Haberler

"81 İlden 81 Yıldız" Projesi Abant Şenliği

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gençlere ABD'deki Silikon Vadisi'nde çalışan Türk mühendis ve bilim adamlarını örnek göstererek, "O genç genç çocukların kıyafeti sokakta gördüğünüz herhangi birinin kıyafeti, kravatsız, ütüsüz, ceketsiz, tişörtle,"...

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, gençlere ABD'deki Silikon Vadisi'nde çalışan Türk mühendis ve bilim adamlarını örnek göstererek, "O genç genç çocukların kıyafeti sokakta gördüğünüz herhangi birinin kıyafeti, kravatsız, ütüsüz, ceketsiz, tişörtle, kotla, makyajsız yanımda duran insanlar, dünyanın en büyük firmalarının ev sahipleri veya yöneticileri. Muhakkak bu heyecanı Türk gençliğinin de yaşaması lazım ki aynı başarılar bizden de çıksın" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eşi Hayrünnisa Gül'ün himayelerinde yürütülen gençlikle ilgili bir sosyal sorumluluk projesi olan "81 İlden 81 Yıldız" kapsamında Abant'ta düzenlenen şenliğe katıldı. Daha önce Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen projenin 2012 yılı tanıtım toplantısı, ilk kez açık alanda gerçekleştirildi. Şenliğe bugüne kadar proje kapsamında seçilen yıldızlar, proje sorumluları, milli sporcular, sanat ve spor dünyasından ünlü isimler katıldı. Etkinliğin açılışında programda olmamasında rağmen eşi Hayrünnisa Gül'ün sahneye davet etmesi üzerine bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Gül, "Sizler çok değerli çocuklarımızsınız. Türkiye'nin hep geleceğinden bahsederiz, geleceğimizi gençlere emanet edeceğimizi söyleriz. Sizler ne kadar iyi yetişirseniz, sizler ne kadar başarılı olursanız, biz millet olarak o kadar gururlu oluruz. Sizin her madalyanız Türk milletini hep derinden sevince boğar. Hepimizi çok gururlandırır. O bakımdan buradaki genç sporcuların dünya şampiyonlukları, olimpiyatlar, Avrupa şampiyonlukları getireceğinize hep inanıyorum. İstiklal Marşımızı, bayrağımızı göklerde hep dalgalandıracaksınız" dedi.

Gösteri yapan öğrencilere dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, "İnanılmaz şeyler, uzaktan bakarak bir demiri bükebilmek veya en güçlü bilgisayarların çözebileceği küpü nerdeyse bakmadan çözebilmek, o kadar topları birbirine vurmadan düşürmeden. Olağanüstü yetenekler. Kim bilir aranızda daha ne yetenekler vardır" diye konuştu.

"ZAMANINIZI BOŞA GEÇİRMEYİN"

ABD'deki Silikon Vadisi ziyaretini hatırlatan Gül, şunları kaydetti:

"Bilim, teknoloji, spor, kültür ve sanat, bunlar en önemli alanlar hepsinde başarılı olmamız gerekiyor. Teknoloji çok ayrı bir şey. Onun için bu yaşlarda aslında siz kendinizi o alana sevk etmeniz lazım. Geçen hafta Silikon Vadisi'ni ziyaret ettiğimizde, bunların başındakilerin veya sahiplerinin aynı size benzeyen insanlardı bunlar. Yani hayatımızı değiştiren, büyük buluşları yapanlar, büyük teknolojileri keşfedenler 50-60 yaşında profesörler değil. Üniversitede okurken kendilerini bilime veren ve bu işlere zaman harcayan kimi garajda, kimi evlerinin bahçesinde, kimi dükkanların tezgahlarının arkasında uğraşıp buluşları yapanlar. Daha sonra onları şirket haline getirip, şirketlerinin başlarına da büyük bir abiyi getirip oraya müdür yapmışlar ve o şirketler dünyanın en büyük şirketi olmuş. O genç genç çocukların kıyafeti sokakta gördüğünüz herhangi birinin kıyafeti, kravatsız, ütüsüz, ceketsiz, tişörtle, kotla, makyajsız yanımda duran insanlar, dünyanın en büyük firmalarının ev sahipleri veya yöneticileri. Muhakkak bu heyecanı Türk gençliğinin de yaşaması lazım ki aynı başarılar bizden de çıksın."

Cumhurbaşkanı Gül, "Gençliğin heyecanını biz hangi istikamete yönlendirirsek o yönde başarılar çıkar. Eğer zamanınızı günlük boş şeylerle geçirirseniz enerji oraya gider. Enerjiyi spora sevk edersek sporda çok başarılar, gençliğin enerjisini eğer sanat, kültür hayatına sevk edersek onların içerisinde çok güzel şairler, romancılar, sanatkarlar çıkar. Eğer gençlerin heyecanını, enerjisini bilim ve teknolojiye sevk edersek onların arasından da muhakkak ki çok olağanüstü mühendisler çıkar, olağanüstü girişimciler çıkar. Neticede bunların hepsi Türkiye için çok büyük başarı olur. O bakımdan sizler zamanınızı boşa geçirmeyin. Hangi yaşta olursanız olun, zamanı boşa geçirmek kadar kötü bir şey yoktur. Zamanı kim iyi değerlendirirse o kadar da sonu iyi olur. Sadece kendisi için değil, ülkesi ve milleti için de en büyük katkıyı yapmış olur" dedi.

