Haberler

9. Cumhurbaşkanı Demirel'den AKP'li Fırat'a Sert Tepki

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın Atatürk devrimleri için "Türk toplumu bir travma yaşamıştır" sözlerine tepki gösterdi.
DP Genel Başkanı ve beraberindeki heyet DYP'nin 25. kuruluş yıldönümü nedeniyle 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i Güniz Sokak'ta bulunan evinde ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşka...

9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel, AKP Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın Atatürk devrimleri için "Türk toplumu bir travma yaşamıştır" sözlerine tepki gösterdi.

DP Genel Başkanı ve beraberindeki heyet DYP'nin 25. kuruluş yıldönümü nedeniyle 9.Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i Güniz Sokak'ta bulunan evinde ziyaret etti. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Demirel, AKP Genel Başkan Yardımcısı Fırat'ın, Atatürk devrimleri için "Türk toplumu bir travma yaşamıştır. Bir gecede kıyafetlerini, dillerini değiştirmeleri istenmiştir. Dini yaşama biçimleri ortadan kaldırılmıştır" sözlerini eleştirdi.

Demirel, Türkiye'de bugün 70 milyon nüfusun yüzde 98'inin okuma-yazma bildiğini, bu duruma yüzde 10'u okuma yazma bilen 12 milyon insandan gelindiğini kaydederek, "Bu ülkenin her şeyi var" dedi.

Türkiye'nin AB masasına oturduğunu, dünyanın 134 ülkesine sanayi ürünü sattığını, 15 milyon çocuğun okullu olduğunu belirten Demirel, "112 üniversiteye sahibiz. 2.5 milyon çocuk üniversitelerde. Bunun yarısına yakını kız öğrenci. Bunların hepsi Atatürk devrim ve inkılapları sayesindedir. Her köyde bir cami var Türkiye'de. Caminin içinde imamı, müezzini var. Türkiye'de her gün 5 vakit namaz kılınıyor. Bu da Atatürk devrim ve inkılaplarının sayesindedir. Bunların hiçbiri olmazdı. Mevcudu horlamayın. Mevcudu horlayanlara sorarım, siz ne yaptınız diye" şeklinde konuştu.

-"BU TÜR SÖZLER SON DÖNEMDE ARTTI"

Demirel, herhangi bir kimseye cevap vermediğini ifade ederek, "Cumhuriyetin kazanımlarını küçümseyen herkese cevap veriyorum. Yapamadığımız şeyler vardır. Ama eğer bir ülke 80 sene içerisinde 7 kat büyürse... Ekonomisi tarımda 10 kat, hizmetlerde 56 kat, sanayide 170 kat büyümüştür. Yüzde 4.5 kalkınma hızını 85 sene sürdüren çok fazla ülke yok. Sıfırdan başlamışız. Mevcudu horlamayın. Mevcudu horlayanlara sorarım, siz ne yaptınız diye. Dengir Fıtar'ın sözleri için söylemiyorum ama bu tür sözler son dönemde arttı" dedi.

Demirel 50 sene boyunca Cumhuriyetin hizmetinde olduğunun altını çizdi.

Demirel, Ergenekon konusuyla ilgili sorulan soruya da, iddianamenin ortaya çıkmaması ve insanların bu şekilde suçlanmasının insan haklarına aykırı olduğunu ifade etti. Demirel, ortada bir suç varsa insanlara buna göre ve insan haklarına uygun bir şekilde muamele edilmesi gerektiğini kaydetti. (ANKA)

(ONR/ZG)

Kaynak: ANKA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title