Haberler

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılan çocuklardan bir grubu, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman ve Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'ı ziyaret etti.

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları'na katılan çocuklardan bir grubu, Kırklareli Valisi Mustafa Yaman ve Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'ı ziyaret etti.

Vali Yaman, Valilik binasındaki salonda kabul ettiği öğrencilere hitaben yaptığı konuşmada, bu organizasyonda emeği geçenleri kutladı. Bu işin önde gidenlerinin olduğunu ifade eden Yaman, şöyle konuştu:

"O önde gidenlere her zaman saygı duymak gerekiyor. Çünkü belki insanlarımızın çoğunun adını bilmediği ülkelerde bu kardeşlerimize, gençlerimize Türkçe öğretiyorlar. Bu, ayrıca bizi millet olarak sevindiriyor. Bu kardeşlerimiz sayesinde Türkçe bir dünya dili olacak. İnşallah dünya barışına vesile olur. Bu okullarda o ülkelerin önde gelen ailelerinin çocukları okuyor. Bu da şu anlama geliyor: Oradaki yönetici kadrosunu bu gençler dolduracak. Bu da Türkiye'yi dünya kamuoyundaki liderlik özelliğini daha da pekişmiş olacak. Bunu çok önemli buluyorum. Liderliği orada hizmet veren kardeşlerimizin sayesinde gerçekleştirmiş olacağız. "

Olimpiyatlara Kazakistan'dan katılan Aygerim Safibaldina, Türkiye'ye ilk gelişi olmadığını, Türkiye'deki olimpiyatlara katılmaktan dolayı son derece mutlu olduğunu söyledi.

Gürcistan'dan katılan Sofya Toradze ise Türkiye'yi çok sevdiğini, insanların misafirperver olduğunu, olimpiyatlarda değişik ülkelerin çocuklarıyla tanışarak, ülkelerarası dostlukları pekiştirdiklerini belirtti.

Yaman, bir süre sohbet ettiği öğrencilere armağanlar verdi ve hatıra fotoğrafı çektirdi.

-ÖĞRENCİLERE KİRAZ İKRAMI-

Daha sonra çocuklar, Kırklareli Belediye Başkanı Cavit Çağlayan'ı da ziyaret etti.

Çağlayan, Türkçe Olimpiyatları'nın final bölümünün Kırklareli'de yapılmasının mutluluk verici olduğunu belirterek, "Türkçenin yaygınlaşması, Türkiye'nin sosyal ve kültürel politikalarının gelişmesi bakımından, o ülkelerle ticari ilişkilerin gelişmesi bakımından faydalı olacaktır. Türkiye büyük bir ülke. Birçok ülke ile bağlantısının olması gerekiyor. Bu bağlantıyı ileride sizler sağlayacaksınız" diye konuştu.

Çağlayan, kentin tarihi özeliklerini de anlattıktan sonra konuk öğrencilere yöreye özgü Karahıdır kirazı ikram etti. Öğrenciler de yedikleri kirazları çok beğendiklerini ifade etti.

Daha sonra Çağlayan, öğrencilere armağanlar verdi.

9. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları kapsamında 17 ülkeden Kırklareli'ne gelen 59 çocuk, bu akşam Vilayet Meydanı'nda şiir okuyacak, şarkı ve türküler seslendirecek, skeç ve halk oyunları gösterileri sunacak.

- KIRKLARELİ

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title