Haberler

Abbas Barış Biyografisi

Abbas Barış
Doğum YeriDiyarbakır / Türkiye
Doğum Tarihi1.01.1978

Abbas Barış Kimdir ?

1978 yılında Diyarbakır’da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimimi memleketim Diyarbakır’da tamamladı.

Gazi Üniversitesi Felsefe bölümünü bitirdikten sonra aynı üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde yüksek lisans eğitimi aldı.

Ankara Üniversitesi “Jean Monnet Avrupa Birliği” Sosyal Politikalar Uzmanlığı programının ardından “Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi”nde ikinci yüksek lisans eğitimi aldı.

Gazi Üniversitesi “Kamu Yönetimi” Bölümün de 2014 yılında doktora eğitimine başladı.
Ayrıca St. Clements Universty’de “Siyaset Bilimi” üzerine doktora yapmakta. (tez safhasında)

Çeşitli sivil toplum kuruluşlarında yönetim kurulu üyeliklerinde bulundu. Halen 8 ilde faaliyet gösteren Diyarbakır Tanıtma ve Kültür Vakfı’nın (DİTAV) yönetim kurulu üyeliğini sürdürmekte. Ayrıca Anadolu Gönül Erleri Derneği (AGED) mütevelli heyeti başkanlığını yapmaktadır.

AK Parti’de kuruluşundan bu yana çok sayıda görev aldı. Aktif siyasete ise 2008 yılında AK Parti Ankara İl Başkanlığı’nda yönetim kurulu üyesi olarak başladı.

AK Parti Çankaya İlçe Başkanlığı’nın 2011 yılında yapılan genel kurulunda yönetim kurulu üyeliğine seçildi. Çankaya teşkilatında “yerel yönetimler başkanlığı”, “seçim işleri başkanlığı”, ardından “ilçe başkanlığı” görevlerinde bulundu.

Seçim dönemlerinde partimiz tarafından Ankara’da kurulan SKM’lerde, tarafıma tebliğ edilen tüm görevlerde (Başkan, Başkan Yrd. vb.) başarıyla çalıştı.

Ankara Büyükşehir Belediyesine bağlı BUGSAŞ A.Ş. “Ankara Metrolarından” Sorumlu Genel Müdür Yardımcılığı görevini 2001 yılından beri yürütüyor.

Diyarbakır ve Ankara’da, gıda ve turizm sektörlerinde faaliyet gösteren iki ayrı şirketin kurucu ortakları arasında yer alıyor.

Evli ve 1 kız çocuğu babasıdır.

title