Haberler

90 Kursiyer Gitarist Sahneye Zor Sığdı

Haber-Kamera İhsan DÖRTKARDEŞ İstanbul DHAAvcılar'daki Barış Manço Kültür Merkezi'nde bir araya gelen gitar kursuna devam eden 90 kursiyer, üç bölümden oluşan konser verdi.

Haber-Kamera İhsan DÖRTKARDEŞ İstanbul DHA

Avcılar'daki Barış Manço Kültür Merkezi'nde bir araya gelen gitar kursuna devam eden 90 kursiyer, üç bölümden oluşan konser verdi.

Geçen Ekim ayında 'Güz dönemi' kursuna başlayan Avcılar Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi, Denizköşkler ile Firuzköy Kentevi'ndeki ücretsiz gitar kurslarına katılan 90 kursiyer, 'Kültür ve sanat etkinlikleri' kapsamında konser verdi. Gitar eğitmeni Murat Akça'nın çalıştırdığı en küçüğü 7 yaşında olan sahneye zor sığan 90 kursiyer, çok sesli repertuvarda başta Beethoven'in Furelise, anonim 'Grensleaves', olmak üzere çeşitli klasik eserleri seslendirdi. tek sesli repertuvarda 'Levan Polka', '9'uncu Senfoni', 'Artık Sevmeyeceğim', 'Godfather' ve 'Love Story'i seslendiren gitarist kursiyerler pop repertuarda ise Barış Manço'nun 'Dağlar Dağlar', Haluk Levent'in 'Yollarda Bulurum Seni' ve yine aynı sanatçının 'Sevenler Ağlarmış' şarkısını çaldı.

Kursiyer yakınlarının büyük ilgi gösterdiği konserden önce konuşan Belediye Başkanı Handan Toprak Benli, kültür ve sanat faaliyetlerini büyük önem verdiklerini, bunlarla ilgilenen gençlerin suçtan, kötü alışkanlıklardan uzaklaştıklarını anlatırken tek ilçe belediyesi konservatuarını Avcılar'da açtıklarını söyledi. Konser sonunda kursiyerlere sertifikaları dağıtıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Barış Manço İstanbul Avcılar Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title