Haberler

9. Uluslararası Bilgi Olimpiyatı

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen Uluslararası Bilgi Olimpiyatı, Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı.

Bu yıl 9'uncusu düzenlenen Uluslararası Bilgi Olimpiyatı, Antalya'nın Kemer ilçesinde başladı.

Academy of Tourism tarafından Göynük Mahallesi'nde bir otelde düzenlenen etkinliğe, Türkiye'nin yanı sıra, Rusya, Ukrayna, Belarus, Tacikistan, Özbekistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Gürcistan ve Nijerya'dan yaklaşık 500 öğrenci katılıyor.

Etkinlik kapsamında yapılan bilgi yarışmasında öğrenciler, Rusça, İngilizce ve Kazak dillerinde hazırlanan sınav sorularında derece yapmaya çalışacak.

Organizasyon Başkanı Zafer Bikkenoğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, bu sene uluslararası bilim olimpiyatlarının dokuzuncusunu düzenlediklerini söyledi.

Olimpiyata, 10 ülkeden 32 okulun katıldığını ifade eden Bikkenoğlu, etkinliği her yıl geleneksel olarak yaptıklarını kaydetti.

Bikkenoğlu, olimpiyatta öğrencilerin 10 ayrı ders alanında yarışacağını belirterek, "Amacımız eğitim turizmini geliştirmek. Diğer ülkelerden gelen küçük yaştaki öğrenciler, Türkiye'yi görüyor. Türkiye'nin kültürünü ve eğitim sistemini öğreniyor. Tarihi ve kültürel yerleri gezme imkanları buluyorlar. Türk okullarını da ziyaret ediyoruz. Türkiye'yi tanıyorlar." diye konuştu.

Dereceye giren öğrencilere ödül verileceği etkinlik 4 Kasım Cumartesi sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Antalya Türkiye Göynük Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title