Haberler

9. Devlet Tiyatroları Uluslararası Sabancı Tiyatro Festivali

Adana Devlet Tiyatrosu (Adt) Müdürü Murat Volkan Benli, Bu Yıl 9.'su Düzenlenen Devlet Tiyatroları Uluslararası Sabancı Tiyatro Festivali'nde Sahnelenen Oyunların Büyük İlgi Gördüğünü Söyledi.

Adana Devlet Tiyatrosu (ADT) Müdürü Murat Volkan Benli, bu yıl 9.'su düzenlenen Devlet Tiyatroları Uluslararası Sabancı Tiyatro Festivali'nde sahnelenen oyunların büyük ilgi gördüğünü söyledi.

Benli, 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü'nde başlayan festivale 6'sı yabancı toplam 16 tiyatro ekibinin katıldığını belirterek, festivalin ilk 2 gününde sahnelenen Erzurum Devlet Tiyatrosu'nun "Resimli Osmanlı Tarihi" adlı oyununun tam kapasiteyle izlendiğini belirtti. 17 ayrı oyunun daha izleyicilerle buluşacağını kaydeden Benli, "Adana, bol sanatçı yetiştiren Anadolu'daki ender kentlerden bir tanesi, sanatla iç içe bir kent burası. Bu da oyunlarımızın tam kapasiteyle izlenmesini sağlıyor. Bundan çok mutluyuz" dedi.

Festivalin 8 yıl boyunca 35 yabancı, 10 belediye, 35 özel ve 39 Devlet Tiyatrosu'nu ağırladığını hatırlatan Benli, "Her yıl yapılan festivaller bir önceki yıla göre, daha coşkulu ve geniş katılımlı geçiyor. Bundan sonraki yıllarda daha da iyi olacak. ADT olarak biz ekibimizle elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Herkes en iyi performansını ortaya koyuyor. Elbette ki tüm bu yapılanlar, rahmetli Sakıp Sabancı ve Sabancı Ailesi kuruluşu VAKSA'nın katkılarıyla oluyor. Festival, sadece kültür sanata hizmet etmiyor, bunun yanında Adana'nın ve ülkemizin bütün dünyada tanınmasını sağlıyor" diye konuştu.

Festival, 31 Mart 2007 Cumartesi günü Dostlar Tiyatrosu'na ait "Oyun Sonu", 2 Nisan 2007 Pazartesi günü Akbank Sanat Tiyatrosu'nun "Antiloplar", 6 Nisan 2007 Cuma günü Konya Devlet Tiyatrosu'nun "Buzlar Çözülmeden", 8 Nisan 2007 Pazar günü Kenterler Tiyatrosu'nun "Gece Mevsimi" adlı oyunlarıyla devam edecek. Festivale katılan yabancı ekiplerinden Romanya'nın "Romeo ve Juliet", Rusya'nın "Kızıl Kam", İsrail'in "Yalnızlık", Slovenya'nın "Bakhalar", Almanya'nın "Kadınlar Hayır Derse", Fransa'nın "Mozart" ve "Ay Avcıları", KKTC'nin "Barışın Engellenemez Komedyası" isimli oyunları da önümüzdeki günlerde sahnelenecek.

(AC-AB-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title