Haberler

A Milli Erkek Basketbol Takımı Avrupa Şampiyonası Aday Kadrosu Açıklandı

Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda Mücadele Edecek Olan A Milli Takım'ın Aday Kadrosu Açıklandı.

Avrupa Erkekler Basketbol Şampiyonası'nda mücadele edecek olan A Milli Takım'ın aday kadrosu açıklandı.

Hyatt Regency Otel'de düzenlenen ve Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel'in de katıldığı basın toplantısında, Milli Takımlar Teknik Direktörü Bogdan Tanjevic aday kadroyu açıkladı. Basın toplantısının açılış konuşmasını yapan Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Turgay Demirel, geçen sene düzenlenen Dünya Şampiyonası'nda 6. olarak büyük bir başarıya imza atıldığını hatırlatarak, "Dünya Şampiyonası'nda kazandığımız 6.'lık büyük bir başarıydı. Bu sene Avrupa Şampiyonası'nda daha iyi bir derece

bekliyoruz. Özelikle, 2008 Olimpiyat Oyunları'na katılabilecek bir derece elde etmeyi hedefliyoruz. Milli Takım önümüzdeki ay çalışmalarına başlayacak. Avrupa Şampiyonası'nda ülkemizi temsil etmek üzere en iyi mili takım kadrosunu oluşturduk. 2010 yılında ülkemizde düzenlenecek olan Dünya Şampiyonası da bizim için çok önemli. Bu anlamda da gerek altyapılar, gerekse de üstyapılardaki çalışmalarımız tüm hızıyla sürüyor" diye konuştu.

Türkiye'de yapılacak 2010 Dünya Basketbol Şampiyonası'nda şampiyonluğu hedefleyen milli takım için uzun süredir yapılan hazırlıkların meyvelerini vereceğine inandığını dile getiren Demirel, ''Olimpiyatlara katılmak da bizim için büyük bir hedef. Geçen yılki performansa güvenerek, bu yıl da oyuncuların form durumlarına bakarak başarı elde etmek konusunda kararlıyız. İnşallah İspanya'da Japonya'daki gibi coşkulu bir sevinç yaşar ve bizi heyecanlandıracak takımı sahada görürüz'' şeklinde konuştu.

Tanjevic'in Fenerbahçe Ülker ile anlaşması konusunda da açıklama yapan Demirel, kış aylarında milli maçlar olmaması nedeniyle kontratta yazan hakları kullanarak Tanjevic'in bir kulüple anlaşmasını kabul ettiklerini bildirdi.

İspanya'da 3-16 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilecek Avrupa Şampiyonası için 18 kişilik aday kadroya şu oyuncular davet edildi:

"Ömer Aşık (Alpella), Cenk Akyol, Ermal Kurtoğlu, Kerem Gönlüm (Efes Pilsen), Hakan Demirel, İbrahim Kutluay, Oğuz Savaş, Ömer Onan, Semih Erden (Fenerbahçe Ülker), Fatih Solak (Galatasaray Cafe Crown), Ersan İlyasova (Milwaukee Bucks), Engin Atsür (North Caroline St.), Hidayet Türkoğlu (Orlando Magic), Ender Arslan (Panionios Forthnet), Kaya Peker (Tau Ceramica), Serkan Erdoğan (Tau Ceramica), Tutku Açık (Türk Telekom), Mehmet Okur (Utah Jazz)"

Milli Takım Teknik ve İdari kadrosu ise şu isimlerden oluştu:

"Milli Takımlar Teknik Direktörü Bogdan Tanjevic, yardımcı antrenörler Nihat İziç, Orhun Ene, Aziz Bekir, kondüsyoner Paolo Bellati, menajer Harun Erdenay, Milli Takımlar İdari Sorumlusu Barbaros Akkaş, doktor Adnan Bağrıaçık, masörler Suat Kuruçay ve Bahattin Tapan."

2006 Dünya Şampiyonası kadrosunda bulunmayan NBA oyuncuları Mehmet Okur ve Hidayet Türkoğlu'nu da milli takıma davet eden Tanjeviç, Fenerbahçe Ülker'den Ömer Onan ve Türk Telekom'dan Tutku Açık'ı da sezon içerisindeki etkili performansları nedeniyle 18 kişilik kadroya dahil etti.

Katılacakları Avrupa Şampiyonası'nda hedeflerinin 2006 Dünya Şampiyonası'ndan daha büyük başarı elde etmek olduğunu belirten Tanjeviç, kadroyu hem bugünü hem de 2010 yılında Türkiye'de yapılacak Dünya Şampiyonası'nı düşünerek belirlediğini söyledi. Herkesin rüyasının olimpiyatlara katılmak olduğunu dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, bunun için Avrupa Şampiyonası'nda kendilerine son Dünya Şampiyonası'ndan daha büyük hedefler belirlediklerini ifade etti. Tanjevic, ''Neden Mirsad'ı ikna etmediniz?''

şeklindeki soru üzerine, Mirsad'ı çok sevdiğini ve kendisi için bir arkadaş gibi olduğunu belirterek, ''Mirsad sorumluluğu çok küçük yaştan itibaren aldı. Bunun için de en çok yıpranan oyunculardan birisi'' diye cevap verdi.

Basın mensuplarının Real Madrid'de forma giyen Kerem Tunçeri'yi kadroya neden almadığını sorması üzerine ise Tanjeviç, "Kadroyu 2010 Dünya Şampiyonası'nı düşünerek oluşturduk. Kerem geçen yıl da sakatlığı nedeniyle dünya şampiyonasına gelemedi. 2010'da 31 yaşında olacak. Dünya Şampiyonası'nda onun jenerasyonundan 2-3 oyuncuya sahip olmak istiyorum. Bu programı düşünerek başka oyunculara yer açmak istedim'' karşılığını verdi.

Ömer Onan ve Tutku Açık'ı geçirdikleri başarılı sezon nedeniyle ödüllendirmek için kadroya aldığını kaydeden Tanjeviç, Barış Hersek'in de A Milli Takım kadrosunda bulunmasını istediğini, ancak bu oyuncunun Ümit Milli Takım'da yaptığı disiplinsizlik nedeniyle bundan vazgeçtiğini sözlerine ekledi.

A Milli Basketbol Takımı, 16 Temmuz Pazartesi gününden itibaren Avrupa Şampiyonası hazırlıklarına başlayacak.

(İK-CC-CC-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

3. Sayfa Kültür Sanat Spor Ekonomi Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title