Haberler

90'lık Şemsiye Tamircisi Gözlük Kullanmadan Mesleğini Yapıyor

Samsun’un tek şemsiye tamircisi olan 90 yaşındaki Dursun Yıldız’ın ilerleyen yaşına rağmen gözlük kullanmadan şemsiyeleri tamir etmesi herkesi şaşırtıyor.

Samsun'un tek şemsiye tamircisi olan 90 yaşındaki Dursun Yıldız'ın ilerleyen yaşına rağmen gözlük kullanmadan şemsiyeleri tamir etmesi herkesi şaşırtıyor.

Dursun Yıldız, Samsun'un Bedesten Çarşısı'nda yaklaşık 70 yıldan beri esnaflık yapıyor. 90 yaşında ve 4 çocuk babası olmasına rağmen sağlığı gayet yerinde olan Yıldız, gözlük dahi kullanmadan mesleğini icra ediyor. Mesleğinin son örneklerinden olan Yıldız, dükkanın kendisine ait olduğunu, günde ortalama 10 şemsiye tamir ettiğini, bu mevsimlerde işlerinin arttığını söyledi.

"Çocuklarım benim çalışmama karışamaz"

Bu dönemin en fazla şemsiye tamir ettiği dönem olduğunun altını çizen Dursun Yıldız, "90 yaşındayım. Şemsiye tamirini usta yanında öğrenmedim. Heves ederek öğrendim. Bu yaşıma kadar hevesle şemsiye tamir ettim. Çırak yok. Samsun'un son şemsiye tamircisi olduğum söyleniyor. Gençlerde heves yok. Kendi oğlum bile bu işi yapmıyor. Bu iş heves ve merakla yapılır. Allah'a çok şükür bu işten geçinip gidiyorum. Çalışmayana para yok. Şimdiki gençler dedesinden ve ninesinden harçlık alıyorlar. Gençliğe tavsiyem çalışsınlar, analarının ve babalarının eline bakmasınlar. 4 çocuğum var. Sağlığım el verdiği sürece çalışacağım" dedi.

Şemsiyeci Dursun dedenin başında bekleyen müşteriler ise Samsun'da başka şemsiye tamircisi olmadığı için mecbur sıra beklediklerini söylediler. - SAMSUN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

Demet Akalın ve kiracı olayı ne? DEMET AKALIN kiracısı ile kriz mi yaşadı? Demet Akalın, evini ne kadara kiraladı, olay ne? Sevda Türküsev kimdir? Aramızda Kalmasın konuğu Sevda Türküsev kaç yaşında, nereli? Sevda Türküsev biyografisi! Kilis Belediyesi hangi parti? Kilis Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? FAİZ ARTTI MI? Merkez Bankası Nisan ayı faiz kararı ne oldu? Gönül Dağı setinde taciz mi yaşandı? İki kadın arasında taciz şoku! Davada ne karar çıktı? Survivor yeni bölüm tanıtımı yayınlandı mı? Mavi takıma hangi yarışmacı geçecek? Arka Sokaklar'ın Mesut Komiser'i yeniden dizide! ŞEVKET ÇORUH Arka Sokaklar'a döndü mü? FRAGMAN CANLI İZLE Mehmet Tolga Akalın kimdir? NOW Çalar Saat konuğu Mehmet Tolga Akalın kaç yaşında, nereli? Mehmet Tolga Akalın biyografisi! Ateş Kuşları dizisi final mi yapıyor? Ateş Kuşları dizisi bitiyor mu? SURVİVOR BERNA KİMDİR? Berna Canbeldek kaç yaşında, nereli, elendi mi? Nisan ayı faiz kararı açıklandı mı? 25 Nisan Merkez Bankası faiz kararı ne olacak? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 25 Nisan Çarşamba Survivor yeni bölüm! Merkez Bankası faiz kararı ne olur? Nisan ayı faiz kararı yüzde kaç? Ekonomistler ne diyor? Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 25 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Merkez Bankası faiz kararı ne zaman, saat kaçta açıklanacak? TCMB faiz kararı ne olacak?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title