Haberler

9 Mayıs Avrupa Günü"

"9 Mayıs Avrupa Günü", Kadıköy Meydanı ve Haydarpaşa Garı'nda yapılan bir dizi etkinlikle kutlandı.

"9 Mayıs Avrupa Günü", Kadıköy Meydanı ve Haydarpaşa Garı'nda yapılan bir dizi etkinlikle kutlandı.

Etkinlikler kapsamında Kadıköy Meydanı'nda şef Sedat Öztoprak yönetimindeki İstanbul'un Sesi Korosu konser verdi. AB üyesi ülkeler ile Türkiye'den sanatçı ve grupların katıldığı dans, açık alan eğlenceleri ve tiyatro gösterileri yapıldı.

Haydarpaşa Garı'nda da konserler, film gösterimleri ve AB projelerini yansıtan bir fotoğraf sergisinin de yer aldığı bir dizi etkinlik gerçekleştirildi

Gar, iki gün boyunca pek çok Avrupalı müzik grubuna ev sahipliği yapacak. İstanbullular, tarihi Haydarpaşa Terminali'nde ve Avcılar Kültür Merkezi'nde gösterime sunulacak filmleri izleyebilecek. Terminalde oluşturulacak sinema salonunda tanınmış yönetmenlerin filmleri gösterilecek.

Türkiye genelinde 10 Mayıs'a kadar 20 ilde gerçekleştirilecek Avrupa Günü kutlamaları kapsamında çocuklara yönelik sürprizler de yer alacak. Kadıköy İskelesi'nde çocuklar için tiyatro oyunları, kukla ve trapez gösterileri düzenlenecek.

Vatandaşlar için Avrupa yakasında Beşiktaş'tan Haydarpaşa'ya ücretsiz vapur seferleri düzenleniyor.

Bu arada, daha önce katılacağı belirtilen AB Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın, programındaki bir değişiklik nedeniyle İstanbul'daki etkinliklere katılamadığı bildirildi.

Kaynak: AA / Güncel

Avrupa Günü Haydarpaşa İstanbul Kadıköy Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title