Haberler

'8. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali' Başladı

Trabzon Devlet Tiyatrosu (Tdt) Tarafından Düzenlenen Geleneksel '8. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali' Bugün Başladı.

Trabzon Devlet Tiyatrosu (TDT) tarafından düzenlenen geleneksel '8. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali' bugün başladı.

Festival dolayısıyla Trabzon Atatürk Alanı'nda düzenlenen törene 13 ülkeden 15 tiyatro topluluğu ile çok sayıda vatandaş katıldı. Burada konuşan Devlet Tiyatroları Genel Müdür Vekili Mine Acar, tiyatronun ulusları birbirine yakınlaştırdığını belirterek barışın elçisi olduğunu söyledi. Tiyatronun, ait olduğu ülkenin kültürünü yansıtırken evrensel olanı da yakalama çabası içinde olduğunu vurgulayan Acar, "Uluslararası tiyatro festivalleri de farklı ulusların birbirlerinin kültürlerini daha iyi

tanımalarına, ilişkilerini sanat yoluyla pekiştirmelerine ortam oluşturur. Barışın, umudun ve dostluğun elçisi olan sanat ortamında buluşan uluslar, önyargıdan arınmış bir şekilde ilişkilerini güçlendirme fırsatı bulurlar" dedi.

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu da Trabzon'un kültür ve sanat şehri olduğunu belirterek dünyanın birçok ülkesinde Trabzonlu sanatçılara rastlamanın mümkün olduğunu söyledi. Canalioğlu, Trabzon'da 1 metrekareye 7 sanatçı düştüğünü kaydederek Trabzon'un bu festivalle adını dünyaya bir kez daha duyuracağını dile getirdi.

Folklor gösterilerinin ardından aralarında Trabzon Valisi Nuri Okutan, Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ile törene katılanlar Trabzon Belediyesi Bandosu eşliğinde Atapark'taki TDT Haluk Ongan Tiyatro Salonu'na kadar kortej yürüyüşü yaptı.

Öte yandan festivale televizyon dizilerinde oynayan birçok sanatçının da katılması dikkat çekti. Çok sayıda kişi sanatçılarla fotoğraf çektirmek için adeta yarışırken 'Tirbişon' tiplemesiyle tanınan sanatçı Serhat Özcan, Trabzon'da tiyatro açıldığından beri kardeşinin burada görev yaptığını belirtti. Özcan, Trabzon'la gönül bağının bulunduğunu da ifade ederek, "Uluslararası bir etkinliğin Trabzon'da olması tabii ki tiyatronun evrenselliği ile insanların tanışması anlamında çok yararlı olacaktır" dedi.

Kurtlar Vadisi dizisi oyuncularından İsmail İncekara da Trabzon'a ilk kez geldiğini ve festivale katıldığı için çok mutlu olduğunu söyledi.

15 Mayıs tarihinde sona erecek festivale Türkiye ve Romanya'dan 2, Fransa, Rusya, Çin, İran, Ukrayna, Bulgaristan, Makedonya, Azerbaycan, Gürcistan, Moldova ve Slovenya ise birer grupla katılırken, festival bu akşam İstanbul Devlet Tiyatrosu oyuncularının sahneleyeceği 'Sersemler Evi' adlı oyunla başlayacak.

(BK-MU-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title