Haberler

8. Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi Malatya'da Gerçekleşecek

Güncelleme:

İlmi Etüdler Derneği'nin (İLEM) düzenlediği 8. Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi (TLÇK) 24-27 Nisan tarihlerinde İnönü Üniversitesi'nin ev sahipliği ile Malatya'da gerçekleşecek.

Genç Akademisyenler Malatya'da Buluşacak

8. Türkiye Lisansüstü Çalışmalar Kongresi Malatya'da Gerçekleşecek

TLÇK, Sosyal Bilimler alanında disiplinler arası çalışmaları teşvik etmek, nitelikli ve özgün akademik üretime katkı sağlamak amacıyla düzenlenen ulusal bir kongredir. İlki 2012'de Konya'da gerçekleştirilen TLÇK sonraki yıllarda sırasıyla Bursa, Sakarya, Kütahya, Isparta, Muş ve Burdur'da yapıldı. Lisansüstü düzeyde çalışmalar yapan akademisyenleri bir araya getiren kongre, bu yıl 65 farklı üniversiteden 760 başvuru aldı. Kongre boyunca 16 farklı disiplinde 167 akademisyen 40 farklı oturumda bildirilerini sunacak.

8. TLÇK'da Edebiyat, Eğitim, Felsefe, Hukuk, İktisat, İlahiyat, İletişim, İşletme, Mimarlık & Şehircilik, Psikoloji, Sanat, Siyaset Bilimi, Sosyal Politikalar, Sosyoloji, Tarih, Uluslararası İlişkiler alanlarında oluşturulan 93 alt konu başlıklarında bildiriler yer alacak.

8. TLÇK, 24 Nisan'da 21. Yüzyıl Türkiyesinde Eğitim Vizyonu'nun konuşulacağı ve İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kızılay'ın moderatörlüğünü gerçekleştireceği panel ile başlayacak. Panelin konuşmacıları Prof. Dr. Nihat Erdoğmuş, Doç. Dr. İlker Murat Ar, Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Alpaydın olacak. Açılış panelinin hemen ardından Lisansüstü araştırmacılar üç gün boyunca bildiri sunacak. Kongre, 27 Nisan Cumartesi günü Malatya'nın kültürel bölgelerine yapılacak gezi ile sona erecek.

Ulusal çapta yapılan ve disiplinler arası akademik paylaşıma katkı sunması bakımından bir marka haline gelen kongredeki bildirileri dinlemek için Türkiye'nin farklı üniversitelerinden akademisyenlerin de katılması bekleniyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Malatya Türkiye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title