Haberler

—hacttepe Üniversitesi Ürgüp'e Meslek Yüksekokulu Açacak

Hacettepe Üniversitesi Nevşehir'in Ürgüp ilçesine Meslek Yüksekokul yaptırıyor.

İşadamı Erol Toksöz, kendisine devlet tarafından tahsis edilen araziye iki tane bina yaparak, Meslek Yüksek Okul yapımı için bir törenle Hacettepe Üniversitesi'ne bağışladı.

Törene AKP Nevşehir Milletvekilleri Mehmet Elkatmış ve Osman Seyfi, CHP Antalya Milletvekili Osman Kaptan, Nevşehir Valisi Asım Hacı Mustafaoğlu, Nevşehir Kaymakamı Recep Soytürk, Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş, YÖK Başkanvekili İsa Eşme ve Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçalp Özgen katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan Ürgüp Belediye Başkanı Bekir Ödemiş, İş adamı Erol Toksöz'e teşekkür ederek Ürgüp'ün sadece tarım ve turizm ile kalkınamayacağını ve Ürgüp'e açılacak olan bu Meslek Yüksekokulu ile ekonomik canlılığın sağlanmasında katkıda bulunacağını söyledi.

Ödemiş'ten sonra söz alan Hacettepe Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tunçalp Özgen, bu konuda yardımcı olan herkese teşekkür etti. Özgen, üniversitelerin toplumdan ayrılamayacağını belirterek, "Bu protokol Ürgüp ilçesi ile bir nikahtır. Ama bu nikahta boşanma olmayacak ve faaliyetlerimize devam edeceğiz" diye konuştu.

Törende söz alan Ürgüp Kaymakamı Recep Soytürk kalkınmada en önemli unsurun eğitim olduğunu belirterek, "Toplumumuzun kalkınması için ülkemizin bütün illerinde niteliklerinden ödün vermek verilmeksizin üniversite kurulmalıdır" dedi.

Binalar, Bilgisayar Programlama ve İnşaat Teknikerliği olarak iki tane Meslek Yüksekokul'u olarak kullanılacak. Yüksekokul, eğitime gelecek yıl başlayacak.(ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title