Haberler

Talip Küçükcan Biyografisi

Talip Küçükcan
Doğum YeriOsmaniye / Türkiye
Doğum Tarihi5.03.1963

Talip Küçükcan Kimdir ?

Talip Küçükcan (d. 5 Mart 1963, Kadirli, Osmaniye), Türk siyasetçi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) 25. ve 26. Dönem Adana Milletvekilidir. AK Parti Siyasi ve Hukuki İşler Başkan Yardımcısı, Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türkiye Delegasyonu Başkanı, 25 Ocak 2016 tarihi itibarıyla Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Başkan yardımcısıdır.

TBMM Dışişleri Komisyonu Üyesidir. Kadirli İmam Hatip Lisesi ve Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunudur. Londra Üniversitesi'ne bağlı School of Oriental and African Studies'de Yüksek Lisans, Warwick Üniversitesi Center for Research in Ethnic Relations'da Doktora yaptı ve aynı üniversitede doktora sonrası araştırmalar yürüttü.

T.D.V. İslam Araştırmaları Merkezi'nde çalıştı. Milletvekili seçilmeden önce Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Din Sosyolojisi ve Fen-Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü Öğretim Üyeliği yapmıştır. Ortadoğu Araştırmaları Enstitüsü Müdürlüğü (2011-2014), YÖK Başkan Danışmanlığı, kurucu araştırmacıları arasında yer aldığı Siyeset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları (Seta) Vakfı Dış Politika Araştırmaları Direktörlüğü, Toplum ve Ekonomi Araştırmaları Koordinatörlüğü görevlerinde bulundu.

Seta Vakfı tarafından yayınlanan Insight Turkey Dergisinin genel yayın yönetmenliğini yaptı. TRT Açı Programı yorumculuğu yaptı. 7 Haziran 2015 ve 1 Kasım 2015 Genel Seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisi Adana Milletvekili olarak TBMM'ye girmiştir.

AGİT Dönem Başkanı tarafından Müslümanlara Karşı Ayrımcılık ve Hoşgörüsüzlükle Mücadele Özel Temsilcisi olarak seçilmişir. Gönüllülük esasına dayalı bu görev dolayısıyla 2014 yılından itibaren ABD, Danimarka, Fransa, Rusya Federasyonu ve Hollanda'da İslam karşıtlığını incelemek üzere ziyaretlerde bulunmuştur.

İslam Ülkeleri Akademisyenler ve Yazarlar Birliği Başkan Yardımcısıdır. Çok sayıda ulusal ve uluslararası bilimsel yayınlar yapmış ve konferanslar vermiştir.

title