin Başında 'Doğru Haber'in Geldiğini Bildirdi.

Anadolu Ajansı Haber Yayın Daire Başkanı Muzaffer Şahin, AA'nın ''Ulusal konularda en büyük duyarlılık ve hassasiyete sahip, Atatürk'ün yolunda ve O'nun bütün değerlerine sahip çıkarak, ulusal menfaatlere her zaman hassas yaklaşan bir kurum olduğunu'' belirterek, yayıncılık ilkelerinin başında ''doğru haber''in geldiğini bildirdi.

Muzaffer Şahin, Tercüman Gazetesi'nin Yazı İşleri Müdürü ve Panorama köşesi yazarı Kenan Sönmezler'e gönderdiği cevap metninde, gazetenin bugünkü sayısında yer alan ''Devletin ajansı kime çalışıyor?'' başlıklı haber-köşe yazısında Anadolu Ajansı'na yönelik ''hakaret ve karalamaların'' yer aldığını bildirdi.

Şahin, aynı yer ve köşede yayınlanmasını istediği cevap metninde, şunları kaydetti:

''Lefkoşa Büromuz tarafından, 'Lefkoşa'daki Asmaaltı ve Arasta Esnafı Derneği'nin Lokmacı barikatındaki eylem ve açıklamaları 5 Ocak 2006 tarihinde detaylı haber haline getirilmiştir. Esnaf Derneği'nin bu organizasyonuna bazı sivil toplum örgütleri ile bazı siyasi partiler de destek vermiştir. Adı geçen dernek hem bayraklı gösteriyi düzenlemiş hem de pankart asmıştır. Ayrı ayrı iki eylemmiş gibi ifade ettiğiniz tek eylemi tertipleyen aynı kuruluştur.

Haber metninde konu baştan sona yazılmış, Türk ve KKTC bayraklı protesto ve sloganlar anlatılmış, ardından da asılan pankarta ilişkin bilgilere yer verilmiştir. Haberde bütün detaylar mevcuttur.

Fotoğraf konusuna gelince; muhabir eylem yerine gittiği sırada bayraklı protesto sona ermiş, sadece aynı bayraklı grubun sokaklara astığı pankartlar fotoğraflanabilmiştir. Ancak, toplanan bilgilerle oluşturulan haberde eylemin bayraklar eşliğinde gerçekleştiği vurgulanmıştır.

Bütün bunlara ek olarak yakışıksız ithamınızda yer bulan 'Anadolu Ajansı görmezden geliyor' dediğiniz, yüzlerce benzeri eylemin haber ve fotoğrafları arşivimizde mevcuttur.''

Şahin, cevap metninde, son üç günde ''Lokmacı geçidi'' ile ilgili olarak KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ve KKTC hükümeti adına yapılan açıklamalar dışında yayına verilen diğer görüşteki haberleri de sıraladı.

Şahin, Anadolu Ajansı'nın yayın ilkelerine de yer verdiği cevap metninde, ''Anadolu Ajansı, kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bıraktığı emaneti layıkıyla yerine getirme çabasında olan çalışanları ile doludur'' sözlerine yer verdi.

Kamuoyuna kasıtlı olarak verdiğiniz ve değer yargılarınızı ifade eden 'haber-makale bilgileri' doğruları yansıtmamaktadır.

İfadelerinizde yer bulan, 'Hainin sözcüsü gibi, amaç ne kime hizmet etmek istiyor, yurtsever feryatlara niçin kulak tıkıyor. AA kör ve sağırı oynuyor. Rum'a hizmet eden zibidiye hazırlatılan hain pankart devletin resmi ajansında baş tacı yapılıyor. Anadolu Ajansı bu coşkuyu görmezden geliyor...' ve benzeri sözleriniz için yasal haklarımız kullanılacaktır.''

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title