Haberler

80 Otobüs Törenle Seferlere Başladı

Afyonkarahisar'da 13 Ayrı Şehir İçi Güzergahta Toplam 80 Adet Yolcu Otobüsü Seferlere Başladı. Klimalı, Kamera Donanımlı ve Akıllı Kart Sistemli Otobüslerle Tanışan Afyonkarahisarlılar, İlk 2 Gün Ücretsiz Ulaşım İmkanı Yaşayacak.

Afyonkarahisar'da 13 ayrı şehir içi güzergahta toplam 80 adet yolcu otobüsü seferlere başladı. Klimalı, kamera donanımlı ve akıllı kart sistemli otobüslerle tanışan Afyonkarahisarlılar, ilk 2 gün ücretsiz ulaşım imkanı yaşayacak.

Afyonkarahisar Belediyesi'nce ulaşım probleminin giderilmesi adına başlatılan çalışmalar çerçevesinde ihalesi gerçekleşen 80 otobüs toplu taşıma araçları düzenlenen törenle tanıtıldı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Abdullah Kaptan, Anıtpark önünde düzenlenen törende yaptığı konuşmada, ''Bugün Afyonkarahisar'ın 2. miladı 1. miladı Kentsel Dönüşüm projesiydi'' dedi. Kentsel Dönüşüm Projesinde şantiye hazırlıklarının tamamlandığını belirten Kaptan, şunları söyledi; ''Önümüzdeki hafta içinde inşallah iş makinaları ile birlikte harfiyata başlıyor inşaatı başlıyor ve orada yep yeni bir kent ortaya çıkacak. Afyonkarahisar'da halkın yüzde 98'nin altına imza attığı ve büyük bir şayanı kabul ile beklediği ve bana her gün her gittiğim yerde başkanım bu otobüslerim ne zaman geliyor diye sorduğu toplu taşım ve modern kaliteli toplu taşıma hizmetlerinin araçları biraz sonra hizmete giriyor. Afyonkarahisarlı hemşehrilerim ulaşım da kalitenin hizmetin en mükemmeline en iyisine layık olduğunu hep beraber görecekler şu anda Türkiye'de ulaşım maliyeti açısından vatandaşın cebinden çıkacak bedeli ücreti açısından en ucuz taşımacılık bizzat şirket yetkililerinin hepsinin her yerde ifade ettiği bizim yaptığımız araştırmalar sonucunda Afyonkarahisar olduğunu burada belirtmek istiyorum. Hizmete girecek araçlardaki akıllı kart sistemi ile gerek 45 dakika içerisinde değiştireceğini araçlara hiç bir ücret ödemeyeceksiniz gerekse aylık abonman kartı alıp limitsiz bir ay içerisinde sayı sınırlaması gelmeden bu toplu taşıma araçlarından en mükemmel şekilde faydalanacaksınız bu 78 ile 80 bin kişi şehir içerisindeki taşıma hizmetlerinden faydalanan ve çoğuda asgari ücret seviyesinde gelir düzeyine sahip olan hemşehrilerimizin aile bütçesine çok büyük bir tasarruf sağlayacak ve gerçekten hem kaliteyi hem hizmetin iyisini alarak hemde en ucuz şekilde faydalanacaksınız.'' Tureks Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Üyesi Celal Kalkan ise, ''Tureks Turizm kurulduğu günden bu güne kadar daima teknolojiye eğitime sektörün ihtiyaçlarına karşı hep duyarlı olmuştur'' dedi.

Kalkan, hizmete sunacağımız araçların yeni konforlu klimalı kamera donanımlı ve akıllı kart sistemiyle Afyonkarahisar halkına rahat ve güvenli bir şekilde ulaşımı sağlayacağını kaydetti.

Daha sonra yeni alınan otobüsler şehir turu yaptı.

(MD-SÇ-Y) 01.07.2008 16:07 TSİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title