Haberler

87 Ülkeden 700 Okul Aynı Anda Fidan Dikti

Uluslararası Çevre Okulu (ENO) Environment Online'ın Türkiye'deki beş temsilcisinden biri olan Hilal Necmiye Hüsnü Ataberk İlköğretim Okulu, 87 ülkeden 700 okulla aynı anda, İzmir Valiliği İl Çevre ve Orman Müdürlüğü, Ege Orman Vakfı işbirliği ile tesis edilmekte olan Menderes-Akçaköy ağaçlandırma sahasında fidan dikti.

Ege Orman Vakfı, Hilal Necmiye Hüsnü Ataberk İlköğretim Okulu işbirliğiyle düzenlenen fidan dikme törenine, İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Aslan, Menderes Kaymakamı Ahmet Ünal, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Besim Çağlı, Ege Orman Vakfı Genel Müdürü Metin Gençol, Hilal Necmiye Hüsnü Ataberk İlköğretim Okulu Müdürü Yılday Kandemir, öğretmenler ile öğrenciler ve velileri katıldı.

Hilal Necmiye Hüsnü Ataberk İlköğretim Okulu Müdürü Yılday Kandemir, yerel saatle saat 12.00'de fidanların dikildiğini, Yeni Zelanda'da dikilen ilk fidanların ardından, Asya, Avrupa ve Afrika'da 87 ülkeden 700'den fazla okulun fidan diktiğini söyledi.

Etkinlikte 20 binden fazla ağaç dikileceğini belirten Kandemir, “Aynı zamanda bu çalışmamız, Birleşmiş Milletler Çevre Programı'nın Milyar Ağaç Kampanyası'na hediyemizdir. Bu günün aynı zamanda Dünya Barış Günü olmasından dolayı bu ağaçları 'Barış Ağaçları' olarak adlandırıyoruz” dedi.

Metin Gençol ise dünyada kuraklığın, aşırı sıcakların, orman yangınlarının, sel felaketlerinin sıkça yaşandığı bu dönemde böyle bir etkinliğin düzenlendiğini, doğa ve çevreyi korumanın öneminin bu etkinlikle bir kez daha gözler önüne serildiğini söyledi. İzmir Valiliği İl Çevre ve Orman Müdürlüğü ile Menderes-Akaçaköy'de 1130 dekarlık alanda ağaçlandırma yaptıklarını belirten Gencol, 100 bin fidan dikileceğini ifade etti.

İzmir Vali Yardımcısı Mustafa Aslan ise çevre sorunlarının dünyanın karşılaştığı en önemli sorun olduğunu söyledi. Sorunun çözümü için devletler arasında işbirliğine ihtiyaç olduğunu belirten Aslan, çözümü kolaylaştırmak için çevre ve orman sevgisinin artırılması gerektiğini ifade etti.

Tören okul yöneticileri, öğretmen ve öğrencilerin fidan dikmesiyle son buldu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Eğitim

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title