Haberler

Oktay Vural Biyografisi

Oktay Vural
Doğum YeriDiyarbakır / Türkiye
Doğum Tarihi9.2.1956

Oktay Vural Kimdir ?

Oktay Vural (9 Şubat 1956, Diyarbakır), Türk siyasetçi, hukukçu, bürokrat ve akademisyen.

Oktay Vural, 9 Şubat 1956 tarihinde Diyarbakır'da Hasan ve Harbiye Vural çiftinin çocuğu olarak doğdu.

İlk ve orta öğrenimini Diyarbakır'da tamamlamasının ardından 1979 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun oldu.

1983 yılında Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü'nde Yüksek Lisans, 1987 yılındaise Dokuz Eylül Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde İktisat Doktorası derecesini aldı.

1988 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinde Yardımcı Doçent oldu.

BOTAŞ Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü, Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulu Üyeliği, Türkiye Gübre Sanayi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Genel Müdürlüğü, Demokraside Birlik Vakfı Üyeliği, NATO Parlamenter Asamblesi Üyeliği, XXI., XXIII., XXIV ve XXV. Dönem İzmir Milletvekiliği, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu başkanlığı ile Ulaştırma Bakanlığı yaptı.

23. ve 24. dönem TBMM MHP Grup Başkanvekili olarak görev yaptı. Görevinden 22 Haziran 2016 tarihinde istifa etmiştir. Galatasaray kongre üyesidir.

Günümüzde Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) milletvekilliği görevini sürdüren Vural, 2001-2002 yılları arasında Türkiye Ulaştırma Bakanlığı görevini sürdürmüştür.

Özel hayatı
Tuba Vural ile olan evliliğinden Oğuz ve Yavuz adında iki çocuğu olmuştur.15 Kasım 2014 günü eşi Tuba Vural'ı meme kanserinden kaybetti.

title