Haberler

8. Uluslararası Öğrenci Buluşması Ankara'da Gerçekleştirildi

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından organize edilen ve Genç Memur-Sen’in paydaş olduğu 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması, Ankara’da gerçekleştirildi.

Uluslararası Öğrenci Dernekleri Federasyonu (UDEF) tarafından organize edilen ve Genç Memur-Sen'in paydaş olduğu 8. Uluslararası Öğrenci Buluşması, Ankara'da gerçekleştirildi.

Her kıtadan yüzlerce öğrencinin katıldığı etkinlikte konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, uluslararası düzeydeki bu etkinliğin farklı ülkelerden, farklı milletlerden, farklı renklerden öğrencilerin buluşmasından öte bugün dünyaya hakim olan sömürü, kan ve vahşet düzenine son vermeyi hedefleyen idraklerin birleşmesi, ahitleşmesi olduğunu söyledi. Bu buluşmanın Afrika'da açlığa mahkum edilen çocukların, Filistin'de İsrail zulmüyle büyüyen çocukların, Arakan'da ölümle arkadaş kılınan sabilerin direniş, diriliş ve kurtuluş habercisi olduğunu dile getiren Yalçın, "İnsanlık tarihinin hazin hikayelerine, mazlum ağıtlarına, mağdur yakarışlarına yenilerinin eklendiği bir sürecin içinden geçiyoruz" dedi.

Yalçın, "Böyle bir süreçte farklı ülkelerden, farklı kültürlerden, farklı renklerden gençlerin buluşması yarına, geleceğe dair umut ışığı olarak gönlümüzü aydınlatıyor" şeklinde konuştu.

Konuşmasında gençlere seslenen Yalçın, "Sizler ve bizler, iyiye, güzele, doğruya çağrı adına zulme, adaletsizliğe, vahşete son vermeye adanmış yüreklerimizle bu çağın isyancılarıyız. Sizler ve bizler, insanı insanlıkla, güzel ahlakla buluşturan kadim çağrının bu çağdaki inşacılarıyız. Bir tarafta insan onuruna ve insan haklarına dair evrensel bildirgeler kağıt üzerine yazılıyor. Diğer tarafta bizim coğrafyalarımızda bizim insanlarımıza yaptıkları zulümlerle bize ağıt üzerine ağıt yaktırılıyor. Asırlardır süren bu oyunu artık bitirmeliyiz. Gönüllerimizi birleştirerek, güçlerimizi birleştirerek, zihinlerimizi ve idraklerimizi birleştirerek bu kirli senaryoyu bitireceğiz. İnananların, ihlasa adanmış insanların, hakikate hasret kalmış insanlığın üzerine çöreklenen küresel baronların zulüm ve sömürü düzenine birlikte son vereceğiz" dedi.

"HAYR İTTİFAKINI YENİDEN TESİS EDECEĞİZ"

Yalçın, "Sömürüye, zulme, vahşete ses çıkarmadan katlanma, onlar içinse sömürmeye, zulmetmeye, kan dökmeye hakkı olma zemini haline gelen 'küreselleşme' mottosuna artık ne sessiz ne de seyirci kalacağız. İlim ve irfanı kuşanarak inancımıza, değerlerimize, hedeflerimize, hayallerimize yönelik kuşatmayı kaldıracağız. Bize bunları yaşatan, bize yaşam hakkı tanımayan, hakkımızı çalan, hukukumuzu çiğneyen şer ittifakına karşı ünsiyet iradesiyle, uhuvvet dirayetiyle, ümmet bilinciyle ittihat edeceğiz, hayr ittifakını yeniden tesis edeceğiz" diye konuştu.

"NEBİ'NİN YOLUNDA BİRLEŞELİM"

Birlikte hareket etmenin önemine vurgu yapan Yalçın, "Onların korktukları da, korktuklarını başına getirecek olan da bu. Evet, ümmet olarak kardeşlikte, hayırda, sömürüye isyanda, zulme başkaldırıda birleşeceğiz. Evet, önce ümmet olarak kendimize geleceğiz, sonrada dünyayı kendilerine sömürü tarlası haline getiren küresel şebekenin korktuğunu başına getireceğiz. Biz, ümmeti olduğumuz Nebi'nin yolunda birleşirsek, biz ümmeti olduğumuz Kutlu Nebi'nin hayat verdiği insanlık zemininde netleşirsek, biz Rabbi Rahman'ın hükümleri üzerinden yeniden dirilirsek insanlığı hedef alan zulüm biter, insanlara kan kusturan bütün zalimler tarihin çöp sepetine gider" ifadelerini kullandı.

