Haberler

9'uncu Kocatepe Zafer Yürüyüşü

Afyon Kocatepe Üniversitesinin geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 9'uncusu düzenlenecek yürüyüş, 25 Ağustos'ta başlayacak

Afyon Kocatepe Üniversitesinin (AKÜ) geleneksel hale getirdiği ve bu yıl 9'uncusu düzenlenecek "Kocatepe Zafer Yürüyüşü", 25 Ağustos'ta Afyonkarahisar'dan başlayacak.

Rektörlük'ten yapılan yazılı açıklamada, Büyük Taarruzun 91'inci yılı dolayısıyla hazırlanan yürüyüşün, 25 Ağustos'ta Afyonkarahisar'a komşu illerin üniversitelerinden gelecek öğretim elemanı ve öğrencilerin Ahmet Necdet Sezer (ANS) Yerleşkesi Atatürk Kongre Merkezi'nde karşılanmasıyla başlayacağı bildirildi.

Programın, gün içinde şehitlik ziyaretleri ve diğer etkinliklerle devam edeceği duyurulan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Çiğiltepe Şehitliği ve Büyük Taarruz Şehitliği'nin ziyaret edilmesinin ardından ANS Yerleşkesi Atatürk Kongre Merkezi'nde AKÜ Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen ve 45 sanatçının 91 eserinin yer alacağı 'Kocatepe Sanat Buluşması 7' adlı karma serginin açılışı yapılarak, sergi katılımcıların ve Afyonkarahisarlı sanatseverlerin beğenisine sunulacak. Program, otobüslerle Şuhut'a hareket edilmesi ve sonrasında Şuhut'ta düzenlenecek etkinliklerle devam edecek. Afyonkarahisar Valiliği, AKÜ ve Şuhut Belediyesi iş birliğiyle 25 Ağustos Pazar akşamı Şuhut'ta düzenlenecek etkinlikler, Atatürk Evi'nin ziyaret edilmesinin ardından başlayacak. Şuhut etkinlikleri Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) tanıtım filminin gösterilmesinin ardından, bando konseri, AKÜ Halk Oyunları ve Dans Topluluğunun 'Afyon Yöresi' adlı gösterisiyle devam edecek. Konserin ardından Kocatepe Zafer Yürüyüşünün başlayacağı Çakırözü köyüne hareket edilecek. Yürüyüş, 25 Ağustos'u 26 Ağustos'a bağlayan gece Çakırözü köyünde, AKÜ Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği Konseri, Bando Konseri ve 'Kocatepe' adlı belgesel film gösteriminin ardından başlayacak."

Yürüyüş sonunda sabaha karşı ulaşılacak Kocatepe'de, AKÜ Halk Oyunları ve Dans Topluluğunun hazırladığı tiyatral gösteriyle AKÜ Devlet Konservatuvarı Türk Halk Müziği Bölümünce hazırlanan "Kahramanlık Türküleri Konseri"nin gerçekleştirileceği ifade edilen açıklamada, yürüyüşün, 26 Ağustos sabahı katılımcıların uğurlanmasıyla sona ereceği belirtildi. - Afyon

Kaynak: AA / Yerel

Mustafa Kemal Atatürk Ahmet Necdet Sezer Kocatepe Şuhut Yerel Haberler

title