Haberler

'9 Soruyu Yanıtlamazsan Namertsin'

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a 'İddialarını İspatlamazsan Namertsin' Diyen AKP Grup Başkanvekili Faruk Çelik'e Tepki Gösterdi.

CHP Grup Başkanvekili Kemal Anadol, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde Vakıfbank Valide Sultan Şube Müdürü olarak görev yapan Maksut Serim'in Başbakanlık örtülü ödeneğinin başına getirilmesi sürecine ilişkin iddiaları nedeniyle CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'a "İddialarını ispatlamazsan namertsin" diyen AKP Grup Başkanvekili Faruk Çelik'e tepki gösterdi. Anadol, Başbakan Erdoğan ve AKP'li Çelik'e Baykal'ın iddialarını kapsayan 9 soru sorarak, "9 altın soruyu yanıtlarlarsa kendilerinden özür dilemeye hazırız. Ama yanıtlayamazlarsa namert onlardır. Recep Tayyip Erdoğan'dır, Faruk Çelik'tir" dedi.

Anadol, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD), Cumhuriyetçi Kadınlar Derneği ve Eğitim İş Sendikası yöneticilerini TBMM'de kabul etti. Sivil toplum örgütü yöneticileri, Petrol Yasası'nın geri çekilmesini isteyerek, Anadol'a toplanan imzaları verdi. Anadol da, sözkonusu yasanın bazı maddelerini Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in veto ettiğini anımsatırken, düzenleme yeniden Meclis'e geldiğinde geçmemesi için TBMM İçtüzüğü doğrultusunda mücadele edeceklerini, yasalaşması durumunda ise, Anayasa Mahkemesi'ne başvuracaklarını kaydetti. Anadol, AKP hükümetini "yabancı güçlerle işbirliği yapmakla" suçladı.

ERDOĞAN VE ÇELİK NAMERT

Anadol ayrıca, Baykal'ın, Başbakan Erdoğan'ın belediye başkanlığı döneminde Vakıfbank Valide Sultan Şube Müdürü Maksut Serim'in Başbakanlık örtülü ödeneğinin başına getirilmesi sürecine ilişkin bazı iddiaları gündeme getirdiğini anımsatarak, AKP'nin bu iddialara "dişe dile dokunur yanıt vermediğini" kaydetti. Anadol, "Demogoji ile vakit geçirdiler. İddiaların doğruluğunu kanıtlamaktan başka bir şey yapmadılar. Çelik, boyundan büyük laf etti. 'İddiaları ispat etmezse Baykal namerttir' dedi. CHP grubu adına Faruk Çelik'e, patronu Erdoğan'a AKP'nin tüm yönetimine 9 altın soru soruyoruz. 9 altına soruyu yanıtlarlarsa kendilerinden özür dilemeye hazırız. Ama yanıtlayamazlarsa namert onlardır. Recep Tayyip Erdoğan'dır, Faruk Çelik'tir. Bu iddiaların altında kim kalıyorsa odur" dedi.

9 SORU

Anadol, AKP'lilere şu soruları yöneltti:

1-Dönemin Valisi Erol Çakır'ın 9 Nisan 1999 tarihinde Başbakanlık makamına yazdığı çok gizli ibareli yazı yalan mı? Yalansa böyle bir yazının olmadığını açıklasınlar.

2-Bu yazının gereği bugüne kadar yapıldı mı yapılmadı mı? Devletin bir valisinin yazdığı bu önemli yazının gereği bugüne kadar yapılmamışsa neden korkuluyor?

3-İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin paraları Vakıflar Bankası'nın Valide Sultan Şubesi'nde offshore hesaplara yatırıldı mı yatırılmadı mı? Yatırılmadıysa çıkıp böyle bir hesaba para yatmadığını açıklasınlar.

4-Bu şubenin müdürü Maksut Serim, İstanbul Belediyesi'nin bütün hesaplarını değerlendiren ve Erdoğan'ın sırdaşı olan bir kişidir. Bu kişi sahte diplomayla Vakıfbank Genel Müdür yardımcılığına getirildi mi getirilmedi mi?

5-Maksut Serim, sahte resim evrak düzenlemek ve kullanmaktan Ankara 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 2 yıl hapis cezası aldı mı almadı mı? Almadıysa AKP yönetimi ve Başbakan Erdoğan böyle bir şey olmadığını yalanlayabiliyor mu? Resmi evrakta sahtecilik yapan bir kişi 657 sayısı Devlet Memurları Yasası'nın hangi maddesine göre Başbakanlık'ta görevlendirilmişti?

6-Resmi evrakta sahtekarlık yapan bir kişi devletin örtülü ödeneğinin başına AKP hükümeti döneminde getirildi mi getirilmedi mi? Bu kişinin devletin en hassas harcamalarının yapıldığı bir birimin başına getirilmesi Erdoğan'ın sırlarını ifşa edileceği endişesinden midir? Çünkü Erdoğan'ın tüm ticari sırlarının sahibi bu adam. Offshore hesabını açan bir adam. İllegal ilişkiler içinde oldukları anlaşılıyor. Yoksa Maksut Serim'e olan diyet borcu mudur? Erdoğan'ın diyet borcu sonucunda mı Maksut Serim'i örtülü ödeneğin başına getirilmiştir?

7- Erdoğan'ın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde, kontrolündeki belediye şirketleri vergi kaçakçılığı yaptı mı yapmadı mı? Yürekleri yetiyorsa çıkıp vergi kaçakçılığı yaptı mı yapmadı mı? Yürekleri yetiyorsa çıkıp vergi kaçakçılığı yapmadık desinler. Derlerse raporları alınlarına dayarız. Ve sorarız vergi affından niçin yararlandınız? Bir kamu kurulu niçin vergi affından yararlanmak ister?

8-Kaçırılan bu vergiler nereye gitti? Kim için nerelerde kullanıldı?

9- Offshore hesaplara yatan paraların tutarı ne kadardır? Ve bu hesaplardan elde edilen faizler ne olmuştur?

Anadol, "Bu soruları Faruk Çelik ve patronu Erdoğan'a soruyorum. Namuslu bir adam gibi, en az namuslu olması gereken politikacı gibi cevap vermezlerse kendilerini müfteri, namert ilan ediyoruz. Baykal'a söylediklerini asılsız buluyor, asıl kendilerini namert, müfteri ilan ediyoruz" dedi. (ANKA)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title