Haberler

9. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri Başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin bu yıl 9.’sunu düzenlediği Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 9.'sunu düzenlediği Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 9.'sunu düzenlediği Altın Kemer yağlı Güreşleri minik 1 kategorisiyle başladı. Sekapark Uçurtma Tepesi önünde gerçekleştirilen güreşler bu yıl Kocaeli'nin yetiştirdiği önemli güreşçilerden merhum Ali Gürbüz anısına düzenleniyor. Güreşlerde Türkiye'nin en önemli 41 başpehlivanın yanı sıra bine yakın güreşçi yer alıyor. Güreşlerin başlamasının ardından kısa bir süre sonra Kocaeli'nde fırtına ve yağış başladı. Ancak hava muhalefeti Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri'ni etkilemedi. Er meydanını dolduran güreşçiler mücadeleye devam ederken, onları yalnız bırakmayan güreş severler de tribünlerden tezahüratlarını sürdürdü.

Öte yandan başpehlivanların kura çekimi öncesinde Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, er meydanına gelerek vatandaşlarla birlikte güreşleri izledi. Güreşleri izleyenler arasında ayrıca Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım, Gençlik Hizmetleri İl Müdürü Muzaffer Çintimar, ASKF Başkanı Murat Yıldırım, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Hasan Yılmaz ve Spor Şube Müdürü Ziyaülhalk Sarıgül vardı.

"Gençlerimizi hayata güzel hazırlamak adına sporu teşvik ediyoruz"

Başkan İbrahim Karaosmanoğlu sözlerine 9. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri'ne katılan tüm pehlivanlara başarılar dileyerek başladı. Başkan Karaosmanoğlu, hava muhalefetine rağmen güreşseverlerin ilgisine de teşekkür etti. Büyükşehir Belediyesi olarak sporun her dalına önem verdiklerini kaydeden Başkan Karaosmanoğlu, "Spora önem veriyoruz, gençlerimizi hayata güzel hazırlamak adına sporu teşvik ediyoruz. Sporun alt yapısına yatırım yapıyoruz. Bu çerçevede sporun şahı güreşi de önemsiyoruz. Bu nedenle Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nin bu yıl 9.'sunu gerçekleştiriyoruz. Bu güreşlere katılan tüm pehlivanlarımıza başarılar diliyorum. Hava muhalefetine rağmen güreşleri izleyen vatandaşlarımıza teşekkür ederim" dedi.

Şeker: "Büyükşehir Belediyemiz sporun her dalında desteklerini sürdürüyor"

AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker ise Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin sporun hemen hemen her branşına yatırım yaptığını ve destek verdiğini kaydederek, "Büyükşehir Belediyemiz sporun her dalında desteklerini sürdürüyor. Başkan İbrahim Karaosmanoğlu'na spora verdiği hizmetler ve destekleri için çok teşekkür ediyorum" şekline konuştu.

Konuşmaların ardından Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Güreş Eski İl Temsilcisi Ziya Ürek'e, Karamürsel Belediye Başkanı İsmail Yıldırım da Kırkpınar'ın efsanevi güreşçilerinde Ahmet Taşçı'ya güreş sporuna yaptıkları katkılardan dolayı teşekkür plaketi verdi.

45 hakem görev yapıyor

9. Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri, baş, başaltı, büyükorta, küçükorta büyük, küçükorta küçük, deste büyük, deste orta, destek küçük, ayak, tozkoparan, teşvik 2 teşvik 1, minik 2 ve minik 1 olmak üzere toplam 14 kategoride yapılıyor. Güreşlerde, Türkiye Güreş Federasyonu'na bağlı 45 hakem görev yapıyor. Kırkpınar davul zurna ekipleri ve çığırtkanları ise er meydanına renk katıyor.

Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nde bu yıl bir anlamda Kırkpınar şampiyonlarının geçidi yaşanacak. 2016 Kırkpınar Şampiyonu Recep Kara, yine geçen yılın başpehlivan üçüncüsü Şaban Yılmaz, 2015 Kırkpınar Şampiyonu Orhan Okullu, 2014 Kırkpınar Şampiyonu Fatih Atlı ve 2103 Kırkpınar Şampiyonu İsmail Balaban'ın yanı sıra Serhat Gökmen ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin başarılı güreşçilerinden Faruk Akkoyun ve Nedim Gürel 9. Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nde kol bağlayacak.

Seka Park Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nde başpehlivan ünvanını elde edecek olan güreşçi altın kemer sahibi olacak. Güreşlerde derece sıralamasına göre; birinciye altın, ikinciye gümüş, ve üçüncülere bronz madalya verilecek. - KOCAELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

İbrahim Karaosmanoğlu Kırkpınar Spor Haberler

Bakmadan Geçme

Taş Kağıt Makas 9. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 158 Nisan Taş Kağıt Makas yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kuruluş Osman 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Kuruluş Osman yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Bir Sevdadır 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 24 Nisan Bir Sevdadır yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? OKC Thunder NO Pelicans NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 25 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Survivor Düello oyununu kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba 2024? Survivor kim elendi? 24 Nisan Çarşamba Survivor'da kim elendi? Survivor eleme adayları kim? 24 Nisan Çarşamba Survivor potada kimler var? #129300 Kaç öğretmen atanacak? Atanacak öğretmen sayısı belli oldu mu? Bakan Tekin duyurdu Survivor kim kazandı? 24 Nisan Çarşamba Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Görümce nerede çekildi? Görümce filmi konusu nedir, oyuncuları kimlerdir? Görümce hangi il ve ilçede çekildi? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 24-25 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Görümce filmi konusu nedir? Görümce filmi oyuncuları ve Görümce özeti! Kuruluş Osman CANLI izle! ATV Kuruluş Osman 157. bölüm canlı izle! Kuruluş Osman yeni bölümde neler olacak? ATV canlı izleme linki!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title