Haberler

9. Kangal Çoban Köpeği ve Koyunu Festivali Yapıldı

Sivas'ın Kangal İlçesinde Bu Yıl 9.'su Gerçekleştirilen 'Kangal Çoban Köpeği ve Koyunu Festivali' Renkli Görüntülere Sahne Oldu.

Sivas'ın Kangal ilçesinde bu yıl 9.'su gerçekleştirilen 'Kangal Çoban Köpeği ve Koyunu Festivali' renkli görüntülere sahne oldu.

Yarışmanın son gününde Kangal Kaymakamlığı'na bağlı Kangal Çoban Köpeği Üretim Çiftliği'nde yarışmalar yapıldı. Yavru ve yetişkin köpeklerin katıldığı yarışlar 9 kategoride gerçekleştirildi. 120 sürü köpeği ve 71 bekçi koruma köpeği ile birlikte çok sayıda yavru köpek de yarışlara katıldı. Yarışmalar öncesi son hazırlıklarını yapan köpek sahipleri, yarışa katılacak köpekleri podyuma çıkarmak için sıra beklerken, Savaş Çiçek isimli üreticiye ait Sharon ve Hackor isimli 2 köpek, sahiplerinin elindeki

zincirden kurtularak birbiri ile boğuşmaya başladı. Çok sayıda görevlinin müdahale ettiği hayvanlar birbirinden ayrılmayınca, köpeklerin üzerine su döküldü. Kavga eden köpeklerden birisi hafif şekilde yaralandı.

Bu arada yarışmalara çok sayıda köpek ile katılan Abdurrahman Şişman isimli üretici, yarışlar öncesi köpekleri ile gövde gösterisi yaptı. Şişman, geçtiğimiz yılki yarışmalarda Abdüllatif Şener'e hediye ettiği ve adına 'Bakanın Oğlu' dediği köpek ile iddialı olduğunu söyleyerek, "Geçtiğimiz yılki yarışmalarda burada Bakan Şener'e bu köpeği hediye etmiştim. Kendisi bakamayacağını söyleyerek bana verdi. Ben de çok iyi baktım. Şimdi 12 aylık köpekler arasında yarışacak. Köpekten umutluyum ama son söz jürinin

olacaktır. Şener'in siyaseti bırakması önemli değil. İstediği zaman köpeğini gelip alabilir. Bu köpek yarışmada dereceye girerse ödülü Şener'e göndereceğim" dedi.

Yarışmanın açılış konuşmasını yapan Kangal Kaymakamı İsmail Aklan Demirayak, Kangal cinsi köpeklerin koruma ve kayıt altına alınacağını söyledi. Yavru kangal köpeklerinin ilk olarak podyuma çıkması ile yaş ve cinsiyet gruplarına göre diğer köpekler de podyuma çıkarak, jüri üyeleri karşısında puan almaya çalıştı.

Bu arada akşam saatlerine kadar devam edecek yarışlarda dereceye giren köpek sahiplerine ödül olarak altın, köpeklere de mama ve tasma hediye edilecek.

(İG-ATÖ-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title