Haberler

Abdullah Ağralı Biyografisi

Abdullah Ağralı
Doğum YeriKonya / Türkiye

Abdullah Ağralı Kimdir ?

10.11.1969'da Konya'nın Kulu ilçesinin Tavşançalı kasabasında doğdu.

İlk ve orta öğrenimini Tavşançalıda tamamladı.1987 yılında İstanbul Fatih Vatan Lisesinden mezun oldu, aynı yıl Konya Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesini kazandı.

Üniversite yıllarımda çeşitli sivil toplum kuruluşlarında faal olarak görev aldı. Aynı yıllarda Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğrenci Derneğinin kurucu başkanlığını yaptı. 1994 yılında mezun oldum ve aynı yıl Iğdır'da göreve başladı. 1995 yılının sonunda Niğde'ye tayin oldu. Niğde'de bulunduğum 4 yıl boyunca çeşitli mevkilerde görev yaptım. 1999 yılında vatani görevini yapmak üzere askere gitti. Askerlik görevi bittikten sonra devlet memurluğu görevinden istifa ederek özel sektöre geçti. 15 senedir Konya'ya ve Konyalıya hizmet etme gayesiyle çalışmakta.

Bir çok sivil toplum kuruluşunda çeşitli kademelerde yer almakta. 2010'da Ak Parti İl Başkan Yardımcılığı görevine geldi. Tanıtım Medya Başkanlığı ve Ekonomi İşleri Başkanlığı görevlerinde bulundu.

25, 26 ve 27. Dönemlerde Konya Milletvekili seçildi. Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Üyesi olarak görev yaptı. Çeşitli Meclis araştırması komisyonları, İçişleri Komisyonu, İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, Çevre Komisyonu ve Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Üyeliği görevlerinde bulundu.

14 Mayıs 2023 seçimlerinde AK Parti'den 28. Dönem Konya Milletvekili seçilmiştir.

title