Haberler

A K Parti Siyaset Akademisi İlk Mezunlarını Veriyor

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin Donanımlı Siyasetçiler Yetiştirmek İçin Yaklaşık 20 İlde Başlattığı €˜siyaset Akademisi" İlk Mezunlarını Veriyor.

Adalet ve Kalkınma Partisi’nin donanımlı siyasetçiler yetiştirmek için yaklaşık 20 ilde başlattığı ‘Siyaset Akademisi" ilk mezunlarını veriyor.

AK Parti Bursa İl Başkanlığı’nın da proje kapsamında siyasetçi yetiştirmek için başlattığı Siyaset Akademisi’nde 20 Nisan’da sınav yapılacak. İmtihanın ardından Siyaset Akademisi ilk mezunlarını verecek. Akademide eğitim gören geleceğin siyasetçileri için ay sonunda sertifika töreni yapılacak.

Ocak ayında başlayan Siyaset Akademisi’nin 1. etabı cuma günü Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Hikmet Şahin’in vereceği dersle son bulacak. Eğitimlerin sona ermesinin ardından 20 Nisan’da da sınav yapılarak başarılı olanlara sertifika verilecek.

AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın, dünyada gelişen her olayın Türkiye’yi ve Türkiye’de yaşayan herkesi ilgilendirdiğini, bu yüzden siyasetçilerin ve siyaset yapmak isteyenlerin dünyadaki gelişmeleri iyi takip etmeleri gerektiğini vurguladı.

Daha önceki siyasetçilerin hiçbir eğitim almadan yöneticilik yaptıklarını ve büyük kaoslara sebep olduklarını söyleyen Yalçın, “Başlattığımız Siyaset Akademisi projesi ile çeşitli konularda alanında uzman hocalar tarafından verilen derslerle daha donanımlı siyasetçiler yetiştirmeyi amaçladık” diye konuştu.

Bir siyasetçinin bildiği şeyleri karşısındakine nasıl anlatması gerektiğinin çok önemli olduğunun altını çizen Yalçın, iletişim olmadığı zaman en basit işlerin bile halledilemeyeceğini kaydetti. Yalçın, yapılan bu çalışma sayesinde AK Parti olarak önümüzdeki seçimlerde daha bilgili ve donanımlı adaylar ile seçimlere gireceklerini belirterek, “Halkımız daha donanımlı ve bilgili yöneticiler tarafından yönetilmek istiyor. Biz de halkımızın ihtiyaçlarına en iyi cevabı verebilecek yöneticileri kadromuzda bulundurmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Siyaset Akademisi çalışmalarının başarılı bir şekilde yürütüldüğünün altını çizen Başkan Yalçın, projenin diğer partiler tarafından da beğeniyle karşılandığını söyledi. Yalçın, “Yerel Yönetimler Akademisi, ülkemize ve kentlerimize daha iyi hizmetler verebilmek ve eğitimli kadroları işbaşına getirmek amacıyla oluşturuldu. Gelecek yıl gerçekleştirilecek yerel seçimlerde belediye başkanlığı, belediye ve il genel meclisi üyeliği adaylıkları için başvuranlar arasından bu eğitimi almış kişileri öncelikli tercih edeceğiz” ifadelerini kullandı.

(MŞ) 09.04.2008 13:26 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title