Haberler

88'lik Rıza Dede' Sosyal Medya Kurbanı Oldu

Edirne'de yaşayan ve yaklaşık 20 yıldır aynı bölgede organik tarla ürünleri satan 88 yaşındaki Rıza Yarbaş, kendisi hakkında sosyal medyada çıkan haberleri yalanladı. 88'lik Rıza Dede, "Eğlenmek için satıyorum, yardıma ihtiyacım yok, param var" dedi.

Edirne'de bir yerel gazete tarafından '44 yaşındaki özürlü evladına bakmak için 20 yıldır yetiştirdiği ürünleri satıyor' konulu haberi yapılan 88 yaşındaki Rıza Yarbaş, haberin içeriğinin asılsız olduğunu söyledi. Sosyal medyada 'Herşey özürlü evladı için' başlığıyla haberin hızla yayılmasının ardından kendisine yardım tekliflerinin yağdığını ve hatta Edirne Valisi Dursun Ali Şahin'in dahi konudan haberdar olduğunu dile getiren 88 yaşındaki Yarbaş, "Eğlenmek için satıyorum, yardıma ihtiyacım yok, param var" ifadelerini kullandı.

YARDIM SEVERLER HAREKETE GEÇTİ, HABER ASILSIZ ÇIKTI

Edirne'nin Talatpaşa Bulvarı üzerinde bulunan bir eczane yanında yaklaşık 20 yıldır aynı bölgede tarlasında ürettiği ürünlerin satışını yapan Rıza Yarbaş, yerel bir gazetede hakkında çıkan "Her şey özürlü evladı için" şeklindeki haber kısa süre içerisinde sosyal medyada yayıldı. Haberin yayılması nedeniyle Rıza Yarbaş'a yardım teklifleri gelmeye başladı. 88'lik dede hakkında çıkan haberden etkilenen çok sayıda yardım sever vatandaş harekete geçti. Edirne Belediyesi başta olmak üzere Edirne'deki çeşitli kurumları arayarak Yarbaş'a, yardım yapma taleplerinde bulundu.

"EĞLENMEK İÇİN ÇIKIYORUM"

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, hakkında çıkan yalan haberlerin sosyal medyada hızla yayılmasının ardından konuya açıklık getirmek için Yarbaş'ı makamına davet etti. Hakkında çıkan haberlerle ilgili konuşan Yarbaş, herhangi bir yardıma ihtiyacının olmadığını, tezgahı ise tamamen vakit geçirmek ve eğlenmek amacıyla açtığını söyledi. Yarbaş, yaşanan olayla ilgili konuşarak, şunları kaydetti:

"Sizin gibi bir gazeteci yanıma gelerek fotoğrafımı çekti. Kaç yaşında olduğumu sordu. 88 yaşındayım dedim. Ne kazanıyorsun diye sordu. 'Malımı satıyorum. Sakat oğlum var. Burada eğleniyorum. Kendi malımı satıyorum gidiyorum.' Hepsini yazdı. Birkaç gün sonra evden duymuşlar. Ne yazmışsın ilave be, benim ihtiyacım yok. Oğlum çalışıyor. Kendi malımı satıyorum. Maaşım yok dedim. Çiftçiye BAĞ-KUR açıldı. 70 yaşında gittim. Kabul etmediler yaşım geçmiş dediler. Çocuk bakıyor bana. Harçlığımı alıyorum. Sakat çocuğum ise arife günü öldü. Durum bundan ibarettir. Haber vali beye bile gitmiş. Hiç çıkmasam da çocuğum bakıyor bana. Büyük oğlum, Devlet Su İşleri'nden emekli ve bin 900 TL maaş alıyor. Torunlarım da çalışıyor. Benim ne masrafım var. Sigara içmem bir şey içmem."

BELEDİYE BAŞKANI SON NOKTAYI KOYDU

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, 88 yaşındaki Yarbaş'ın aynı köşede 20 yıldan bu yana kendi ürettiği tarla ürünlerini sattığını belirterek, "Rıza amca, çıkan yanlış bir haberden ya da yanlış anlaşılan bir haber nedeniyle bütün Türkiye Rıza amcanın özürlü oğluna bakmak için kendi bahçesinde, tarlasında ürettiği ürünleri sattığını zannetti. Ama böyle bir şey yok. Rıza amca oraya kendisine bir meşguliyet sağlamak için, para kazanmak için değil, çünkü büyük oğlu zaten bakıyor. Tarlası ve evi var. Rıza amcanın oraya çıkıp ürünleri satmasının amacı, bir geçim sağlamak için değil, tamamen kendini meşgul etme ve zaman geçirmek, işe yaramak için, ben bu yaştayım, köşeme çekilip yatayım değil, bu yaşta da olsa insanlara, Edirne'ye bir katkım olsun anlayışından kaynaklanıyor. Gazetede çıkan haberin içeriği doğru değil. Rıza amcanın herhangi bir maddi yardıma ihtiyacı yok. Büyüğümüz olarak sadece manevi yardıma ihtiyacı var" ifadelerini kullandı. - EDİRNE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Dursun Ali Şahin Recep Gürkan Gazeteler Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title