Haberler

'9 Milyon Ev Sahibinin Kredi Borcunu İndirin'

Çok Riskli Mortgage Kredileri Yüzünden Sıkıntıya Girip Resesyon Tehlikesi Yaşayan ABD, Bu Kez 9 Milyon Ev Sahibinin Borcunda İndirim Formülünü Gündeme Getirdi.

Çok riskli mortgage kredileri yüzünden sıkıntıya girip resesyon tehlikesi yaşayan ABD, bu kez 9 milyon ev sahibinin borcunda indirim formülünü gündeme getirdi. Bush Yönetimi, kredi kuruluşlarına "Mortgage kredisini ödeyemeyenlerin borcunu indirin" çağrısı yaptı.

BUSH Yönetimi, kriz nedeniyle ev fiyatlarının erimesi üzerine zarar eden yatırımcıyı rahatlatmak ve bankaların zararını düşürmek amacıyla kredi kuruluşlarına borçların bir kısmını silme çağrısında bulundu. Plana göre Federal Konut Yönetimi, hükümet desteği karşılığında bankaların kredileri yeniden yapılandırmalarını isteyecek. Bu yeni yapılandırma çerçevessinde de borçların bir kısmı affedilecek. Bankaların bu öneriyi kabul etmesi için de belirli teşvikler gündeme gelecek. Cumhuriyetçiler bu yolla ’Yatırım bankalarını kalkındırırken, ev sahiplerini unuttunuz" eleştirisinden de sıyrılmayı başaracak.

8.8 MİLYON EV SAHİBİ: Şu an hálá hazırlık aşamasında olan planın ne zaman tam olarak açıklanacağı bilinmiyor. Ancak, son şeklin verilmesi için Başkan George W. Bush’un Avrupa ziyaretlerini tamamlaması bekleniyor. Özellikle evinin değeri kredi borcunun altına inmiş ev sahiplerini rahatlatması beklenen bu uygulamadan yararlananların, kredilerini yeniden finanse ettikten sonra evlerinden çıkmama taahhüdü vermesi gerekiyor. Amerika’da mortgage kredisinin değeri evinin değerini aşan ev sahibi sayısının da 8.8 milyonu bulduğuna dikkat çekiliyor. Eksi değer, özellikle kredi kullanan kişilerin aylık ödemelerini düzenli yapamadıkları dönemde öçnem kazanıyor. Ödenmeyen kredinin tahsili için ev icra yolundan satışa çıkartılsa bile, borç giderilememiş oluyor.

DAHA AZ ZARAR EDİN: ABD Hazine Bakanı Henry Paulson yardımcı olmaya çalıştıkları grubun ödeme güçlüğü çeken ve evinin değer kaybı kredi borcunun bile gerisine düşmüş olan Amerikalılar olduğunu söyledi. ABD Merkez Bankası (FED) Başkanı Ben Bernanke de kredi kuruluşlarına bazı kredileri yeniden oluşturmaları çağrısında bulundu. Bernanke, "Bazı borçları affederek icra yoluyla satışa oranla daha az zararlı çıkacaksınız" demişti. Hazine Bakanı Henry Paulson da pazartesi günü hükümetin piyasalara bakışıyla ilgili bir değişikliğe gidilmesini önerdi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Ekonomi

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title