Haberler

99 Baraj ve Hidroelektrik Santralinin Toplu Açılış Töreni

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu mandacı zihniyeti biz çok iyi tanıyoruz.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Bu mandacı zihniyeti biz çok iyi tanıyoruz. 100 yıl önce, bu topraklar dört bir yandan düşman işgaline uğradığında da aynı zihniyet benzer taleplerle arzıendam etmişti. Milletimizin istiklaline ve istikbaline sahip çıkması sayesinde bu mandacı zihniyet hüsrana uğramıştır" dedi.

Erdoğan, Ankara Arena Spor Salonu'nda gerçekleşen, "Kamu- Özel Sektör Tarafından Tamamlanan 99 Baraj ve Hidroelektrik Santrali'nin Toplu Açılış Töreni"nde yaptığı konuşmada, "Bu barajların en büyük düşmanı hangi güruhtur biliyor musunuz? Bölücü terör örgütüdür ve onu destekleyen siyasetçilerdir ve onu destekleyen akademisyenlerdir" ifadesini kullandı.

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiriyi Türkiye'de bulunan 151 bin akademisyenden sadece bin 200'ünün imzaladığına dikkati çeken Erdoğan, ortaya çıkan durumun çok düşündürücü olduğunu söyledi.

Bir hususu özellikle belirtmek istediğini ifade eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Benim itirazım bu akademisyenlerin farklı düşünmelerine, farklı görüş ortaya koymalarına değildir. Türkiye'nin demokraside hak ve özgürlüklerde geldiği yer itibariyle hoşumuza gitmese de farklı görüşlere, düşüncelere, bunların ifade edilmesine elbetteki saygı duyuyoruz. Buradaki mesele kendilerine 'akademisyen' diyen bu kitlenin tamamı yalandan, saptırmadan, propagandadan oluşan terör örgütünün dilini, üslubunu kamuoyuna duyurmasıdır. Terör örgütü adına, elinize silah alıp kurşun sıkmanızla, onun propagandasını yapmanız arasında hiçbir fark yoktur. Bunun düşünce ve ifade özgürlüğü ile bir ilgisi kesinlikle bulunmuyor.

Bu ülkenin birliğine, beraberliğine karşı olan herkes bilsin ki bizim karşımızdadır. Çünkü biz, ülkemizde bir şeyin müdafaasını, savunmasını açıkça yapıyoruz. Nedir o? Biz tek millet olmanın gayreti içindeyiz, tek millet yani tüm etnik unsurlarla tek millet, 78 milyon olarak tek millet ve biz tek bayrak, onun peşindeyiz. Bu ülkede ikinci bir bayrak dalgalandırılamaz. Bayrağımızın rengi şehidimizin kanıdır, bağımsızlığımızın ifadesi olan hilali vardır, şehidimizin sembolü olan yıldızlarımız vardır."

"Kendi ülkesine yabancıları davet etmek neyin nesidir"

Erdoğan, Mithat Cemal Kuntay'ın "Onbeş yılı karşılarken" şiirinden, "Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır, toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır" dizesini okuyarak, "Tabii ki yeri geliyor canımız yanıyor, kolay değil, şehitlerimiz toprağa düşüyor. Ama şunu bilmemiz lazım ki toprak şehitlerimizle vatan oluyor. Zira, 'Şüheda fışkıracak toprağı sıksan şüheda, canı cananı bütün varımı alsın da Hüda, etmesin tek vatanımdan beni dünyada cüda' diyen anlayış, bizim anlayışımızdır" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bütün bu olanları, bildiri imzaları, hadi bunları sineye çektik, peki kendi ülkesine yabancıları davet etmek neyin nesidir?" diye soran Erdoğan, şöyle devam etti:

"Bu mandacı zihniyeti biz çok iyi tanıyoruz. 100 yıl önce, bu topraklar dört bir yandan düşman işgaline uğradığında da aynı zihniyet benzer taleplerle arzı endam etmişti. Milletimizin istiklaline ve istikbaline sahip çıkması sayesinde bu mandacı zihniyet hüsrana uğramıştır. Dünya üzerinde hiç bir devlet kendi toprak bütünlüğüne yönelik tehditler karşısında sessiz ve hareketsiz kalmaz, kalamaz. Hiçbir ülke kendi vatandaşlarının hayatlarının, can ve mal güvenliklerinin, hendek siyasetiyle, hendekle, bombalı barikatlarla, silahla tehdit edilmesine rıza göstermez."

