Haberler

Erkan Kandemir Biyografisi

Erkan Kandemir
Doğum YeriRize / Türkiye

Erkan Kandemir Kimdir ?

Erkan Kandemir 2 Eylül 1981 yılında Rize'de doğmuştur.

Sakarya Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun olduktan sonra İngiltere'de Kingston Üniversitesi Uluslararası İlişkiler ve Siyaset Bilimi bölümünden yüksek lisans eğitimi almıştır. Sonrasında King's Collage London Ortadoğu Araştırmaları bölümünde ikinci yüksek lisansını yapmıştır. Ayrıca Cambridge Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Programına katılmıştır.

Kandemir erken yaşından itibaren sosyal çalışmalar içerisinde bulunmuş, çeşitli vakıf ve derneklerde görevler almıştır. Üniversite yıllarında Mühendislik Fakültesi Dernek Başkanlığı yapmıştır.

Aktif siyasi hayatı AK Parti'nin kuruluşuyla başlamıştır. AK Parti İstanbul Gençlik Kollarında 2002 yılından itibaren il yönetim kurulu üyeliği, il başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuş, 2009 yılında ise Gençlik Kolları İstanbul İl Başkanlığı görevine getirilmiştir. 3 senelik görev süresi sonrasında eğitim amacıyla yurt dışına çıkmıştır.

2014 yılında Başbakan Danışmanlığı görevine getirilmiştir. Aynı yılın ekim ayında ise Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanlığına, Sağlık Bakan Yardımcısı olarak atanmıştır. Bakanlık dönemi görevi akabinde ise 18 Ağustos 2018 tarihinde yapılan AK Parti 6. Olağan Kongrede MYK üyeliğine seçilerek Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevine getirilmiştir. 25 26 27 ve 28. Dönem Milletvekilidir.

Kandemir evli ve iki çocuk babasıdır.

title