Haberler

8. Uluslararası İstanbul Opera Festivali" Sona Erdi

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nce Türkiye'nin kültür-sanat yaşamına destek vermek amacıyla düzenlenen "Faust" eseriyle sona erdi.

Zorlu Performans Sanatları Merkezi'nde gerçekleştirilen etkinlik öncesi, AA muhabirine açıklamada bulunan İstanbul Devlet Opera ve Balesi (İDOB) Müdürü ve Sanat Yönetmeni Suat Arıkan, festivale gösterilen ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Sezonun başında biraz endişeliydim, ramazanın etkisinin yanı sıra tatil ve bayram seyahatleri olabilir diye. Ama hem İstanbul Arkeoloji Müzesi'ndeki 'Saraydan Kız Kaçırma' gösterimleri hem de buradaki 'Macbeth' temsili tahminimin üzerinde ilgi gördü." şeklinde konuştu.

Festivalin "Faust" gösterimi ile sona erdiğini kaydeden Arıkan, önümüzdeki aylarda yapılacak Aspendos Uluslararası Opera ve Bale Festivali, Uluslararası Bodrum Bale Festivali ve İzmir Efes Opera ve Bale Günleri etkinlikleri ile sanat faaliyetlerinin devam edeceğini aktardı.

Charles Gounod'un kaleme aldığı "Faust" eserinde, Roberto Gianola yönetimindeki İstanbul Opera Orkestrası sahne aldı.

Doktor Faust karakterini Hüseyin Likos'un canlandırdığı gösteride, Zafer Erdaş, Caner Akgün, Bahadır Noyan Coşgun, Ayten Telek, Deniz Likos ve Neslişah Pekin de rol aldı.

Recep Ayyılmaz'ın sahneye koyduğu esere sanatseverler yoğun ilgi gösterdi.

Kaynak: AA / Güncel

İstanbul Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title