"Sadece ve sadece Allah'ın huzurunda, rükuda eğiliriz"

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde dün gece teröristlerin polis lojmanlarına ve emniyet müdürlüğü binasına saldırdığını anımsatan Erdoğan, "Bombalı araç, roket ve silahlarla gerçekleştirilen saldırıda bir polisimiz ve 5 vatandaşımız hayatını kaybederken, 6'sı polis, kalanı sivil, 39 vatandaşımız da yaralandı. Şehit polisimize ve vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yaralılara şifa temenni ediyorum. Çınar saldırısı bile tek başına terörün ve terör karşısında haysiyetli bir duruş sergilemeyenlerin, alçak, ahlaksız, karanlık yüzünü göstermeye yeter" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, salonda bulunanların "Dik dur eğilme, bu millet seninle" sözlerine, "Ondan hiç endişeniz olmasın, biz bugüne kadar hep dik durduk. Biz sadece ve sadece Allah'ın huzurunda rükuda eğiliriz, başka yerde asla" karşılığını verdi.

"Barış İçin Akademisyenler İnisiyatifi"nin yayımladığı bildiri altında imzası bulunanlar için "sözde aydın" nitelendirmesinde bulunan Erdoğan, "Bu sözde aydınlar aydın değil, bunlar karanlıktır karanlık, bunu böyle biliniz. Zira bunların vatan diye bir meselesi yoktur, bunların millet diye bir meselesi yoktur. Bunlar sadece şu güzel ülkemizi, şu güzel vatanımızı nasıl karıştırırız, bu milleti nasıl birbirine düşürürüz, bunun gayreti içindeler. Bu mesele kesinlikle demokrasi meselesi, hak ve özgürlükler meselesi, düşünce ve ifade özgürlüğü meselesi değildir. Türkiye'nin bu konularda hiçbir eksikliği yoktur. Bu mesele sadece ve sadece devletin ve milletin bekası meselesidir" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, milletin varlığına, birliğine, dirliğine yönelik saldırılar karşısında gereken her türlü tedbiri almanın ülkeyi yönetenler olarak en başta gelen vazifeleri olduğunu vurgulayarak, "Unutulmasın ki devletin olmadığı yerde ne özgürlük olur ne demokrasi ne hak ne hürriyet. Devletin olmadığı yerde sadece kaos olur, kan olur, gözyaşı olur. Dünyanın pek çok yerinde ve bölgemizde yaşanan durum ortada. Güneydoğu Anadolu bölgemizdeki çeşitli ilçelerimizde, mahallelerimizde, teröristlerin yol açtığı sıkıntılar karşısında devlet olarak vatandaşlarımızın hakkını, hukukunu, korumak mecburiyetindeyiz" ifadelerini kullandı.

Güvenlik kuvvetlerinin sivil vatandaşlara zarar vermeme hassasiyetiyle hareket etmeleri, bu bölgelerin teröristlerden arındırılma sürecini yavaşlattığına dikkati çeken Erdoğan, "Bitişik nizam evlerde, evler alttan birbirlerine tünellerle bağlanmış ve bu evlerdeki benim Kürt kardeşim evden çıkartılıyor, onlar göçe zorlanıyor ve dağdaki teröristler buralara yerleşiyor" dedi.

(Sürecek)

Kaynak: AA / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 23 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu kimdir, mesleği ne?
title