Haberler

81 İlden 81 Öğretmene Göre "Öğretmen Olmak"

MUHAMMED KAYGIN - Çankırı'nın Ilgaz ilçesinde Öğretmenler Günü dolayısıyla şehit öğretmenler anısına, 81 ilden 81 öğretmenin katılımıyla "öğretmen olmak" temalı kısa film hazırlandı.

İlçede Öğretmenler Günü programı hazırlaması için görev verilen Yavuz Sultan Selim Ortaokulu öğretmenleri, şehit öğretmenleri unutmamak ve unutturmamak, öğretmenlerin kendi günlerinde kendilerini ifade edebilmeleri amacıyla kısa film hazırlamaya karar verdi.

Okulun müdür yardımcısı Nurettin Bekiroğlu koordinatörlüğünde çalışma başlatan öğretmenler, arkadaşlarının yardımı ve sosyal medya aracılığıyla Türkiye'nin 81 ilinde öğretmenlere ulaşılarak kısa videolar çekmelerini istedi.

Farklı şehirlerdeki öğretmenler, görev yaptıkları kentin özellikleriyle "öğretmen olmak" temasını anlattıkları çekimleri Çankırı'daki öğretmenlere gönderdi.

Çankırı'da bir araya getirilen görüntülerden oluşturulan kısa filmde, şehit öğretmenler hakkında da bilgi aktarıldı.

Filmde, Batman'daki terör saldırısında şehit düşen öğretmen Aybüke Yalçın'ın sesinden "Mağusa Limanı" türküsüne de yer verildi.

Yaklaşık 20 dakika süren filmde Çorum'daki öğretmenler, şehit Aybüke Yalçın'ın, Gümüşhane'deki öğretmenler ise memleketine giderken Tunceli'de terör örgütü PKK mensuplarınca kaçırıldıktan sonra şehit edilen sınıf öğretmeni Necmettin Yılmaz'ın kabri başında öğretmen olmayı anlattı.

Film, ilçede 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla düzenlenecek programlarda gösterilecek.

"Meslektaşlarımız büyük duyarlılık gösterdi"

Bekiroğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bu yıl Öğretmenler Günü kapsamında farklı ve farkındalık oluşturacak bir proje geliştirmek istediklerini söyledi.

Bu kapsamda Türkiye'nin 81 ilindeki 81 öğretmenden kendi günlerinde kendilerini anlatan kısa videolar istediklerini, özellikle şehit öğretmenlerin mezarı başında çekilen videolarla onları anmayı amaçladıklarını dile getiren Nurettin Bekiroğlu, başarılı bir çalışma gerçekleştirildiğine işaret etti.

Türkiye'nin her ilinden öğretmene ulaşma sürecinin zorluğuna değinen Bekiroğlu, "Öğretmen arkadaşlarımıza ulaşmak ve istediğimiz filmin hazır hale gelmesi zamanımızı epey aldı ancak meslektaşlarımız büyük duyarlılık gösterdi. Hepsine teşekkür ediyorum. Konya'daki öğretmenimiz Mevlana, Amasya'daki öğretmenimiz Ferhat ile Şirin, Niğde'deki öğretmenimiz şehit Ömer Halisdemir'den bahsederek öğretmenliği tanımladı. Bu şekilde farkındalık yaratarak güzel bir çalışma yapmayı amaçladık." ifadesini kullandı.

Bekiroğlu, film ile öğretmenlerin kendilerini ifade edebilmeleri ve şehit öğretmenleri öğrencilere hatırlatıp her daim gönüllerinde yaşatmayı amaçladıklarını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir? YKS BAŞVURU TARİHİ | YKS son başvuru tarihi ne zaman? YKS'ye nereden başvurulur? ÖSYM Başvuru ekranı! IC ENTERRA YENILENEBILIR ENERJI HALKA ARZ NE ZAMAN? Ic Enterra Yenilenebilir Enerji halka arz talep toplama başladı mı, ne zaman başlıyor? 2024 KPSS başvuruları ne zaman? Başvuru nereden yapılır? ÖSYM BAŞVURU EKRANI! Seçmen kağıdı olmadan oy kullanılır mı? Seçmen kağıdı, oy kullanırken gerekli mi? Oy kullanırken gereken belgeler neler?
title