Haberler

9. Uluslararası İstanbul Moda Fuarı Açıldı...

Uluslararası İstanbul Moda Fuarı Yeşilköy'deki CNR Expo'da Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'in de katılımı ile açıldı.

Açılışa Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Oğuz Satıcı, İHKİB Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Orakçıoğlu ve OTİAD (Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Gaffar Koca da katıldı. Açılışta konuşma yapan Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen, bu fuar ile dünyanın en önemli moda merkezlerinden biri yolunda ilerleyen İstanbul için büyük bir adım atıldığını belirtti. Tüzmen, "Dünyanın en önemli prömiyerlerinden bir tanesi bugün İstanbul'da yapılmaktadır. Birlik ve beraberliğin bizi nereye götürdüğü açık. Görüyorsunuz Fatima Lopes prömiyerini İstanbul'da yapıyor. Yani artık sadece içerde bir oyun değil, Dünya platformunda bir oyuncu haline gelen Türkiye'nin başarısını herkez takdir ile karşılıyor. Ben bu sene 100 milyar dolar ihracat rakamına sizlerle kucaklayacağıma inanıyorum. Bir zaman hayal bile edilemeyen bu rakamı gerçekleştirirken siz tekstil konfeksiyon sektörünün değerli personeli, hepinizin bu rakama önemli katkısı olacak" dedi.

Açılışı yapan Tüzmen, standları teker teker gezdi. Tüzmen bir firmanın düzenlediği defileyide izledi. Önümüzdeki yaz aylarının kreasyonunu sergileyen firmanın koleksiyonunda bol işlemeli kıyafetler dikkat çekti. Kıyafetleri Şenay Akay, Şebnem Shaffer gibi ünlü mankenler tanıttı. Tüzmen, Hülya Avşar'ın modacılığa soyunan kardeşi Helin Avşar'ın standınada uğrayarak, basın mensuplarına poz verdi.

Fuar kapsamında İstanbul'a ilk defa gelen, 2007 ilkbahar-yaz kreasyonun tanıtıldığı Paris Moda Haftası'nda modanın duayenlerini hayran bırakan Fas asıllı Portekizli modacı Fatima Lopes'in defilesi de gerçekleşecek.

Filipe Trindade, Cristina Miguel ve Angela Fontes gibi dünyaca ünlü moda tasarımcılarının katıldığı fuarda Esra Çetin, Arzu Kaprol, Günseli Türkay, Hakan Yıldırım, Bahar Korçan ve Barbaros Apaydın gibi Türkiye'nin tanınmış tasarımcılarının son kreasyonları da yer alacak. 10 Şubat Cumartesi akşamı sona erecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title