Haberler

Erdoğan Kılıç Biyografisi

Erdoğan Kılıç
Doğum YeriSivas / Türkiye
Doğum Tarihi4.03.1961

Erdoğan Kılıç Kimdir ?

Sivas ili, Şarkışla İlçesi Saraç köyünde 04.03.1961 tarihinde doğdu.

İlkokulu Saraç Köyünde, Ortaokulu Sivas 4 Eylül Ortaokulu’nda, Liseyi Ankara Atatürk Lisesi’nde, Üniversiteyi ise; Gazi Eğitim Enstitüsü’nde, Açık Öğretim Fakültesi Tarih Öğretmenliği Lisans Tamamlama Programı (bir yıl), Ankara Hukuk Fakültesi’nde okudu.

1974 yılından bu yana Ankara’da ve Çankaya İlçesinde yaşamakta. Kars Kağızman Lisesi’nde 2.5 yıl tarih öğretmenliği yaptım. İstifa edip Hukuk Fakültesi’ne devam etti.

1987 yılından bu yana Ankara’da serbest avukatlık yapmakta. Çağdaş Hukukçular Derneği’nde uzun yıllar yöneticilik, Toplumsal davalarda vekillik, C.H.P. Genel Merkezi Hukuk komisyonunda üyelik, Çankaya İlçe Kongre Delegeliği, Ankara İl Kongre Delegeliği, Kurultay Delegeliği, Aşık Veysel Kültür Derneği Bilim Kurulu Başkanlığı, Kızılırmak Yerel Dernek Federasyonu önceki Disiplin Kurulu Başkanlığı, Meclis üyeliği, Türkiye Barolar Birliği Delegeliği, Ankara Barosu Staj Kurulu’nda danışman avukat olarak yıllardır genç hukukçulara danışmanlık, Cezaevleri İnceleme komisyonunda ÇHD. Adına resmi görevlendirme ile birçok cezaevindeki sorunları yerinde inceleme ve bakanlığa sorunların çözümünde rapor sunma görevi.

ÇHD. Adına Medeni Kanun tasarısı hazırlama komisyonunda görevlendirme, Ankara Barosu ile birlikte Gümüşhane Baro Başkanı’nın öldürülmesi ile ilgili olarak,müdahiller yanında davaya vekalet etme görevi, Sivas Davası’nda müdahiller vekilliği (halen sürmektedir), Radyo ve Televizyonlarda hukuk programı katılımcılığı, CHP Tüzük 2000 Çalışma Grubu üyeliği (Erzincan ve Karabük toplantı heyeti hukukçu başkanı)

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri Cumhuriyet Halk Partisi 25. Dönem milletvekili adayı olmuştur.

title