Haberler

Mahmut Arslan Biyografisi

Mahmut Arslan
Doğum YeriHatay / Türkiye
Doğum Tarihi1.1.1953

Mahmut Arslan Kimdir ?

Mahmut Arslan 1953 yılında İskenderun’da doğdu. İlk, orta ve lise yıllarını Mersin’de tamamladı.1979 yılında Boğaziçi Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümünden mezun olan Mahmut Arslan Mersin'e dönerek baba mesleğini seçti.11 Eylül 1980 tarihinde Arbel şirketini kurdu. Yaptığı yatırımlarla Mersin’de ilklere imza atan Mahmut Arslan bugün Mersin’de bulunan yedi tesisi ile şehir ekonomisine katkı sağlamakta, iş istihdamı yaratmakta.

Mersin’in ilk mercimek fabrikasını 1980 yılında kuran Mahmut Arslan, şehrin ilk bulgur fabrikasını 2001 yılında, sigara fabrikasını 2004 yılında, makarna fabrikasını da 2005 yılında kurdu. İlk yurt dışı yatırımını 2001 yılında Kanada’da yapan Arslan bugün Amerika, Avustralya, Kanada ve Kırgızistan’daki tesisleri ile dünyanın tanıdığı global bir şirketin kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı’dır. Yurt içinde ve yurt dışında yaptığı yatırımlarla sektöre ve ülke ekonomisine katkılarından dolayı çeşitli ödüller alan Mahmut Arslan’a Kırgızistan’da tarım sektörünün ve ekonomisinin gelişmesindeki katkılarından dolayı Kırgızistan Fahri Konsolosluğu ünvanı verildi.

1998-2006 yılları arasında Dünya Bakliyat Konfederasyonu Başkan Vekilliği yapan Mahmut Arslan sektörün ve Türkiye ihracatının gelişmesi için çalışmalar yürütmüş, çeşitli Sivil Toplum Kuruluşların' da Yönetim Kurulu Üyeliği ve başkanlığı yapmıştır. Halen; Türkiye İhracatçılar Meclisi icra kurulu üyeliği Akdeniz Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamuller İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanlığı Akdeniz İhracatçı Birlikleri Başkanlar Kurulu Başkanlığı Mersin Ticaret Odası Meclis Üyeliği Mersin Ticaret Borsası Onur Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmektedir. Toplumsal sorumlulukların bilinciyle bu şehrin insanına, doğasına, eğitimine, bilim ve sanatına, kültürüne katkı sunan Arslan, MEB’in gerçekleştirdiği ‘%100 Eğitime Katkı ‘kampanyası çerçevesinde Mahmut Arslan Anadolu Lisesi’ni 2009-2010 Öğretim döneminde hizmete açtı.

title