Haberler

€˜kurtlar Vadisi Pusu’nun Dekor Tasarımcısı Askere Gitti

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun Oyunları İçin Hazırladığı Tasarımlarla Dikkat Çeken ve €˜kurtlar Vadisi Pusu’ Dizisinin Sanat Ekibinde Görev Alan Özüdoğru Cici, Manisa’da Askerlik Yapıyor.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun oyunları için hazırladığı tasarımlarla dikkat çeken ve ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ dizisinin sanat ekibinde görev alan Özüdoğru Cici, Manisa’da askerlik yapıyor.

Şehir Tiyatrosu’nun sevilen oyunlarından ‘Çocuğum’un dekorlarını, ‘Fay Hattı’nın ise dekor ve kostümlerini hazırlayan tasarımcı Özüdoğru Cici, perşembe akşamları izleyicileri ekranlara bağlayan ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ dizisinin de sanat ekibinde görev yaptı. Bu hafta başında birliğine teslim olarak vatani görevini yerine getirmeye başlayan Cici, ‘Kurtlar Vadisi Pusu’ adlı dizide çok profesyonel bir ekiple çalıştıklarını anlattı. Ekipteki herkesin işini bilinçli ve severek yaptığını söyleyen Cici, “Kurtlar Vadisi Pusu’nun setinde kimsede ‘sanatçı kaprisi’ diye bir olay söz konusu değil. Raci Şaşmaz ve Necati Şaşmaz, çok saygılı insanlar. Sette herkes işini gerektiği gibi en iyi şekilde yapma gayretinde” diye konuştu.

Dizinin Türkiye’de çok büyük ilgi görmesinin nedenini, oyuncuların tiyatro sanatçıları olmasıyla açıklayan Cici, toplumumuzda insanların kendilerine ‘kahraman’ yaratmaya çalıştığını da sözlerine ekledi. Cici, “Halk bastırılmış duygularını, kendi söylemediklerini söyleyen insanları kahraman olarak görüyor. Bu nedenle de ‘Polat Alemdar’ (Necati Şaşmaz) halk kahramanı oldu” dedi. Dizilerin ‘kurmaca’ olduğunu hatırlatan Cici, izleyicilerin oyuncuları hedef haline getirmesinin doğru olmadığını da savundu.

Eskişehir’de Anadolu Üniversitesi Tiyatro Bölümü’nde aldığı eğitimin ardından kariyerine oyunculuk yerine dekor ve kostüm tasarımcısı olarak devam etme kararı alan Özüdoğru Cici, seçiminin sebebini ise “Oyuncak yapımı gibi bir şey, dekor tasarımcılığı. Tasarım yaparken oyuncak yapıyormuşum ve onlarla oynuyormuşum gibi hissediyorum” ifadesiyle açıkladı. Eskişehir ve Bursa’da şehir tiyatrolarının yanı sıra yurt içi ve yurt dışında pek çok projeye adını yazdıran Cici, işini eğlenerek yaptığını söyledi. Dizi çekimlerinde bazen uzun zamanda bazen de 2 saatte dekor hazırlayabildiklerini anlatan Cici, tiyatro dekorunun dizi dekorlarından daha zorlu bir uğraş gerektirdiğini bildirdi. Türkiye’deki dekor tasarımcılığını da değerlendiren sanatçı, “Ülkemizde dekorcular resim mantığıyla çalışıyor. Yapılan tasarımlar bir amaca hizmet etmeli bence. Ayrıca dekor ve kostüm tasarımcılığı birbirinden ayrı da düşünülemez” dedi.

(MŞ) 17.04.2008 16:57 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

Gönül Dağı 135. bölüm izle! Gönül Dağı yeni bölüm izle! Gönül Dağı son bölüm neler oldu? Manchester City-Chelsea maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Manchester City-Chelsea maçı şifresiz mi? Samsunspor-Adana Demirspor maçı ne zaman, saat kaçta, hangi kanalda? Samsunspor-Adana Demirspor maçı şifresiz mi? İstanbulspor kaçıncı kümede? İstanbulspor küme düştü mü? Hasan Can Kaya ameliyat mı oldu? Hasan Can Kaya'nın sağlık durumu nedir? İSKİ BARAJ DOLULUK ORANI 20 NİSAN | Baraj doluluk oranı seviyesi nedir? İstanbul'da sağanak yağışlar barajları nasıl etkiledi? Resmi Gazete bugün (20 Nisan) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Konyaspor - Alanyaspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Konyaspor - Alanyaspor maçı şifreli mi, nereden izlenir? İstanbulspor küme mi düştü? İstanbulspor küme düşecek mi, son durum ne? Hasan Can Kaya sağlık durumu nasıl? Hasan Can Kaya sakatlandı mı, neden sakatlandı? Hasan Can Kaya hastalığı ne? Kargolar Cumartesi açık mı 2024? Kargolar Cumartesi günü çalışıyor mu, dağıtım yapıyor mu? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 20 Nisan Cumartesi Survivor yeni bölüm! AZ ÖNCE DEPREM NEREDE OLDU SON DAKİKA! AFAD Kandilli Rasathanesi son depremler 20 Nisan! Malatya deprem mi oldu? SON DAKİKA az önce Malatya'da deprem mi oldu, kaç büyüklüğünde deprem oldu? 20 Nisan Malatya depremi! Ihlara Vadisi nerede? Ihlara Vadisi hangi şehirde, ilde? Ihlara Vadisine nasıl, nereden gidilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title