Haberler

Erkan Karagöz Biyografisi

Erkan Karagöz
Doğum YeriKars / Türkiye

Erkan Karagöz Kimdir ?

lköğrenimini Kars’ta bitiren Erkan Karagöz, ortaokul ve lise öğretimini Elazığ’da tamamladı. Eğitim Enstitüsü Sosyal Bilimler Bölümü’nü ve Hukuk Fakültesi’ni Diyarbakır’da okudu. Öğretmenlik yaptığı yıllarda Diyarbakır’da, “Diyarbakır Amatör Sanat Topluluğu” adlı tiyatro grubunun kimi oyunlarında tiyatro yönetmenliği yaptı. Bir süre sonra öğretmenliği bırakarak, serbest avukat olarak çalışmaya başladı. Edebiyat yaşamı, kimi ilk şiirlerinin yayımını saymazsak, 1976 yılında Ankara’da yayınlanan Sanat ve İnsan dergisinde ilk öyküsünün yayımlanmasıyla başladı. 1982 yılında Yarın dergisi’nin “Gençlik Ödülleri” adı altında yapılan, Edebiyat eleştirisi “Başarı” ödülünü aldı.

Yazmaya başladığı yıllardan bu yana, Yarın, Sanat ve İnsan, Yapıt, Yeni Olgu, Gırgır, Adımlar, Amatör Sanat, Adam Öykü, E, Eski, Papirüs…gibi bir kısım edebiyat, düşün dergisinde ve kimi haftalık, günlük gazetelerde öykü, şiir, eleştiri çalışmaları yayınlandı.

Ön tarih çalışması olan , “Kars ve Çevresinde Aydınlanma Hareketleri ” AsyaŞafak yayınlarından; sosyolojik bir çalışma olan Kafkasya’nın Solan Rengi Molokanlar,” Su yayınlarından; “Güneybatı Kafkasya Siyasal ve Sosyal Mücadeleler Tarihi ‘ adlı siyasal tarih çalışması ise, 2012 yılında Parkkitap yayınları arasından yayınlanmıştır.

Kitap olarak basılı yapıtlarının dışında, davranış bilimleri, tarih ve siyasal bilimler alanlarında yayınlanmış yazıları ve akademik bildirileri bulunmaktadır. Belgesel film alanında önemli katkılarının ve danışmanlıklarının bulunduğu, “Kafkasya’nın Solan Rengi Molokanlar” adlı belgesel, biri uluslararası olmak üzere iki birincilik almıştır. Diğer belgesel de, “Kelebek Kanatlı Cumhuriyet” adlı bir çalışma olup, 1919 Kars Cumhuriyeti deneyimini anlatmaktadır. Bu belgesel Cumhuriyet Gazetesi ile 135.000 adet dağıtılmış, oldukça ilgi görmüştür.


Halen aktif olarak yazı yaşamı içinde yer alırken, bir yandan da serbest avukat olarak çalışmayı sürdürmektedir.

2015 Genel Seçimleri CHP 25. Dönem milletvekili adayı oldu.

title