Haberler

911 Derneği Mobil İlk Yardım Merkezi İçin Sponsor Arıyor

911 Arama Kurtarma Derneği Genel Başkanı Mustafa Gürsoy, Bandırma Belediyesi'nden satın aldıkları otobüsü afet zamanlarında kullanılmak üzere mobil ilk yardım merkezi haline dönüştürebilmek için sponsor aradıklarını söyledi.

Genel merkezi Balıkesir'in Bandırma ilçesinde bulunan 911 Arama Kurtarma Derneği tarafından geçtiğimiz aylarda satın alınan otobüsün mobil ilk yardım merkezi haline dönüştürülmesi planlanıyor. Bu amaçla satın aldıkları otobüste gerekli tadilatları yaptıklarını ancak maddi imkansızlıklar sebebiyle mobil ilk yardım merkezi haline dönüştüremediklerini ifade eden 911 Arama Kurtarma Derneği Genel Başkanı Mustafa Gürsoy, kendilerine destek olacak bir sponsor aradıklarını belirtti. Mobil ilk yardım merkezinin kurulmasına sponsor olacak kurum yada kişilerin isminin mobil ilk yardım merkezine verileceğini kaydeden Gürsoy, "Bandırma Belediyesi'nden iki otobüs satın almıştık. Bunları alırken amacımız, bir tanesini operasyon bölgelerine personel taşımada kullanmak, diğerini ise afet ve deprem bölgelerinde seyyar hastane olarak hizmet verecek mobil ilk yardım merkezine dönüştürmekti. Ancak maddi imkansızlıklardan mobil ilk yardım merkezi projemizi henüz gerçekleştiremedik. Mobil ilk yardım merkezi normal zamanlarda da Bandırma Sağlık Yüksekokulu ve Bandırma Sağlık Grup Başkanlığı ile koordineli olarak ihtiyaç bulunan bölgelerde sağlık taramalarında kullanılacak. Özellikle deprem bölgelerinde hastanelerinde olumsuz etkilendiğini gözönüne alındığında, böyle bir mobil ilk yardım merkezinin ne kadar önemli olduğu ortaya çıkıyor. Otobüsümüzü mobil ilk yardım merkezine dönüştürülmesini sağlayacak kurum yada kişinin ismini de ilk yardım merkezine vereceğiz" dedi.

911 Genel Başkanı Mustafa Gürsoy, geçtiğimiz yıl Bandırma Kaymakamlığı ile derneğe malzeme alımı için başlatılan yardım kampanyasında bir yıl boyunca sadece 276 YTL toplandığını ancak kampanyanın afiş gibi masrafları için ise 2 bin 500 YTL harcama yaptıklarını da söyledi.

(MEY) 06.05.2008 17:06 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title