"SİZ O AĞABEYLERİNİZİ VE ABLALARINIZI ÖRNEK ALIN, İLERİDE ONLAR GİBİ BAŞARILI OLUN"

Etkinliğin açılışında konuşan Hayrünnisa Gül ise, projenin adının "81 İlden 81 Yıldız" olduğunu ama 2009 yılından bu yana devam eden proje kapsamında 320 yıldızın bulunduğunu belirtti. Türkiye'nin aydınlık yarınlarını inşa ederken gençlerin omuzlarındaki yükü hafifletmek istediklerini ifade eden Gül, şunları kaydetti:

"Geçtiğimiz hafta NATO Zirvesi vesilesiyle eşimle birlikte Amerika Birleşik Devletleri'ndeydik. Bu seyahatimiz sırasında dünyanın bilişim ve teknoloji merkezi olan Silikon Vadisi'ni de ziyaret etme imkanı bulduk. Silikon Vadisi'nde yer alan ve dünyaya yön veren bilişim ve teknolojinin lider kuruluşlarında çok sayıda gencecik Türk mühendis ve bilim insanlarının çalıştığını görmek bizi gerçekten çok mutlu etti. İstiyoruz ki, sizler o ağabeylerinizi, ablalarınızı örnek alın, ileride onlar gibi başarılı olun. Bugün o ülkelerde üretilen teknolojiyi, bilimi, bizim topraklarımızda üretin, dünyaya Türkiye'den şekil verin."

Projenin 2012 yılı tanıtım toplantısı, ilk kez açık alanda piknik tarzında gerçekleştirildi. Saat 11.50'de başlayan şenlikte, sahneye önce kompozisyon yarışması birincisi Balıkesirli Nazlıcan Kılıç çıktı ve kompozisyonunu okudu. Ardından sahne performansıyla izleyicilerin beğenisini kazanan jonklör Abdullah Talayhan bir gösteri sundu. Daha sonra ise renkli bir gösteri sunan metal illüzyonu Çağın Parmaksız'ın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün aklından tuttuğu iskambil kartını bilmesi renkli anlar yaşattı. Talayhan, "20.08.1980" yazılı bir zarfı açarak Gül çiftinin evlilik yıldönümünü tahmin ederek, herkesi şaşırttı. Açılış konuşmalarından sonra Ferhat Göçer konseri ve çeşitli etkinliklerin yapıldığı şenlik yaklaşık 5 saat sürdü.

"81 İLDEN 81 YILDIZ" PROJESİ

2009 yılından bu yana düzenlenen "81 İlden 81 Yıldız" projesi ile sporda ve derslerinde üstün başarı gösteren ancak maddi yetersizlik içinde olan 81 ortaöğretim öğrencisinin eğitimine destek olunarak, geleceğe hazırlanmalarına imkan sağlanıyor. Şimdiye kadar 243 öğrenciye eğitim desteği verilen projeye, 2 Haziran'da yapılacak tanıtımla birlikte 81 öğrenci daha dahil olacak. Proje kapsamında yurtdışında okumaya hak kazanan, birçok spor dalında şampiyonluk elde eden ve üniversite eğitimine başarılı bir şekilde devam eden onlarca öğrenci bulunuyor. Başarılı ve sağlıklı nesiller yetiştirmenin temel şartlarından biri olan spor konusunda gençleri teşvik etmek amacıyla hayata geçirilen projede, TTNET de eğitime destek konusunda toplumsal bilinçlendirmeye katkı sağlamayı ve kurumsal açıdan topluma örnek olmayı amaçlıyor.

Projeyle 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nın önemine vurgu yaparak sağlıklı nesiller yetiştirmenin temel şartlarından biri olan spora dikkat çekilmesi, spor faaliyetlerinin ülke genelinde daha da yaygınlaştırılması hedefleniyor. Ayrıca uluslararası müsabakalarda ülkemizin öne çıkan birkaç spor dalında değil, diğer spor dallarında da başarılı şekilde temsil edilmesi, projenin özel amaçları arasında yer alıyor. Toplumdaki öğrencilerin boş zamanlarını sportif faaliyetlerle değerlendirmelerinin ders çalışmalarını engelleyebileceği, bu konuda ilerlemenin ve gelişmenin kişiye bir fayda sağlamayacağı yönündeki önyargının değiştirilmesi ve başarılı sporcuların yetiştirilmesi amacıyla başlatılan proje, İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görevli proje sorumluları tarafından yürütülmekte olup, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreterliği ve Valilikler tarafından da izleniyor. - BOLU

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Silikon Vadisi Hayrünnisa Gül Abdullah Gül Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title