Haberler

    A Milli Takım Konya'da Kaybetmiyor

    A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar B Ligi 2. Grup'ta 17 Kasım Cumartesi günü İsveç ile yapacağı maçta Konya'da 5. kez sahaya çıkacak.

    Yaklaşık 4 yıl önce hizmete giren Konya Büyükşehir Belediye Stadı,  Letonya, Hollanda, İzlanda ve Ukrayna maçlarından sonra 5. kez milli maça ev  sahipliği yapacak.
    Temeli 17 Ekim 2012'de atılan ve 2014 yılı Eylül ayında inşaatı  tamamlanan, futbol topu şeklindeki, UEFA kriterlerine uygun 42 bin seyirci  kapasiteli stadyumda ilk milli maç, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri (EURO 2016)  A Grubu'nda Letonya ile oynandı ve karşılaşma 1-1 berabere bitti. Bu milli  heyecana Konyalı taraftarlar büyük ilgi göstererek stadı doldurdu.
    Elemelerde A Grubu'nda Hollanda ile Konya'da yapılan karşılaşmayı da  3-0 kazanarak önemli bir sonuca imza atan milliler, İzlanda ile oynadığı grubun  son maçına da Konya seyircisi önünde çıktı. İzlanda karşısında Selçuk İnan'ın 89.  dakikadaki frikik golüyle 1-0 kazanan A Milli Takım, en iyi üçüncü olarak EURO  2016'ya direkt katılma hakkını elde etmişti.
    A Milli Takım, 2018 Dünya Kupası Elemeleri'nde aynı statta konuk  ettiği Ukrayna Milli Takımı ile de 2-2 berabere kaldı.
    Konya'daki 4 karşılaşmada 2 galibiyet ve 2 beraberlik yaşayan  ay-yıldızlı takım, bu maçlarda rakip fileleri 7 kez havalandırdı, kalesinde 3 gol  gördü.
    A Milli Futbol Takımı'na bugüne kadar oynadığı maçlarda verdiği  coşkulu destek ile dikkati çeken taraftarların, İsveç karşısında da millileri  yalnız bırakmaması ve 42 bin kişilik stadı doldurması bekleniyor.
    "İnanıyoruz ki milli takımımız bu maçtan zaferle ayrılacak"
    Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, AA muhabirine  yaptığı açıklamada, A Milli Futbol Takımı'nın cumartesi günü, Konyalıları ve tüm  Türkiye'yi mutlu ettiği yerde olacağını söyledi.
    Milli takımı her zaman coşkuyla ağırladıklarını belirten Altay,  şunları kaydetti:
    "Milli takımımız da Konya'mızdaki bu coşkuya büyük başarılarla cevap  vererek şehrimizden mutlu ayrıldı. Özellikle 2016 Avrupa Şampiyonası  Elemeleri'ndeki maçlardan sonra şampiyonaya katılma hakkını Konya'mızda kazanmış  olması şehrimiz için mutluluk kaynağıdır. Şimdi tek yürek olacağımız yeni bir  günü daha bekliyoruz. Bugüne kadar olduğu gibi bu cumartesi günü de İsveç  karşılaşmasında milli takımımızı yine en iyi şekilde ağırlayacağız, büyük bir  coşkuyla destekleyeceğiz. İnanıyoruz ki milli takımımız bu maçtan zaferle  ayrılacak. Biz hazırız, bayraklarımız hazır, milli takımımızı bekliyoruz."

    Kaynak: Skorer / Spor

    A Milli Futbol Takımı Konya Spor Haberler

    Bakmadan Geçme

    Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma kim geçti (Survivor)? Survivor'da Takım Değişikliği: Kırmızı Takım'dan Mavi Takıma Kim Geçti? Galatasaray Bankalar Birliği'nden çıkıyor mu, GS borcu ne kadar 2024? 24-25 Nisan Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı? 26 Nisan Cuma Hutbesi yayınlandı! 26 Nisan Cuma Hutbesi tam metni! 25-26 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Zaha neden yok? Adana Demirspor maçında Zaha neden yok, sakat mı, cezalı mı, yedek mi? Orlando Magic Cleveland Cavaliers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! LA Lakers Denver Nuggets NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 26 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! Hudutsuz Sevda 30. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Hudutsuz Sevda yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı?
    500
    Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
    title