Haberler

9 Yaşındaki Ömercan, 3 Öğretmeni Darp Ettiği Gerekçesiyle Okuldan Uzaklaştırıldı

Berlin'de Ludwig Cauer İlkokulu'nun Üçüncü Sınıf Öğrencisi 9 Yaşındaki Ömercan Yılmaz, 3 Öğretmeni Darp Ettiği Gerekçesiyle Okuldan Uzaklaştırma Cezası Aldı.

Berlin'de Ludwig Cauer İlkokulu'nun üçüncü sınıf öğrencisi 9 yaşındaki Ömercan Yılmaz, 3 öğretmeni darp ettiği gerekçesiyle okuldan uzaklaştırma cezası aldı.

9 günlük uzaklaştırma cezası alan Ömercan'ın Okul Müdürü W.V., Ömercan'a verilen cezayı savundu. Ömercan'ın sorunlu ve şiddet yanlısı olduğunu iddia eden W.V., "Aslında çocukla ilgili çok da derin bir bilgimiz yok. Kendini kaybetti ve öğretmene bir tokat attı. 39 yıllık öğretmenlik hayatımda böyle bir şey yaşamadım. Sorunlu bir çocuk ve biz de bu çocukla sık sık sorunlar yaşıyoruz. Zaten çocukları da sürekli dövüyordu. Ama yetişkinleri dövmesi olacak iş değil. Ben de 9 gün okuldan uzaklaştırma cezası

verdim" dedi.

Anne Süreyya Yılmaz ise, çocuğuna pedagojik açıdan anlaşılmaz bir dille yaklaşıldığını savundu. Yılmaz, "Oğlum, öğretmenlerinin iddiasından farklı bir şekilde olayı anlatıyor. Oğlumun anlattığına inanıyorum. Öğretmeni oğlumu dersten atmak istemiş, o da gitmemiş. Kazağından tuttuklarında boynuna kan oturmuş. Doktordan raporumuz var. Öğretmen ise oğlumun başka bir çocuğa saldırdığını iddia ediyor. Üçüncü ifadeye göre ise, oğlum 2 öğretmeni dövmüş. 3. öğretmenin de çırpınırken karnına dokunmuş. 9 yaşında

bir çocuk öğretmenlerini nasıl dövebilir?" diye konuştu. Oğlunun okulunu değiştirmek istediğini ifade eden anne, "Okulda ırkçılık olduğunu sanmıyorum. Çünkü ben de o okulda okudum. Ancak yine de oğlumun okulunu değiştireceğim. Aynı davranış, başka çocuklara yapılmasın diye de polise şikayet ettim" ifadelerini kullandı.

Okuldan bir veli ise, Ömercan'a iftira atıldığını aktardı. Veli Ayşe Demir, "Ben Ömercan ve annesini tanıyorum. Benim kızım Ömercan'la aynı sınıfa gidiyor. Öğretmen çok yaşlı. Ayakta durmakta bile güçlük çekiyor. Ben öğretmeni ilk gördüğümde çok şaşırdım. Kaldı ki, daha önceki senelerde de bu öğretmenle ilgili sorunların yaşandığına dair duyumlar aldım ve endişelerim daha da arttı. Çocuk diğer çocuklardan daha hareketli ve farklı ama daha da bilgili bir çocuk. Bence öğretmen de ona yetemiyor"

açıklamasında bulundu.

(SE-OYK-OYK-OK-D)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Dünya

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title