"ÇAĞIN MODERN ENDURUNU GENÇ MEMUR-SEN"

Genç Memur-Sen'i çağın modern Enderun'u olarak gördüğünü ifade eden Yalçın sözlerini şöyle sürdürdü:

"Genç Memur-Sen sadece ülkemizdeki gençlerin değil İslam coğrafyasındaki bütün gençliğin, hakikati hakim kılmak mücadelesindeki ortaklaşma zeminidir. Genç Memur-Sen, ümmeti olduğu Hatemül Enbiya'nın güzel ahlak çağrısını, çağın gerekleriyle, çağın imkanlarıyla, fırsatlarıyla seslendirme, hayata geçirme merkezidir. Örgütlerimizin, ülkelerimizin isimleri farklı olsa da ilkelerimiz ve değerlerimiz aynı. Biz, sonunda felah ve hidayet olan bir yolculuğa, farklı yollardan aynı ufuk ve kararlılıkla gitme iradesine sahip gençlerin meziyetlerine ve maharetlerine güven duyan bir medeniyetin mensuplarıyız."

Ardından Genç Memur-Sen'in standını ziyaret eden Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, çalışmalar hakkında bilgi alarak ziyaretçilerin not bırakması için hazırlanan duvara şunları yazdı:

"Dünyanın 5'ten büyük olduğunu ilk haykıran ve D8 ile yola çıkan, Savunan Adama ve zulmün adı, vahşetin kendisi İsrail'e 'siz öldürmeyi iyi bilirsiniz' diyen iradeyi temsil eden Genç Memur-Sen'e ve birleşmiş yüreklere selam olsun."

Programa ESAM Genel Başkanı Recai Kutan, Memur-Sen Onursal Başkanı ve AK Parti Milletvekili Adayı Ahmet Gündoğdu, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Kudret Bülbül, Yönetim Kurulu Üyesi Hanefi Sinan, AGD Genel Başkanı Salih Turhan, Somali Liman, Deniz ve Ulaştırma Bakanı Nur Farah, Memur-Sen ve Memur-Sen'e bağlı sendikaların yanı sıra çok sayıda yurtdışı temsilcisi de katıldı. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Memur Sen İsrail Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Ekrem İmamoğlu ve Murat Kurum reklam harcamaları ne kadar? AK Parti ve CHP seçim kampanyalarına ne kadar harcadı? 2024 ANKET SONUÇLARI! İstanbul'u kim kazanacak? AK Parti'den son anket geldi Fundagül Demirkol kimdir? Türkiye İşçi Partisi Kırşehir Boztepe Belediye Başkan adayı Fundagül Demirkol kimdir? Yalçın Ertaş kimdir? AK Parti Konya- Ilgın Belediye Başkan adayı Yalçın Ertaş kaç yaşında, nereli? Mehmet Badem kimdir? AK Parti Konya- Kadınhanı Belediye Başkan adayı Mehmet Badem kaç yaşında, nereli? Mehmet Yaka kimdir? AK Parti Konya- Karapınar Belediye Başkan adayı Mehmet Yaka kaç yaşında, nereli? Hasan Kılca kimdir? AK Parti Konya- Karatay Belediye Başkan adayı Hasan Kılca kaç yaşında, nereli? Murat Ünver kimdir? AK Parti Konya- Kulu Belediye Başkan adayı Murat Ünver kaç yaşında, nereli? Nafiz Solak kimdir? AK Parti Konya- Sarayönü Belediye Başkan adayı Nafiz Solak kaç yaşında, nereli? Mustafa Kavuş kimdir? AK Parti Konya- Meram Belediye Başkan adayı Mustafa Kavuş kaç yaşında, nereli? Kasım Çelebi kimdir? Zafer Partisi Erzurum Yakutiye Belediye Başkan Adayı Kasım Çelebi kaç yaşında, nereli? Ahmet Pekyatırmacı kimdir? AK Parti Konya- Selçuklu Belediye Başkan adayı Ahmet Pekyatırmacı kaç yaşında, nereli? Mehmet Tutal kimdir? AK Parti Konya- Seydişehir Belediye Başkan adayı Mehmet Tutal kaç yaşında, nereli? Osman Arı kimdir? AK Parti Konya- Taşkent Belediye Başkan adayı Osman Arı kaç yaşında, nereli? Hasan Koçer kimdir? AK Parti Konya- Yalıhüyük Belediye Başkan adayı Hasan Koçer kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title