Haberler

911 Derneği Rehabilitasyon Merkezinde Deprem Tatbikatı Düzenledi...

911 Arama Kurtarma Derneği, Balıkesir'in Susurluk İlçesi'ndeki Engelli Çocuklara Hizmet Veren Özel Bir Rehabilitasyon Merkezinde Yangın ve Deprem Tatbikatı Gerçekleştirdi.

911 Arama Kurtarma Derneği, Balıkesir'in Susurluk İlçesi'ndeki engelli çocuklara hizmet veren özel bir rehabilitasyon merkezinde yangın ve deprem tatbikatı gerçekleştirdi.

Susurluk Ali Osman Demirtaş Özel Rehabilitasyon Merkezi'nde ilk olarak deprem anında okulu boşaltma tatbikatı yapıldı. Okuldaki engelli çocuklara daha önceden haber verilmeden yapılan deprem tatbikatında, çocukların eğitmenleri eşliğinde okul binası 3,5 dakikada boşalttı. Tatbikatın ikinci aşamasında ise bahçede yakılan kontrollü ateş 911 görevlileri tarafından yangın söndürme tatbikatı yapılarak, görevli personel eğitildi. Türkiye'de ilk defa engelli çocukların bulunduğu bir okulda böyle bir tatbikatın yapıldığını belirten 911 Genel Başkanı Mustafa Gürsoy, tatbikatın her anlamda başarılı geçtiğini kaydetti. Engelli çocukların bulunduğu merkezlerde acil durumlarda çok daha fazla dikkat eidlmesi gereken unsur olduğuna dikkat çeken Başkan Gürsoy "Okulda bulunan 50 civarından engelli çocuk daha önceden kendilerine haber verilmemesine rağmen, okulu 3,5 dakika gibi kısa sayılacak bir sürede eğitmenleri eşliğinde boşalttı. Bu tarz okul ve merkezlerde acil durumlarda yapılması gereken daha fazla unsur bulunuyor. Ancak en önemli görev buralarda görev yapan personele düşüyor. Personel acil bir durumda kendsinin yanısıra okuldakilerin can güvenliğini düşünmek ve iki kişilik hareket etmek zorunda. Bu yüzden acil durumlarda neler yapılması gerektiği konusunda çok bilinçli ve eğitimli olmalılar. Bu açıdan tatbikatımız oldukça faydalı geçti" şeklinde konuştu.

Tatbikatın ardından 911 üyeleri, merkezde görevli olan personele acil durumlarda yapılması gerekenlerle ilgili bir seminer de verdi.

(MEY)

18.02.2007 17:45 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title